Συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ του ΓΕΩΤΕΕ

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι.

Χθες, 14/6/2018, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΕΩΤΕΕ. Καθοριστικής σημασίας ήταν η ξεκάθαρη και σταθερή θέση της παράταξης μας της “Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γεωτεχνικών” που εκπροσωπείται από τους συνάδελφους κ.κ Βαρούδη Λεωνίδα, Γαρδικιώτη Μενέλαο, Μπόκαρη Νικόλαο και Σπυρίδη Μπάμπη στο αποτέλεσμα της διαδικασίας.

Η πρότασή μας ήταν για τη συγκρότηση διαπαραταξιακού με τη συμμετοχή όλων των Παρατάξεων και αναλογικού (σύμφωνα με το αποτέλεσμα των εκλογών που προηγήθηκαν) Προεδρείου, στο πλαίσιο μιας κοινής πλατφόρμας προγραμματικών δεσμεύσεων, που θα συμφωνούσαμε με τις άλλες παρατάξεις και οι οποίες προγραμματικές συγκλίσεις θα καθόριζαν τις προτεραιότητες του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή από τις άλλες παρατάξεις και προχωρήσαμε (με αρκετό διάλογο) και για πρώτη φορά ιστορικά στη συγκρότηση του Νέου Προεδρείου, από την Πρώτη Συνεδρίαση του Οργάνου, κάτι που θα συμβάλλει στην άμεση (λειτουργική) ανταπόκριση του ΓΕΩΤΕΕ, στο σύγχρονο ρόλο του.

Τα προβλήματα των Γεωτεχνικών Κλάδων επιβάλλουν την αποτελεσματικότερη και πιο σύγχρονη λειτουργία του Επιμελητηρίου.και αυτό φάνηκε να έχει γίνει κτήμα των Παρατάξεων που συμμετείχαν στη νέα συγκρότηση.

Προσωπικά για εμένα η στάση μου στο Δ.Σ ήταν μια στάση ευθύνης που στηριζόταν στις δημοκρατικές αρχές και τις αξίες μας, η οποία σέβεται πάνω από όλα το εκλογικό αποτέλεσμα και την κρίση των συναδέλφων Γεωτεχνικών για τις παρατάξεις και λαμβάνει υπόψη τη δυνατότητα σύνθεσης και συνεννόησης των παρατάξεων για τα πολύ σοβαρά κλαδικά ζητήματα.

Το επόμενο βήμα είναι να ξεπεράσουμε μέσα από τη θεσμική λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου, με την ίδια ευθυκρισία και ίση αντιμετώπιση τα διακλαδικά ακόμα και τα πολλά εσωτερικά κλαδικά ζητήματα (που νομίζω ότι υπάρχουν μέσα και στους ίδιους τους κλάδους επιστημόνων).

Μέσα από τις κοινές κατακτήσεις σε πολιτικό- παραταξιακό επίπεδο και με καθαρές και πάνω στο τραπέζι προσωπικές σχέσεις μέσα στο νέο Δ.Σ και με θεσμικό εγγυητή το Επιμελητήριο (με την θεσμική λειτουργία των οργάνων του) χωρίς προσωποπαγή χαρακτηριστικά στη λειτουργία του, (ή άλλα γνωστά άγχη του παρελθόντος), μπορούμε να δώσουμε νόημα και ουσιαστικό ρόλο στο ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε και να εξαλείψουμε τις δυσλειτουργίες ή τις αμφισβητήσεις του παρελθόντος. Να δούμε με συστηματικό τρόπο τα προβλήματα των ανέργων Γεωτεχνικών, να βελτιώσουμε ουσιαστικά τις σχέσεις των κλάδων (μικροί vs μεγάλοι) και τις όποιες διακλαδικές τριβές είδαμε συχνά να κυριαρχούν με κριτήριο τις ευκαιριακές κλαδικές επιδιώξεις και να βελτιώσουμε ουσιαστικά, γόνιμα και δίκαια για όλους τους Γεωτεχνικούς τη λειτουργία του Επιμελητηρίου.

Μπορούμε επίσης να βάλουμε στο τραπέζι και να αποκαταστήσουμε με τον πλέον θεσμικό τρόπο και τη “σχέση ανταγωνισμού” που υποβόσκει ανάμεσα στα μέλη του επιμελητηρίου ιδιώτες Γεωτεχνικούς και τα μέλη με την ιδιότητα του Δημοσίου Υπαλλήλου που κορυφώνονται σε κάθε εκλογική διαδικασία. Σαν πρώτους στόχους στη θητεία της νέας διοίκησης θέσαμε την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία του Επιμελητηρίου (από μηδενική βάση), την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών στα μέλη μας, το άνοιγμα του ΓΕΩΤΕΕ σε άλλους κλάδους Αυτοί οι στόχοι είναι που ενώνουν τη νέα Διοίκηση (Ανεξάρτητα απο παρατάξεις και ρόλους) και δίνουν ένα ιδιαίτερό βάρος στη λειτουργία του νέου Δ.Σ.

Ασφαλώς ευχόμαστε καλή επιτυχία και πολλές αντοχές σε όλα τα μέλη του Δ.Σ και ιδιαίτερα στο νέο Προεδρείο (κ.κ Μάμαλη, Σπυρίδη, Γαρδικιώτη, Δελησταμάτη, Ρήγα και Λασιθιωτάκη).

Νίκος Μπόκαρης
Μέλος Δ.Σ.ΚατηγορίεςΕπικαιρότητα

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: