Εκλογές ΠΕΔΔΥ: Διακήρυξη της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Δασολόγων – Συνεργαζόμενοι

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΔΔΥ (6ης Ιούλη 2018)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 6 Ιούλη 2018, ψηφίζουμε για την εκλογή νέου ΔΣ στην ΠΕΔΔΥ.

Από τις προηγούμενες εκλογές μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύεται άξιος συνεχιστής της αντιλαϊκής πολιτικής των προκατόχων της (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ).

Η  πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΕΔΔΥ αναδείχθηκε πρωτοπόρος στην υλοποίησή της κυβερνητικής πολίτικης, διευκολύνοντας με τη στάση της και με την ανέξοδη κριτική της στην άμβλυνση των αντιστάσεων στον κλάδο.

Η αντιλαϊκή επίθεση που συνεχίζεται, στοχεύει στην εξασφάλιση και θωράκιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων που μαζί με τις κυβερνήσεις τους και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες είναι ο πραγματικός μας αντίπαλος.

Τα χειρότερα έρχονται, με τον μανδύα της “δίκαιης ανάπτυξης”, της “καθαρής” εξόδου από τα μνημόνια ενώ πάνω από 600 ψηφισμένοι νόμοι θα συνεχίσουν να ισχύουν. Όλα αυτά μας επιφυλάσσουν μισή ζωή, κανένα δικαίωμα και ενσωμάτωση με πειθάρχηση.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και όλες οι προηγούμενες, εμπλέκει όλο και περισσότερο την Ελλάδα στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ. Διαπραγματεύεται τη γεωστρατηγική της αναβάθμισηγια λογαριασμό της άρχουσας τάξης. Απαιτείται να παλέψουμε για να μην υπάρξει καμία αλλαγή συνόρων, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, να κλείσουν οι Νατοϊκές βάσεις, να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Προτεραιότητα και για την σημερινή κυβέρνηση είναι ένα κράτος αποτελεσματικότερο για τα συμφέροντα των επιχειρηματικώνομίλων. Στην προσπάθεια αυτή που πάει πακέτο με τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση, πρωτοστατούν οι κυβερνητικοί εντολοδόχοι – συντονιστές, ιδιαίτερα στις αποκεντρωμένες Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Ελλάδας – Στερεάς, με αποκορύφωμα τις 4 συνδικαλιστικές διώξεις και σωρεία εκδικητικών μεταθέσεων. 

Η ΔΑΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζει τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας όπως όλες οι προηγούμενες. Αποκρύπτει την αιτία που οξύνει και τα προβλήματα των Δασικών Οικοσυστημάτων, (Δ.Οικ), της γης που είναι ο δρόμος ανάπτυξης της Ελλάδας. Προτείνει μια άλλη «καλύτερη» μορφή διαχείρισης, με την «παραγωγική ανασυγκρότηση».

Βασικοί άξονες της πολιτικής αυτής είναι η εμπορευματοποίηση της γης και των Δ.Οικ, οι ιδιωτικοποιήσεις, μέσω παραχώρησης της χρήσης κρατικών Δ.Οικ, ως μέθοδος κρατικής χρηματοδότησής τους, αφού οι σχετικές επενδύσεις θα απαιτούν  πλέον μικρές δαπάνες για τη γη. Η ενίσχυσηκαι διεύρυνση της δράσης των επιχειρηματιών στα κρατικά δασικά οικοσυστήματα, (Ν.4280/2014 κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κλπ). Σ΄ αυτό το πλαίσιο έχουν ήδη  ιδιωτικοποιηθεί αντικείμενα του τομέα δασών (δασικοί χάρτες, έργα, μελέτες, θήρα), την ίδια στιγμή που μονό στη δασική υπηρεσία λείπουν τουλάχιστον 800 Δασολόγοι αλλά και άλλες ειδικότητες.

Καλλιεργεί την αυταπάτη ότι μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά τα κερδοφόρα επενδυτικά σχέδια στα Δ.Οικ. και γενικότερα,  με την ικανοποίηση των αναγκών μας. Την ίδια στιγμή, οι κρατικές επενδύσεις στον τομέα των δασών είναι ψίχουλα.

Οι Δασικοί χάρτες που ο ΣΕΒ, οι τράπεζες, ο ΟΟΣΑ και τα μνημόνια επιμένουν να ολοκληρωθούν, γίνονται για να διαμορφώσουν “καθαρό τοπίο” στα επενδυτικά σχέδια και στα συσσωρευμένα κεφάλαια που περιμένουν. 

Η εθνική στρατηγική για τα δάση που προτείνει, έχει ως περιεχόμενο την ολοκληρωτική εκχώρηση των δασικών οικοσυστημάτων σε επιχειρηματικούς ομίλους που θα παίρνουν πακέτο τη διαχείριση των δασικών προϊόντων μαζί με την προστασία, την τουριστική αξιοποίηση, τη διαχείριση της πανίδας και  των υδάτων, ανάλογα με το προσφερόμενο σύμπλεγμα και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι “καθετοποιημένα” θα προκύψει το επιδιωκόμενο από την κυβέρνηση 1% του ΑΕΠ από τα δάση. Κι όλα αυτά στο όνομα της “προστασίας και διαχείρισης” τους και της εξυπηρέτησης “περιβαλλοντικών κλιματικών και κοινωνικών αναγκών”.

Για να υπάρξει ολοκληρωμένη προστασία, διαχείριση και οικολογική ανόρθωση των Δ.Οικ, που είναι λαϊκή περιουσία, απαιτείται ανατροπήτης κυρίαρχης πολιτικήςκαι των αντιλαϊκών νόμων, που καταστρέφουν και τα δάση. Ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης και οργάνωσης της παραγωγής υπέρ του λαούκαιάλλη δασική πολιτική που θα την εξασφαλίζει. Θα έχει ως κίνητρο της παραγωγής,την ικανοποίηση των διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών και του περιβάλλοντος και όχι του ανταγωνισμού για το κέρδος. Θα έχει στο επίκεντρο την επιστημονικά σχεδιασμένη οικονομία και αξιοποίηση της επιστήμης. Μόνο τότε θα μπορούμε να δουλεύουμε με αξιοπρέπεια, με πλήρη δικαιώματα, να ασκούμε το αντικείμενο της επιστήμης μας,  να προωθούμε την έρευνα,  την ανάπτυξη της γνώσης και της τεχνολογίας.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Οι εργαζόμενοι στις δασικές υπηρεσίες μαζί με τους άλλους εργαζόμενους στο δημόσιο δώσαμε με επιτυχία τη μάχη ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγησης που επιδιώκει να προωθήσει και αυτή η κυβέρνηση. Από την πλευρά μας μπορούμε να κατανοήσουμε την φιλοδοξία για υπηρεσιακή εξέλιξη με βάση την επιστημονική επάρκεια και την εργασιακή εμπειρία ορισμένων συναδέλφων, τη σημασία του επιδόματος ευθύνης λόγω των μειωμένων εισοδημάτων μας, ακόμη και το φόβο που πιθανά νιώθουν ορισμένοι συνάδελφοι οι οποίοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους σε αυτή τη μάχη. Θεωρούμε όμως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ τη ΣΤΑΣΗ της ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ του ΔΣ της ΠΕΔΔΥ,  που ανοικτά υπονόμευσε τον αγώνα που δώσαμε και αποτέλεσε παράγοντα ποδοπάτησηςτης αξιοπρέπειας μας στην αξιολόγηση.

Η πλειοψηφία του απερχόμενου ΔΣ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ – ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ,) αλλά και η “σαστισμένη” ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, που στην τελευταία συνεδρίαση αρνήθηκε και αυτή, την πρόταση μας για συνέχιση της αποχής από την αξιολόγηση – απάτη, βρεθήκαν αντικειμενικά στην ίδια πλευρά του κυβερνητικού συνδικαλισμού, αποδείχνοντας έτσι στην πράξη, ότι χέρι – χέρι, παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός, είναι ο ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΑΣ.

Η πλειοψηφία αυτή, συνέχισε την από παλιά εκφυλιστική λειτουργία του ΔΣ. Συμφωνούσε με την κυβερνητική πολιτική στα δάση με ανώδυνους για τις κυβερνήσεις «αστερίσκους». Εξωράιζε την κυβερνητική πολιτική περιορίζοντας την κριτική στους συμβούλους, στα πρόσωπα κι όχι στην ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής. Περιορίσθηκε σε αποστολή ανακοινώσεων – αποφάσεων κατά κανόνα χωρίς προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ, σε δημόσιες σχέσεις.Επιδίωξε να καταστήσει τηνΠΕΔΔΥ ως “τον πιο κάλο το μαθητή “ με “θεσμικό ρόλο” στα ασφυχτικά όρια και για τον εξωραϊσμό της εκάστοτε κυβερνητικής πολίτικης. Μεταμόρφωσε την ΠΕΔΔΥ σε μακρύ χέρι της διοίκησης. Δεν οργάνωσε και ουσιαστικά στην πράξη αποδυνάμωνε όποιο αγωνιστικό βήμα. Δεν υλοποίησε ουσιαστικά κανένα πρόγραμμα δράσης.

ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΔΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ,

– ΕΠΙΔΙΩΞΕ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ – ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ- ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΣΤΑΣΗΣ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΩΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ. ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΓΊΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΑΠΑΤΗ, ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΣ  ΚΑΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΚΑΡΕΚΛΑ” ΚΑΙ ΤΑ “30 ΑΡΓΥΡΙΑ” ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΜΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ “ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ”,   ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ.   

ΟΙ ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ. 

ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΔΔΥ 

Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα – Συνεργαζόμενοι,παρά τον αρνητικό συσχετισμό στο ΔΣ, αντιστάθηκε στη λογική του “μικρότερου κακού”, του “άλλου μίγματος διαχείρισης”, που δήθεν θα μας έσωζε χωρίς σύγκρουση. Αντιτάχθηκε στην κυβερνητική πολίτικη συνολικά, αλλά και σε θέματα δασικής πολιτικής και περιβάλλοντος. Αποκάλυψε την αιτία των προβλημάτων που μας οδηγεί σε μίση ζωή και το φυσικό περιβάλλον ή κατεστραμμένο ή εμπορευματοποιημένο,  με ότιεπιπτώσεις αυτό έχει στο σύνολο της ζωής μας.  Ζητήματα που έθετε στην πλειοψηφία του ΔΣ, σε κάθε παρέμβαση αλλά και με ανακοινώσεις. Κάλεσε σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια των σωματείων και συλλόγων που έχουν προσανατολισμότον αγώνα και τη διεκδίκηση με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας.Αποκάλυψε το ρόλο της πλειοψηφίας του ΔΣ, του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Είπε την αλήθεια. Προειδοποίησε για όσα συμβαίνουν σήμερα. Έδωσε και συνεχίζει να δίνει τη μάχη για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας, των εργασιακών και μισθολογικών μας δικαιωμάτων. Επιδιώξαμε και πρωτοστατήσαμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ με αποχή σε συνεργασία με το ΔΣ της ΟΣΕΑΔΕ στην πληρωμή των υπερωριών για λαθροϋλοτομίες ενώ η πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΕΔΔΥ σύρθηκε σε αυτό τον αγώνα  προσπαθώντας να αποδείξει ότι ο συνδικαλισμός του “διάδρομου” είχε αποτελέσματα. Πρότεινε κάθε φορά πλαίσιο αιτημάτων και αγωνιστική διεκδίκηση που ποτέ δεν υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία του ΔΣ .

Η άνοδος της “Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Δασολόγων  – Συνεργαζόμενοι” είναι προϋπόθεση για να ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ στο ΔΣ της ΠΕΔΔΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ενάντια στην αντιλαϊκή πολίτικη της κυβέρνησης  και στον κυβερνητικό συνδικαλισμό που δρα σε βάρος μας,  στοχεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο.Για να  διεκδικήσουμεαπό καλύτερες θέσεις σύγχρονα αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.

Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν με τον αγώνα όλων όσων θίγονται από την εφαρμοζόμενη πολιτική. Όχι με αναθέσεις σε εκπρόσωπους που θα αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς. Έτσι θα γίνουμε ισχυροί, θα αντεπιτεθούμε και θα νικήσουμε.

Η διέξοδος βρίσκεται στον κοινό αγώνα μαζί με τους άλλουςεργαζόμενους,με τουςαυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, στον αγώνα που μπορεί να καθυστερεί και να εμποδίζει την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σήμερα και ταυτόχρονα να δημιουργεί προϋποθέσεις για πραγματική ανατροπή της κατάστασης.

Ως Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Δασολόγων, είμαστε απέναντι στις θέσεις και τις ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών, των πλειοψηφιών στην ΑΔΕΔΥ, στην ΠΟΓΕΔΥ και στην ΠΕΔΔΥ, που   συγκαλύπτουν τις πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων, που έβαλαν πλάτη για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική.

Συνάδελφοι των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, θεωρούμε ότι σε αυτές τις συνθήκες η Ομοσπονδία που κινήθηκε σε σωστή κατεύθυνση με βάση τα κοινά συμφέροντα και τις ανάγκες μας είναι η ΟΣΕΑΔΕ και το έχει αποδείξει έμπρακτα. Σε αυτό το πλαίσιο σας καλούμε να συμμετάσχετε στις εκλογές των πρωτοβάθμιων συλλόγων των Α.Δ. για την εκλογή αντιπροσώπων για την ΟΣΕΑΔΕ.

 

Συναδέλφισσες– συνάδελφοι

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΔΔΥ
Μη χαραμίσετε την ψήφο σας στηρίζοντας τον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό.
ΔΕΙΞΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ 
ΟΤΙ ΔΕ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

Στηρίξετε ενισχύστε και με την ψήφο σας την
 ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ – ΕΓΓΥΗΣΗ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙ.
ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ “ΠΑΙΞΕΙ” ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ  ΓΙΑ “ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ” ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΗΣ “ΑΓΡΙΑΣ ΔΥΣΗΣ”, ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΩΝ

Υπάρχει ελπίδα και φιλολαϊκή διέξοδος. Αρκεί να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας να ξεκαθαρίσουμε την κατεύθυνση των αγώνων μας, τι συνδικαλιστικό κίνημα και τι συνδικαλιστικές ηγεσίες χρειαζόμαστε ώστε οι αγώνες μας να έχουν νικηφόρα προοπτική.

Αγωνιζόμαστε για άλλο δρόμο ανάπτυξης με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας για δουλειά μόνιμη και σταθερή για όλους, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.Κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων που προωθούν εργασιακές σχέσεις ζούγκλας, το μισθολόγιο – φτωχολόγιο. Συλλογικές Συμβάσεις σε όλο το Δημόσιο, επαναφορά των μισθών στα προ κρίσης επίπεδα, των 13ου και 14ου μισθού. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν καθολική & υποχρεωτική παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση. Κατάργηση των νόμων που κατακρεούργησαν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ και της φοροληστείας των λαϊκών στρωμάτων, φορολόγηση των επιχειρηματικών ομίλων. Αύξηση του αφορολόγητου. Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας, τραπεζικών λογαριασμών για χρέη προς τράπεζες, και δημόσιο. Για να καταργηθεί ο Ν 4250/2014 για την αξιολόγηση. Είμαστε αντίθετοι  στους σχεδιασμούς και νόμους επιλογής προϊσταμένων και αξιολόγησης που οδηγούν στη δημιουργία εργαζομένων πολλαπλών ταχυτήτων καλλιεργώντας τη λογική του διαίρει και βασίλευε, στη μείωση μισθών και στη δημιουργία πειθήνιων κρατικών υπαλλήλων. Να σταματήσει η ανάθεση αντικειμένων του υπηρεσιών σε ιδιώτες και εργολάβους. Άμεση στελέχωση των υπηρεσιών με νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

 Αγωνιζόμαστε για Σωματεία, γερά, μαζικά, που θα ακουμπούν όλοι οι εργαζόμενοι. Ικανά να οργανώσουν την πάλη μας, να βάζουν εμπόδια στα σχέδια κυβέρνησης και «κουαρτέτων». Ικανά να αντιστέκονται σε κάθε αντιλαϊκή επίθεση. Απαλλαγμένα από τους παλιούς και νέους κυβερνητικούς συνδικαλιστές, και τη συμβιβαστική γραμμή τους. Επιδιώκουμε την ενιαία δράση όλων των εργαζομένων.

Όχι στην απογοήτευση, το συμβιβασμό. Οι μόνοι αγώνες που δεν φέρνουν αποτελέσματα είναι εκείνοι που δεν γίνονται.

Μαζική συμμετοχή στους αγώνες, στις Γενικές Συνελεύσεις, στις εκλογές για το νέο ΔΣ της ΠΕΔΔΥ.

Ενότητα κι αγώνας! Υπάλληλοι, εργάτες, λαϊκά στρώματα όλοι μαζί! Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Έχουμε τη δύναμη! Αλλάζουμε τους συσχετισμούς, ισχυροποιούμε τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια παντού!

ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΠΑΝΩ –ΚΑΤΩ
ΨΗΦΙΣΤΕ – ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ την ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.

Ψ Η Φ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ- ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ για το ΔΣ της ΠΕΔΔΥ

ΒΟΥΡΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Δασαρχείο Κιλκίς
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δασαρχείο Πάρνηθας
ΚΩΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Διεύθυνση Δασών Καστοριάς
ΜΠΕΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Διεύθυνση Δασών Θεσπρωτίας
ΠΑΠΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Διεύθυνση Δασών Κυκλάδων
ΠΕΣΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΜΙΜΗΣ Διεύθυνση Δασών Αρτας
ΡΑΛΛΑΤΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ Δασαρχείο Μεγάρων
ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΟΥ ΑΛΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Διεύθυνση Δασών Πειραιά
ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ Διεύθυνση Δασών Ροδόπης
ΤΣΙΓΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ Δασαρχείο Σπερχειάδας
ΤΣΙΠΙΤΣΙΔΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ Διεύθυνση Δασών Δυτικής Αττικής
ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Διεύθυνση Δασών Λασιθίου



ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Επικαιρότητα

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading