Σύλληψη λαθροθήρα. Κυνηγούσε μεσάνυχτα με προβολέα στο όπλο

Τα μεσάνυχτα της 2ας Ιουλίου προς τα ξημερώματα της Τρίτης 3 Ιουλίου 2018, τρεις θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου (Γ´ Κ.Ο.Π.)  εκτελούσαν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Άργους-Μυκηνών του νομού Αργολίδος, όπου σύμφωνα με καταγγελίες, κάποιοι επιδίδονταν σε παράνομη θήρα αγριόχοιρου την νύχτα.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Γ´ Κ.Ο.Π., περί ώρα 00:35, στην περιοχή του Δ.Δ. Μερκουρίου, άκουσαν δύο πυροβολισμούς και εντοπίζοντας αμέσως το σημείο από όπου προήλθαν, βρήκαν εκεί φυλάχτρες ειδικές για αγριόχοιρο, ένα άτομο με κυνηγετικό όπλο ανά χείρας και τον σκοτωμένο αγριόχοιρο κοντά του. Το όπλο τύπου καραμπίνας είχε προσαρμοσμένο προβολέα πάνω του και ήταν γεμάτο με πέντε (5) μονόβολα φυσίγγια ενώ είχε την δυνατότητα να φέρει έως και οκτώ (8)!! 

Άμεσα οι θηροφύλακες προέβησαν στην κατάσχεση των παράνομων μέσων θήρας (καραμπίνα, φυσίγγια κ.τ.λ.) και το άτομο αυτό συνελήφθη και οδηγήθηκε στα πλαίσια του αυτοφώρου στο Α/Τ Άργους όπου και παρέμεινε εκεί όλο το βράδυ. Την επόμενη ημέρα με εντολή του Εισαγγελέα Ναυπλίου αφέθηκε ελεύθερο και ορίστηκε τακτική δικάσιμος. 

Υπεβλήθη εναντίον του μήνυση για παράνομη θήρα όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις του Δασικού Κώδικα και για τον παράνομα θηρευμένο αγριόχοιρο ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία του πλειστηριασμού.ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: