Γεωχωρικά δεδομένα 2ης φάσης ανάρτησης δασικών χαρτών


Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο ανακοινώνει προς τα μέλη του ότι παρέλαβε από την αρμόδια υπηρεσία (Τμήμα Δασικών Χαρτών, Δασολογίου, Απογραφής & Θεματικής Υποστήριξης Δικαιωμάτων Δημοσίου της Διεύθυνσης Δασικών Έργων & Υποδομών του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας) τα γεωχωρικά δεδομένα της 2ης φάσης ανάρτησης δασικών χαρτών (αφορούν τις Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Καβάλας, Κιλκίς, Κυκλάδων, Λέσβου, Ξάνθης, Πέλλας, Σερρών, Φλώρινας, Χανίων και Ημαθίας. Τα ανωτέρω δεδομένα, τα οποία είναι ενημερωμένα μέχρι τις 16/1/2018, έχουν προκύψει από την επεξεργασία των θεωρημένων δασικών χαρτών, κατόπιν αφαίρεσης των περιοχών που εξαιρέθηκαν από την ανάρτηση.

Τα δεδομένα παρέχονται δωρεάν στα πλαίσια της νομοθεσίας περί διάθεσης ανοικτών δημόσιων γεωχωρικών δεδομένων και μπορούν να αξιοποιηθούν περαιτέρω, εφόσον αναφέρεται ο φορέας κατάρτισης, ελέγχου, θεώρησης και ανάρτησης των δεδομένων (η αρμόδια Διεύθυνση Δασών) και ο φορέας διάθεσης και τελικής επεξεργασίας τους (Τμήμα Δασικών Χαρτών, Δασολογίου, Απογραφής & Θεματικής Υποστήριξης Δικαιωμάτων Δημοσίου της Διεύθυνσης Δασικών Έργων & Υποδομών του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας).

Επισημαίνεται ότι τα εν λόγω δεδομένα αφορούν τους αναρτημένους στην παρούσα φάση δασικούς χάρτες και δεν αποτελούν τα οριστικά δεδομένα δασικών χαρτών, όπως θα προκύψουν μετά την κύρωσή τους. Ο τελικός κυρωμένος δασικός χάρτης θα έχει πλήρη αποδεικτική ισχύ σε κάθε διοικητική ή δικαστική αρχή, μετά τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τα αρχεία των ως άνω γεωχωρικών δεδομένων στους παρακάτω συνδέσμους:

– Γεωχωρικά δεδομένα αναρτημένων δασικών χαρτών Αρκαδίας
– Γεωχωρικά δεδομένα αναρτημένων δασικών χαρτών Ζακύνθου
– Γεωχωρικά δεδομένα αναρτημένων δασικών χαρτών Θεσπρωτίας
– Γεωχωρικά δεδομένα αναρτημένων δασικών χαρτών Καβάλας
– Γεωχωρικά δεδομένα αναρτημένων δασικών χαρτών Κιλκίς
– Γεωχωρικά δεδομένα αναρτημένων δασικών χαρτών Κυκλάδων
– Γεωχωρικά δεδομένα αναρτημένων δασικών χαρτών Λέσβου
– Γεωχωρικά δεδομένα αναρτημένων δασικών χαρτών Ξάνθης
– Γεωχωρικά δεδομένα αναρτημένων δασικών χαρτών Πέλλας
– Γεωχωρικά δεδομένα αναρτημένων δασικών χαρτών Σερρών
– Γεωχωρικά δεδομένα αναρτημένων δασικών χαρτών Φλώρινας
– Γεωχωρικά δεδομένα αναρτημένων δασικών χαρτών Χανίων
– Γεωχωρικά δεδομένα αναρτημένων δασικών χαρτών ΗμαθίαςΚατηγορίεςΔασικοί Χάρτες

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: