Γ. Τσιρώνης: Πρώτα ρυμοτόμηση και δασικοί χάρτες και μετά γκρέμισμα αυθαιρέτων

Στο απώτερο άγνωστο μέλλον παραπέμπει την κατεδάφιση αυθαιρέτων κτισμάτων ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, υποστηρίζοντας ότι διαφορετικά θα ήταν πυροτέχνημα.

Συγκεκριμένα,  σε συνέντευξη του στην κυριακάτικη «Kontranews» και αναφερόμενος στο γκρέμισμα των αυθαιρέτων, σημειώνει ότι, «χωρίς σχέδια ρυμοτόμησης και δασικούς χάρτες θα ήταν ένα πυροτέχνημα που θα δικαίωνε την διαπλοκή και την διαφθορά. Με την ταχύτατη κύρωση δασικών χαρτών και την συνολική αντιμετώπιση των οικιστικών πυκνώσεων σταματάμε το καρκίνωμα. Αυτές οι περιοχές θα κριθούν συνολικά από το ΣτΕ, ώστε να σταματήσει η ατομική σχέση του κάθε ιδιοκτήτη με τον ελεγκτικό και διοικητικό μηχανισμό».

«Θα πρέπει να εντοπίσουμε τις αιτίες και να τις εξαλείψουμε για να μην ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης και προσθέτει πως ο σεβασμός στους νεκρούς και η δέσμευση να μην υπάρξει ξανά τέτοια τραγωδία επιβάλουν την εμβριθή και νηφάλια διερεύνηση του τι πρέπει να αλλάξει στην πολιτική προστασία. Είναι ασέβεια να γίνεται αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης».

Ο κ. Τσιρώνης κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό της κομματικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας και αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι είναι ανίκανη να επιτελέσει την συνταγματική της υποχρέωση να ασκεί ουσιαστικό έλεγχο στα πεπραγμένα της πολιτείας. «Η χώρα όμως πρέπει να πάει μπροστά και να αφήσει πίσω της χρεοκοπημένες πολιτικές τις οποίες πληρώσαμε ακριβά», επισημαίνει ο Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Απαντώντας σε ερώτηση για την έξοδο από τα μνημόνια ο κ. Τσιρώνης εκτιμά πως η έξοδος από τα μνημόνια είναι η επόμενη μέρα.

«Την πετύχαμε με πολλές θυσίες και πρέπει να σηματοδοτήσει και την οριστική απαλλαγή της χώρας από φαύλες και χρεοκοπημένες πολικές που μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού» αναφέρει ο Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και υπογραμμίζει: «Μια τραγική αναλογία ανάμεσα στα μνημόνια και στο Μάτι είναι η ευθύνη. Η ευθύνη να αλλάξουμε ότι μας οδήγησε σε αυτές τραγωδίες και να μην ζήσουμε ποτέ ξανά παρόμοιες καταστάσεις».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://www.liberal.gr/ΚατηγορίεςΔόμηση - Αυθαίρετα, Δασικοί Χάρτες

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: