Τα αρωματικά φυτά στην Ήπειρο, στο στόχαστρο των Αλβανών

«Πονοκέφαλος» για την Αστυνομία στη Ήπειρο, έχουν γίνει οι υποθέσεις παράνομης συλλογής αρωματικών φυτών από Αλβανούς, όχι μόνο στην μεθόριο, αλλά και στην ενδοχώρα. Χθες το μεσημέρι συνελήφθησαν στο Ανήλιο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Μετσόβου, δύο Αλβανίδες ηλικίας 39 και 44 ετών, για παράνομη συλλογή ποσοτήτων αρωματικών φυτών του είδους Primula veris.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι σε ορεινή και δύσβατη περιοχή του Ανηλίου, οι δύο γυναίκες εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να έχουν συλλέξει μεγάλη ποσότητα του αρωματικού – φαρμακευτικού φυτού primula veris, βάρους 27 κιλών και 150 γραμμαρίων. Η ποσότητα αρωματικών φυτών που κατασχέθηκε, θα αποσταλεί στο Δασαρχείο Μετσόβου. Την προανάκριση για την υπόθεση, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου.

Πριν από 3 ημέρες, σε δύσβατη περιοχή στην ακριτική Αετομιλίτσα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα 49χρονο Αλβανό ο οποίος είχε συλλέξει περίπου 130 κιλά του φαρμακευτικού, δασικού είδους «κράταιγος». Μάλιστα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο Αλβανός είχε εισέλθει παράνομα στην χώρα μας.

Επίσης, πριν από 4 ημέρες, σε ορεινή και δύσβατη περιοχή στην Αετομηλίτσα Ιωαννίνων, συνελήφθησαν τρεις αλβανούς, ηλικίας 29, 51 και 65 ετών οι οποίοι είχαν συλλέξει παράνομα περίπου 75,5 κιλά του φαρμακευτικού, δασικού είδους «κράταιγος» και 8,5 κιλά του αρωματικού – φαρμακευτικού φυτού Primula veris.

Σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας, έχουν κατασχεθεί τον τελευταίο μήνα, 514 κιλά αρωματικών φυτών τα οποία είχαν συλλέξει παράνομα Αλβανοί, ενώ έγιναν και 15 συλλήψεις.

Οι σχετικές ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας με φωτογραφικό υλικό

Ιωάννινα, 21 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές για παράνομη κοπή ποσοτήτων αρωματικών φυτών σε ορεινή περιοχή στο Ανήλιο Μετσόβου Ιωαννίνων

Συνελήφθησαν, χθες (20.05.2018) το μεσημέρι στο Ανήλιο Μετσόβου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, δύο αλλοδαπές, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 39 και 44 ετών, για παράνομη κοπή ποσοτήτων αρωματικών φυτών.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι σε ορεινή και δύσβατη περιοχή του Ανηλίου, οι δύο γυναίκες κατελήφθησαν από τους αστυνομικούς να έχουν συλλέξει ποσότητα αρωματικών – φαρμακευτικών φυτών, βάρους -27- κιλών και -150- γραμμαρίων.

Η παραπάνω ποσότητα αρωματικών φυτών κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Δασαρχείο Μετσόβου.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου.


Ιωάννινα, 1Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακόμη μία σύλληψη αλλοδαπού στην Αετομηλίτσα Ιωαννίνων για παράβαση της δασικής νομοθεσίας

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, βάρους -129- κιλών και -500- γραμμαρίων, την οποία είχε συλλέξει από την παραπάνω περιοχή

Ακόμη μία σύλληψη αλλοδαπού πραγματοποιήθηκε χθες (18-05-2018) το μεσημέρι σε ορεινή και δύσβατη περιοχή στην Αετομηλίτσα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Πρόκειται για έναν 49χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Πυρσόγιαννης και σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και παράνομης εισόδου στη χώρα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 49χρονο αλλοδαπό στην παραπάνω περιοχή, να έχει εισέλθει παράνομα στη χώρα και να έχει συλλέξει ποσότητα αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, συνολικού βάρους -129- κιλών και -500- γραμμαρίων.

Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα του θεραπευτικού φυτού.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων.


Ιωάννινα, 18 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, σε ορεινή και δύσβατη περιοχή στην Αετομηλίτσα Ιωαννίνων, για παράβαση της δασικής νομοθεσίας, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος

Κατασχέθηκαν ποσότητες αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών, συνολικού βάρους -84- κιλών, τις οποίες οι ανωτέρω είχαν συλλέξει από την παραπάνω περιοχή

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, χθες (17-05-2018) το απόγευμα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, σε ορεινή και δύσβατη περιοχή στην Αετομηλίτσα Ιωαννίνων, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29, 51 και 65 ετών, για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Οι παραπάνω συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Πυρσόγιαννης και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 29χρονο και τον 51χρονο στην παραπάνω περιοχή, να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα και να έχουν συλλέξει και να μεταφέρουν πεζοί τέσσερις σάκους, οι οποίοι περιείχαν ποσότητες αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, συνολικού βάρους (75) κιλών και πεντακοσίων (500) γραμμαρίων.

Στη δεύτερη περίπτωση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν στην ίδια περιοχή τον 65χρονο αλλοδαπό, διότι κατελήφθη να έχει συλλέξει ποσότητα αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, βάρους (8) κιλών και πεντακοσίων (500) γραμμαρίων, ενώ όπως διαπιστώθηκε είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Οι παραπάνω ποσότητες των θεραπευτικών φυτών κατασχέθηκαν.

Το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων ενώ οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.



ΚατηγορίεςΔασικά Προϊόντα

Tags: , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading