Στο ν. 4559/2018 οι ρυθμίσεις για δασικούς χάρτες και κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος 4559/2018 «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις», που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις πρόσφατες τροπολογίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τους δασικούς χάρτες, τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων σε αιγιαλό και δασικές εκτάσεις, καθώς και τη προστασία υγρότοπων της Αττικής.

Ειδικότερα:

  • Με τη παρ. 1 του άρθρου 40 παρατείνεται έως 10.9.2018 η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου των αναρτημένων δασικών χαρτών στις περιπτώσεις που η προθεσμία λήγει στις 31 Ιουλίου (δείτε λεπτομέρειες ΕΔΩ). Με τη παρ. 2 παρατείνεται έως 27.8.2018 η υποχρέωση των Δήμων να οριοθετήσουν οικισμούς και οικιστικές πυκνώσεις στα υπόβαθρα που χρησιμοποιούνται για τους δασικούς χάρτες.

  • Το άρθρο 52 περιλαμβάνει τις επείγουσες ρυθμίσεις για κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων σε αιγιαλό, δασικές εκτάσεις, ρέματα και επικίνδυνες οικοδομές. Για την περίπτωση των αυθαίρετων κτισμάτων σε δασικές εκτάσεις θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η διάταξη αφορά τα αυθαίρετα κτίσματα και κατασκευές που βρίσκονται σε δάση και δασικές εκτάσεις που καταστράφηκαν από πυρκαγιά και έχουν κηρυχτεί αναδασωτέες.
  • Με το άρθρο 53 ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τη κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών που βρίσκονται στον χαρακτηρισμένο ιστορικό τόπο της νήσου Μακρονήσου.
  • Το άρθρο 54 προβλέπει μέτρα προστασίας των υγροτόπων της Αττικής με έκταση έως 80 στρέμματα. Στους υγρότοπους αυτούς απαγορεύεται η δόμηση, η επιχωμάτωση, η άσκηση οχλουσών δραστηριοτήτων και κάθε δραστηριότητα που υποβαθμίζει την οικολογική κατάστασή τους, καθώς και η έκδοση αδειών δόμησης.
Σχετικό αρχείο:
Νόμος 4559/2018 (Α´ 142/3.8.2018) Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις.
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [965.06 KB]

 ΚατηγορίεςΔόμηση - Αυθαίρετα, Δασικοί Χάρτες, Νομοθεσία

Tags: , , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: