Άσκηση για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς στο Σέιχ Σου

Η άσκηση, με την κωδική ονομασία “Διά πυρός 2018”, σχεδιάστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Νομού Θεσσαλονίκης και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, την ΕΛ.ΑΣ., τις ένοπλες δυνάμεις, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Νεάπολης – Συκεών και Πυλαίας – Χορτιάτη, τη Δασική Υπηρεσία και εθελοντικές οργανώσεις.

Το σενάριο της άσκησης επεξεργάστηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και περιλαμβάνει την εκδήλωση πυρκαγιάς, η οποία λόγω του ανέμου εντάσεως 5 μποφόρ, λαμβάνει διαστάσεις και εξαπλώνεται γρήγορα σε δασική έκταση με θαμνώδη βλάστηση και πεύκα. Η Πυροσβεστική ενημερώνει τους εμπλεκόμενους φορείς και ζητά την κινητοποίηση και συνδρομή επίγειων και εναέριων μέσων, στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, το οποίο και συντονίζει.

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενημερώνει τους πολίτες ότι κατά τη διάρκεια της άσκησης θα υπάρχει περιφρούρηση για την απομάκρυνσή τους από το σημείο που θα πραγματοποιηθεί η άσκηση. Επίσης, εφιστά την προσοχή τους για την αποφυγή επίσκεψης στο σημείο της άσκησης από τις 10 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι διότι θα γίνει ρίψη νερού από τα εναέρια μέσα.

 


 ΚατηγορίεςΠυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: