Εγκύκλιος: Προβάδισμα κατηγοριών – προϊστάμενοι οργανικών μονάδων

Για «δικαίωση των δασοπόνων και γενικότερα των υπαλλήλων της κατηγορίας ΤΕ» κάνει λόγο εκπρόσωπος των συνδικαλιστικών οργανώσεων των Δασοπόνων, με αφορμή την εγκύκλιο για το προβάδισμα κατηγοριών για την κάλυψη των θέσεων προϊσταμένων οργανικών μονάδων που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σχολιάζοντας το θέμα τονίζει ότι «η εγκύκλιος αυτή έρχεται να θέσει στη σωστή τους βάση τα θέματα που είχαν προκύψει μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ (2811, 2812, 2813/2017) και να βάλει φρένο στις υπέρμετρες φιλοδοξίες και παράλογες, πολλές φορές, αξιώσεις των κλάδων ΠΕ. Επισημαίνεται για άλλη μια φορά ότι οι Δασοπόνοι έχουν σαφή και καθορισμένα επαγγελματικά δικαιώματα (τα πληρέστερα έναντι όλων των άλλων κλάδων και κατηγοριών από το 1989) και συνάφεια του γνωστικού τους αντικειμένου οπότε δεν τίθεται σε καμία αμφισβήτηση το γεγονός ότι μπορούν να ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου οργανικής μονάδας».

Στην εγκύκλιο που υπογράφει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη,  σημειώνεται ότι τη σύνταξη των οργανισμών των δημοσίων υπηρεσιών και των Ν.Π.Δ.Δ. θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατ’ αρχήν οι υπηρεσιακές ανάγκες σε συνδυασμό με την πρόβλεψη του προβαδίσματος των κατηγοριών του άρθρου 97 του Υ.Κ., με επιτρεπτή την άσκηση της διακριτικής ευχέρειας της διοίκησης, στο πλαίσιο της οποίας δύναται η διοίκηση να ορίζει διαζευκτικά τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ ή ΔΕ ή και να περιορίζει τις κατηγορίες και τους κλάδους από τους οποίους θα προέρχονται οι προϊστάμενοι των οργανικών μονάδων, προκειμένου να επιτυγχάνεται κατά τρόπο αποτελεσματικό η άσκηση των αρμοδιοτήτων των εν λόγω οργανικών μονάδων προς εξυπηρέτηση πρωτίστως του δημοσίου συμφέροντος, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη το δικαίωμα των υπαλλήλων για υπηρεσιακή εξέλιξη, τονίζει εγκύκλιος του Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης για το προβάδισμα κατηγοριών και την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων.

Για το ίδιο θέμα, με ανακοίνωσή της η Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. επισημαίνει πως η εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπως και η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών που προηγήθηκε, τη βρίσκει απολύτως σύμφωνη και τη δικαιώνει, για μια ακόμη φορά.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [168.15 KB]

 

 ΚατηγορίεςΕπικαιρότητα

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: