ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΔΔΥ 2018: Μετά τους πανηγυρισμούς, ας προβληματιστούμε

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΔΔΥ 2018: Μετά τους πανηγυρισμούς, ας προβληματιστούμε.

Για μια ακόμη φορά η συμμετοχή στις εκλογές της ΠΕΔΔΥ της 6ης Ιουλίου 2018, σημείωσε νέο αρνητικό ρεκόρ συμμετοχής. Είναι άσκοπο να θριαμβολογούν όσοι διατήρησαν ή αύξησαν τα ποσοστά τους, αφού σε απόλυτο αριθμό ψήφων οι δυνάμεις τους παρέμειναν ίδιες και η οποιαδήποτε διαφορά στο αποτέλεσμα, διαμορφώθηκε εξαιτίας της μεγάλης αποχής.

Κανείς δε μπορεί να επιχαίρει για το εκλογικό αποτέλεσμα, χωρίς να προβληματίζεται από το γεγονός ότι οι συνάδελφοι επιλέγουν την αποχή και χωρίς να αναλογιστεί τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα.

Στην Αυτόνομη Δημοκρατική Συνεργασία Δασολόγων Δ.Υ, αφουγκραζόμαστε το μήνυμα που μας δόθηκε μέσω του αποτελέσματος των εκλογών και καταλαβαίνουμε ότι οι συνάδελφοι έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμάς. Το γεγονός ότι μόλις για 5 ψήφους χάθηκε μια πολύτιμη για εμάς έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο, δεν αποτελεί δικαιολογία. Κατανοούμε ότι πρέπει να εντείνουμε την προσπάθειά μας, ειδικά τώρα που διαμορφώνονται συνθήκες απόλυτης κυριαρχίας των δυνάμεων της ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚΕ) και της ΔΑΚΕ και η φωνή μας αποδυναμώνεται.

Με τη μειωμένη, έστω, εκπροσώπηση μας και λαμβάνοντας υπόψη τη γενικότερη απαξίωση των συναδέλφων τόσο στο συνδικαλιστικό κίνημα, όσο και ειδικότερα στο σύλλογο της ΠΕΔΔΥ, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για σημαντικές αποφάσεις – τομές στο σωματείο μας.

Ζητάμε επιτέλους να λυθεί οριστικά το θέμα των οφειλών. Πάλι φέτος παρατηρήθηκε το γνωστό φαινόμενο συναδέλφων που ήρθαν να ψηφίσουν, έμαθαν τα χρέη τους και έφυγαν. Οι μεσοβέζικες προσπάθειες του προεδρείου, για παρακράτηση της εισφοράς μέσω του μισθού, δε φαίνεται να πείθουν τους συναδέλφους, καθώς για πολλούς εξ’ αυτών οι οφειλές αφορούν παλιότερα έτη, για τα οποία δεν έχει βρεθεί λύση. Σε κάθε γενική συνέλευση αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια, λέμε όλοι ότι συμφωνούμε στο να βρεθεί μια λύση και στο τέλος δε λαμβάνεται καμία απόφαση.

Ζητάμε καταστατικές αλλαγές άμεσα και αξιοποίηση της δυνατότητας επιστολικής ψήφου. Σε μια εποχή που η οικονομική κατάσταση όλων μας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, δεν μπορούμε να απαιτούμε από τους συναδέλφους μας την αυθημερόν μετακίνηση στις έδρες των περιφερειών όπου διεξάγονται οι εκλογικές διαδικασίες. Σε μια εποχή όπου η επιστολική ψήφος έχει θεσμοθετηθεί ακόμα και στις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, όπου πλήθος άλλων συλλόγων έχουν εισάγει αυτή τη δυνατότητα, δεν μπορούμε να κωφεύουμε στις απαιτήσεις των καιρών. Σε μια εποχή που η τεχνολογία και η επικοινωνία έχουν προχωρήσει, δε μπορούμε να εμμένουμε σε παρωχημένους θεσμούς.

Ζητάμε όμως και από τους συναδέλφους μας να εμπιστευτούν ξανά και να στηρίξουν την ΠΕΔΔΥ συμμετέχοντας στις διαδικασίες της, παρά τις όποιες διαφωνίες και τυχόν παράπονα μπορεί να διατυπώνονται κατά καιρούς. Ως Δασολόγοι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο Σύλλογος μας αποτελεί έναν θεσμό γύρω από τον οποίο πρέπει να συνταχθούμε, να τον υποστηρίξουμε και να συμμετάσχουμε όλοι στην ισχυροποίηση του ώστε να μπορεί να μας υπερασπιστεί στις δύσκολες εργασιακές συνθήκες που βιώνουμε.

Ζητάμε επίσης από τους συναδέλφους που στήριξαν την παράταξή μας (και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό) να συμμετέχουν πιο ενεργά ώστε και ο ρόλος του εκλεγμένου εκπροσώπου μας να είναι ουσιαστικότερος και αποτελεσματικότερος.

Η ΠΕΔΔΥ είμαστε όλοι εμείς.

Σας καλούμε:
Να παλέψουμε για ρύθμιση οφειλών και γενναία διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους.
Σε μαζική καταστατική συνέλευση για την καθιέρωση επιστολικής ψήφου.
Σε διαρκή και ενεργή συμμετοχή για το δυνάμωμα της φωνής όλων μας.

Η συμμετοχή όλων μόνο μπορεί να βγάλει την ΠΕΔΔΥ από το τέλμα ώστε να εκφράσει τον κλάδο κι όχι τους μηχανισμούς που μέσω της αποχής εξασφαλίζουν την αναπαραγωγή τους.

.

.

.ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Επικαιρότητα

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: