Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΑΣ)
ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η πρόσφατη παρέμβαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης/ κυβερνητικού εκπρόσωπου στην περιοχή, ανέδειξε σχεδιασμούς και μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για να φιμώσει κάθε φωνή, που αναδεικνύει τα προβλήματα των εργαζομένων, τις ευθύνες και τους υπαίτιους για αυτά.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο  Συντονιστής ΑΔ Μ-Θ ζήτησε (δια πρόθυμου υπηρεσιακού παράγοντα) εξηγήσεις από τον Δ/ντή Πληροφορικής, επειδή κοινοποιήθηκε δια των υπηρεσιακών ηλεκτρονικών διευθύνσεων, ηλεκτρονικό μήνυμα/ενημέρωση του Προέδρου της ΟΣΕΑΔΕ που αναφερόταν σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ στην Βουλή για τους απλήρωτους δασικούς υπαλλήλους-συναδέλφους μας!!!

Με αφορμή την απαράδεκτη αυτή ενέργεια αναδείχτηκε η κατάντια του κυβερνητικού συνδικαλισμού που ανεβάζει το νέο θεατρικό έργο με τίτλο “πιο καλός ο μαθητής ήμουνα ’γω στην τάξη”. Έργο που ανεβάζει ο “θίασος” του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, με απόλυτα καταμερισμένους ρόλους αλλά και με διαγκωνισμό για το ποιος θα κρατάει το «απουσιολόγιο»:

Πράξη 1η: Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΑΔ Μ-Θ,  με έδρα τη Θεσσαλονίκη

Με μια απαράδεκτη και θρασύτητη ανακοίνωση (384/27.12.2017) χρησιμοποιώντας ακόμη και τις ίδιες λέξεις με έγγραφα του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (πχ σημείο 3 της ανακοίνωσης) η πλειοψηφία του κυβερνητικού συνδικαλισμού στο ΔΣ του Συλλόγου (Συμμετοχή και Δράση/ΣΥΡΙΖΑ & ΑΚΕ/ΝΔ) στηρίζει επί της ουσίας την ενέργεια του Συντονιστή, στηρίζει αντιδεοντολογικές πρακτικές μπλοκαρίσματος των αποφάσεων της ΟΣΕΑΔΕ, που δεν αρέσουν στην κυβέρνηση και επιχειρεί να παρέμβει στη λειτουργία του ΔΣ της Ομοσπονδίας!!!

Πράξη 2η: Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΑΜ – Θ,  με έδρα την Κομοτηνή

Με πρόταση του προέδρου (και πρώην υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ)  του Συλλόγου της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, η πλειοψηφία του  ΔΣ με ανακοίνωσή της (80/20.12.17),  σε ρόλο “Πόντιου Πιλάτου”,  καλεί να χαμηλώσουν οι τόνοι, την ίδια στιγμή που παραδέχεται ότι “ο Γενικός Δ/ντής Εσωτ. Λειτουργίας, μετά από εντολή του Συντονιστή κ. Ι. Σάββα, ζήτησε από τον Δ/ντή Πληροφορικής…να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την κοινοποίηση μέσω των υπηρεσιακών e-mail, αυτούσιας Ερώτησης Βουλευτών του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας για την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων στις Δασικές Υπηρεσίες”!!!

Δηλαδή οι καλοί αυτοί εκπρόσωποι του παλαιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού   βάζουν στο ίδιο τσουβάλι  αυτόν που επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους υπαλλήλους, με την ΟΣΕΑΔΕ που αντέδρασε και κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μ-Θ. Μάλιστα λειτουργώντας ως Γραφείο Τύπου της Αποκεντρωμένης, νουθετούν την ΟΣΕΑΔΕ, η οποία κατήγγειλε την προσπάθεια τρομοκράτησης και απάντησε άμεσα στην επιδίωξη παγίωσης της παρεμπόδισης της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών στους χώρο τους εργασίας  της Αποκεντρωμένης.

Τόσο συμβιβασμένες ηγεσίες χωρίς να κρατάνε ούτε τα προσχήματα, η κυβέρνηση και ο εκπρόσωπός της στην Α.Δ. Μ-Θ ούτε στο όνειρό τους δεν μπορούσαν να φανταστούν.

Κανένα Δ.Σ από τους δύο Συλλόγους δεν ζητά την ανάκληση του επαίσχυντου εγγράφου του Γενικού Διευθυντή που εκδόθηκε με την εντολή του Συντονιστή προς τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πληροφορικής !!!!!

Οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού δείχνουν με την πρακτική τους αυτή, τι τους “πονάει”: Ο ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΞΕ 1η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΝ ΔΑΣ. Τους πονάει που η ΔΑΣ έχει συμβάλει καθοριστικά στον αγωνιστικό προσανατολισμό  του συνδικαλιστικού κινήματος στις ΑΔ, στην αποκάλυψη των πολιτικών ευθυνών, του αντιλαϊκού χαρακτήρα και προσανατολισμού της κυβερνητικής πολιτικής, που στρατηγικά συμφωνούν όλες οι παρατάξεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού – ανεξάρτητα, αν ακόμη καταφέρνουν να κρύβονται στα μάτια συνάδελφων…

Αυτός είναι ο άχαρος ρόλος του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού

…. την ίδια στιγμή η κυβέρνηση μετά την αποτυχία της πρώτης προσπάθειας να καταργήσει το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ κάτω από την αντίδραση δεκάδων Σωματείων και Ομοσπονδιών, συμπεριλαμβανομένης και της ΟΣΕΑΔΕ, μελετάει νέους τρόπους να χτυπήσει το συνδικαλιστικό κίνημα….

Απομονώστε τους. Καταδικάστε τους. Αποφασίζουν σε βάρος όλων μας.

Η θεατρική παράσταση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί ….

Οι ίδιοι ηθοποιοί θα ανεβάσουν κι άλλα τέτοια έργα…

Οι ρόλοι μπορεί να αλλάζουν…. 

«Χορηγοί επικοινωνίας» παραμένουν…κυβέρνηση, συντονιστές ΑΔ, ΕΕ, μνημόνια, επιχειρηματικοί όμιλοι και κάθε άλλο “ευαγές” ίδρυμα που θέλει να ζούμε μίση ζωή και να τους έχουμε στο σβέρκο μας, αυτούς όλους, που διεκδικούν το ρόλο του “πιο καλού μαθητή’’, με Ροζ, μπλε ή πράσινο μπλουζάκι και το “απουσιολόγιο” στο χέρι…

ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

Αθήνα 28-12 – 2017

.

Σημείωση: Οι ανακοινώσεις από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις (κλαδικές, αποκεντρωμένων διοικήσεων, κ.λπ.) δημοσιεύονται χωρίς καμιά παρέμβαση στη μορφή του κειμένου.ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: