Συνάντηση εργασίας: «Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την καταπολέμηση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Ήπειρο»

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018 με μεγάλη επιτυχία, η συνάντηση εργασίας (ημερίδα) στα Ιωάννινα στα πλαίσια του προγράμματος LIFE16 NAT/BG/000874 και ειδικό θέμα τη συζήτηση για την θέσπιση ενός Τοπικού Σχεδίου Δράσης για την καταπολέμηση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν:

  1. Αποτελέσματα του προγράμματος LIFE+ «Η Επιστροφή του Ασπροπάρη» (LIFE10 NAT/BG/000152) για την καταπολέμηση των δηλητηριασμένων δολωμάτων (Victoria Saravia, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία).
  2. Παρουσίαση των δράσεων του νέου προγράμματος LIFE «Επείγουσα Δράση για την Ενδυνάμωση του Βαλκανικού Πληθυσμού του Ασπροπάρη και τη Διασφάλιση της Μεταναστευτικής του Διαδρομής» (LIFE16 NAT/BG/000874) με έμφαση στις δράσεις στην Ήπειρο (Χαρητάκης Παπαϊωάννου, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία).
  3. Αντιμετώπιση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης γεωργικών φαρμάκων (Βασίλης Σιαράβας & Παναγιώτα Καρατζιά -Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού Ελέγχου Ιωάννινων, ΥΠΑΑΤ).
  4. Η ανάγκη ύπαρξης τοπικών σχεδίων δράσης για την καταπολέμηση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων (Νίκος Μπόκαρης, Διεύθυνση Διαχείρισης Δασών, Τμήμα Διαχείρισης Άγριας Ζωής και Θήρας, ΥΠΕΝ & Κωνσταντίνα Ντεμίρη, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία).

Μετά την ανάπτυξη των θεμάτων ακολούθησε μια πολύ γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις των παριστάμενων κ.κ. Σπύρου, Δημάρχου Ζαγορίου, του αντιδημάρχου Δήμου Κόνιτσας, του εκπροσώπου των μετακινούμενων κτηνοτρόφων, του κ. Παπαγρηγορίου, προέδρου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου (Ε΄ΚΟΗ), της κ. Καρανίκα, προϊσταμένης του Τελωνείου Κακαβιάς, του κ. Δημήτρη Βαβύλη, υπεύθυνου για το πρόγραμμα της Καλαμπάκας και μέλος της ομάδας ανίχνευσης δολωμάτων (με πολύ σημαντικό έργο) και των παριστάμενων θηροφυλάκων της Ε΄ ΚΟΗ .

Στα πολύ θετικά της συνάντησης καταγράφεται η μεγάλη συμμετοχή των δασικών υπαλλήλων της περιοχής.  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Βασίλειος Μιχελάκης, Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και Παπαευθυμίου Νικόλαος, Γενικός Διευθυντής Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Πληροφορίες από fb: Nikolaos Bokaris – ομάδα ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

(Φωτογραφίες: Victoria Saravia Mullin)ΚατηγορίεςΆγρια ζωή, Συνέδρια - Ημερίδες

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: