Ως το τέλος Αυγούστου το σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης για τις οικιστικές πυκνώσεις

Ως το τέλος Αυγούστου πρέπει να ολοκληρωθεί το έργο της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αντιμετώπιση των αυθαίρετων οικισμών στα δάση και στις δασικές εκτάσεις.

Το Δεκέμβριο του 2017, με απόφαση του υπουργού και του αναπλ. υπουργού Π.ΕΝ., Γ. Σταθάκη και Σ. Φάμελλου αντίστοιχα,  συγκροτήθηκε 15μελής Ομάδα Εργασίας με έργο το σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης για την περιβαλλοντική διαχείριση των περιοχών οικιστικών πυκνώσεων που περικλείονται εντός ιώδους περιγράμματος στους δασικούς χάρτες. Η ομάδα εργασίας θα έπρεπε να παραδώσει το τελικό κείμενο των προτεινόμενων ρυθμίσεων μέσα σε διάστημα δύο μηνών από τη συγκρότηση αυτής με δυνατότητα παράτασης δύο μηνών.

Νέα απόφαση των αρμοδιων υπουργών προβλέπει τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου που ανατέθηκε στην ομάδα εργασίας με προθεσμία παράδοσης του τελικού κειμένου των προτεινόμενων ρυθμίσεων μέχρι 31.08.2018. Τα μέλη της ομάδας εργασίας εξακολουθούν να είναι τα ίδια, με προσθήκη δύο μελών, όπως αναλυτικά αναφέρονται κατωτέρω:

 1. Αλεφάντη Αθηνά, Νομική Σύμβουλος του Κράτους, Γραφείο Νομικού Συμβούλου του ΝΣΚ για τομείς Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Δασών, Συντονίστρια.
 2. Αγρίου Σταυρούλα, Πολιτικός Μηχανικός, Ειδικός Συνεργάτης Υπουργού Π.ΕΝ.
 3. Παπασπυρόπουλος Κωνσταντίνος, Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος, Συνεργάτης Αναπληρωτή Υπουργού Π.ΕΝ.
 4. Τσιώνα Κατερίνα, Νομικός, Ειδικός Συνεργάτης Υπουργού Π.ΕΝ.
 5. Καραμπατζού Ευδοξία, Νομικός, Ειδικός Συνεργάτης Αναπληρωτή Υπουργού Π.ΕΝ.
 6. Ψυχογιός Θεοδόσης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Τράπεζας γης του ΥΠΕΝ.
 7. Κοσμά Σωτηρία, Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου ΝΣΚ για τους τομείς Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Δασών
 8. Δημόπουλος Κωνσταντίνος, Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ.
 9. Λαλένης Κωνσταντίνος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Τμήμα Μηχανικών, Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης
 10. Καραθανάση Ευθυμία, Δόκτωρ Αρχιτέκτων, Πολεοδόμος και Χωροτάκτης
 11. Κουτσομάρκος Νίκος, Μηχανικός Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, MSc.
 12. Πούλιος Γιώργος, Νομικός, Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε (ΕΚΧΑ)
 13. Καπετάνιος Αντώνης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προστασίας Δασών της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ.
 14. Βισβάρδη Ζωή, υπάλληλος του Τμήματος Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Έργου του ΥΠΕΝ.
 15. Χλύκας Νικόλαος, Εκπρόσωπος Σύμπραξης Κωδικοποίησης Δασικής Νομοθεσίας.
 16. Βεζύρογλου Χάιδω, Νομικός, Συνεργάτης Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΝ.
 17. Δημήτριος Βακάλης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Δασικής Πολιτικής της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ.
Σχετικά αρχεία:
Υ.Α. ΥΠΕΝ/ΔΔΥ/39324/5933/22.06.2018 (ΑΔΑ: ΩΜΓ34653Π8-Γ55) Ολοκλήρωση του έργου που ανατέθηκε στην ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε με την υπ’ αρ.πρωτ.: ΥΠΕΝ/ΔΔΥ/32698/385/15-12-2017 απόφαση «Συγκρότηση Ομάδας Εργασίας με έργο το σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης για την περιβαλλοντική διαχείριση των περιοχών οικιστικών πυκνώσεων» (ΑΔΑ: ΨΨΥ24653Π8-5ΟΩ)
Υ.Α. ΥΠΕΝ/ΔΔΥ/32698/385/15.12.2017 (ΑΔΑ: ΨΨΥ24653Π8-5ΟΩ) Συγκρότηση Ομάδας Εργασίας με έργο το σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης για την περιβαλλοντική διαχείριση των περιοχών οικιστικών πυκνώσεων
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.03 MB]ΚατηγορίεςΔόμηση - Αυθαίρετα, Δασικοί Χάρτες, Νομοθεσία

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: