Ξεκίνησαν οι εργασίες υλοτομίας στην απαλλοτριωμένη ζώνη της Μαραθώνος

Κλιμάκιο του ΥΠΕΝ αποτελούμενο από τον Γενικό Διευθυντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος και τον Διευθυντή Προστασίας Δασών, μαζί με τον Δασάρχη Πεντέλης, επισκέφθηκαν σήμερα την καμένη περιοχή των Δήμων Ραφήνας και Μαραθώνα.

Ακολούθησε συνάντηση  στο Δημαρχείο Ραφήνας με τον Αντιδήμαρχο κ. Παλπατζή και στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΥΠΕΝ μετέβη στη Λεωφόρο Μαραθώνος, όπου διαπιστώθηκε η έναρξη υλοτομίας και απομάκρυνσης των ιστάμενων καμένων δέντρων στην απαλλοτριωμένη ζώνη της Λεωφόρου για λόγους επικινδυνότητας και αποφυγής ατυχημάτων. Τις υλοτομικές εργασίες πραγματοποιεί ο  Δασικός Συνεταιρισμός Στενής Ευβοίας.

Σύμφωνα με τη kathimerini.gr, υπήρξε συνεργασία με κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών για τη διαδικασία υλοτόμησης και επέκτασης αυτής στα ρέματα εντός του οικιστικού ιστού Ραφήνας και για τη διευθέτησή τους με υλοτόμηση των καμένων δέντρων εντός της κοίτης και τη δημιουργία κορμοδεμάτων προς αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

Ταυτόχρονα, κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Μαραθώνα και την Κινέτα, κατά την οποία εντοπίστηκαν και ιεραρχήθηκαν τα προβλήματα διαχείρισης αποβλήτων που προκύπτουν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Τα προβλήματα αυτά αφορούν κυρίως στη συλλογή κλαδιών, οικοσυσκευών και μπαζών από τα κατεστραμμένα κτήρια.

Ήδη, σε συνεργασία με τους προαναφερόμενους Δήμους και τους συναρμόδιους φορείς δρομολογούνται λύσεις για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων διαχείρισης αποβλήτων, αλλά και των μελλοντικών αναγκών που είναι πιθανό να προκύψουν.

.

.

..

 

Μοιραστείτε το!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin


ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Πυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: