Το πρόγραμμα εκπαίδευσης του προσωπικού που θα προσληφθεί στα δασαρχεία (5.066 θέσεις)

Πρόγραμμα εκπαίδευσης συνολικής διάρκειας 96 διδακτικών ωρών θα παρακολουθήσουν τα 5.066 άτομα που θα προσληφθούν σύντομα στις δασικές υπηρεσίες των αποκεντρωμένων διοικήσεων, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία των δασών.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης χωρίζεται σε δυο περιόδους. Η πρώτη εκπαιδευτική περίοδος θα έχει διάρκεια 60 διδακτικών ωρών (10 ημέρες) και θα αφορά την θεωρητική κατάρτιση του εποχικού προσωπικού σε θεματικές ενότητες όπως η διαχείριση των δασών, η προστασία τους από τις πυρκαγιές, η υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία, οι υλοτομίες, κ.α.). Η δεύτερη, διάρκειας 36 διδ. ωρών (6 ημέρες), θα περιλαμβάνει αποτίμηση της εκπαίδευσης στην πράξη με επισκέψεις σε δάση και προστατευόμενες δασικές περιοχές, σε εκτροφεία θηραμάτων, σε πριστήρια ξύλου, σε χώρους εκτέλεσης δασοτεχνικών έργων, κ.α.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης του εποχικού προσωπικού περιγράφεται αναλυτικά σε σημερινή εγκύκλιο του αναπλ. υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σ. Φάμελλου. Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, η απόκτηση δεξιοτήτων των προσλαμβανομένων, με ειδικά σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν ανά δασική Αρχή, επί σχετικών με το αντικείμενο της απασχόλησής τους θεμάτων, εντάχθηκε ως προτεραιότητα στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Η εκπαίδευση του προσωπικού που προσλαμβάνεται, θα πραγματοποιηθεί ανά Δασική Υπηρεσία, σύμφωνα με το πρόγραμμα εκπαίδευσης της εγκυκλίου, την υλοποίηση του οποίου οφείλει να μεθοδεύσει και εποπτεύσει κάθε κατά τόπους αρμόδια Δ/νση Δασών, για τις δασικές υπηρεσίες περιοχής αρμοδιότητάς της, προσαρμόζοντάς το, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και εντάσσοντας σε αυτό μαθήματα πρακτικής εξάσκησης στον τρόπο χειρισμού των εργαλείων – εξοπλισμού στις αντιπυρικές εργασίες και εργασίες καθαρισμού δασών και υποβλάστησης.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης εποχικού προσωπικού των δασικών υπηρεσιών.

Σχετικό αρχείο:
Εγκύκλιος 170381/3292/07.06.2018 (ΑΔΑ: 7ΣΙΔ4653Π8-06Ξ ) Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία των δασών.

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [111.41 KB]




ΚατηγορίεςΑπασχόληση, Δασική Υπηρεσία

Tags: , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading