Νομοθετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης

Τζανακόπουλος: Θα κατεδαφιστούν το συντομότερο πάνω από 3.000 αυθαίρετα στην Αττική

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των συντακτών, το απόγευμα της Τρίτης, «μετά την εισήγηση του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής σύμφωνα με την οποία οφείλουν να παρθούν άμεσα μέτρα και να υλοποιηθούν παρεμβάσεις για την καταπολέμηση των οικιστικών στρεβλώσεων ώστε να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για την αποτελεσματικότερη θωράκιση της χώρας από ενδεχόμενο νέων φυσικών καταστροφών η σχετική επιτροπή που έχει συγκροτηθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ολοκληρώνει ένα πλήρες σχέδιο νομοθετικών και κανονιστικών πρωτοβουλιών το οποίο στοχεύει στην επιτάχυνση της αντιμετώπισης του φαινομένου της αυθαίρετης δόμησης ιδιαίτερα δε, σε δασικές περιοχές και στον αιγιαλό αλλά και στις οικιστικές πυκνώσεις». Το σχέδιο αυτό, πρόσθεσε, «πρόκειται να παρουσιάσει πιθανότατα αύριο ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης».

Λίστα με 2.500 αυθαίρετα σε δασική έκταση και 685 στον αιγιαλό

Επίσης σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής υπάρχει λίστα με 2.500 αυθαίρετα σε δασική έκταση αλλά και 685 αυθαίρετα στον αιγιαλό, τα οποία σύμφωνα με τις σχετικές εισηγήσεις των κτηματικών και δασικών υπηρεσιών προσδιορίζονται ως προς κατεδάφιση.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση επιταχύνει τη διαδικασία προτεραιοποίησης της σχετικής λίστας.

«Η απόφαση του πρωθυπουργού είναι σαφής», τόνισε κλείνοντας ο κ. Τζανακόπουλος: «Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί με συμφέροντα για να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για την αποφυγή παρόμοιας καταστροφής στο μέλλον».

.

.

.

.



ΚατηγορίεςΔόμηση - Αυθαίρετα, Πυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading