Στα όπλα χιλιάδες κυνηγοί για την πρώτη εξόρμηση

ΚΥΠΡΟΣ: Χιλιάδες κυνηγοί συμμετέχουν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στην πρώτη εξόρμηση για την θερινή περίοδο του κυνηγίου.

Σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας της Κύπρου καλεί τους κυνηγούς, να μελετούν καλά τις επιτρεπόμενες περιοχές κυνηγίου και να καταγγέλλουν αμέσως οποιαδήποτε παρανομία διαπιστώσουν στα πιο κάτω κινητά τηλέφωνα της Υπηρεσίας ή στην Αστυνομία στο 1414.

Ταυτόχρονα, καλεί όσους θα εξορμήσουν να τηρούν όλους τους γραπτούς και άγραφους νόμους του κυνηγίου και να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό στους συναδέλφους τους και στις ξένες περιουσίες που θα τους φιλοξενήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι το κυνήγι στην νεκρή ζώνη απαγορεύεται, ενώ ελλοχεύουν κίνδυνοι από το κυνήγι τόσο εντός της νεκρής ζώνης, όσο και πλησίον της γραμμής αντιπαράταξης.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Θήρας υπολογίζευται ότι περίπου 18.000 κυνηγοί αναμένεται να λάβουν μέρος στην πρώτη Κυριακή της θερινής περιόδου.

Παράλληλα, το Τμήμα Δασών του υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με την ευκαιρία της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου την Κυριακή απευθύνει θερμότατη έκκληση προς τους κυνηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις εξορμήσεις τους, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανό να προκαλέσουν πυρκαγιά, δηλαδή να αποφεύγουν το άναμμα φωτιάς καθώς και τη ρίψη αποτσίγαρων και αναμμένων σπίρτων.

Ανακοίνωση από το Τμήμα Δασών αναφέρει ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια μέσα ή σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τις παρυφές των κρατικών δασών, καθώς και στις περιοχές της υπαίθρου, και ότι συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, μετά την πρόσφατη τροποποίηση, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι € 50.000,00 ή και τις δύο ποινές μαζί και σύμφωνα με τον περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988 μέχρι 5 χρόνια ή με χρηματική ποινή μέχρι €20.000 ή και τις δύο ποινές μαζί. Το άναμμα φωτιάς επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων.

Υπενθυμίζεται ότι είναι καθήκον μας να προστατεύουμε τα δάση μας και ότι ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης δασικής πυρκαγιάς είναι εξαιρετικά μεγάλος, λόγω και των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών. Καλείται όποιος δει καπνό ή φωτιά να τηλεφωνήσει αμέσως στο 1407 ή στο 112.

http://www.philenews.com/ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: