Παράταση της απαγόρευσης θήρας σε περιοχή της Χίου

Για δύο ακόμη χρόνια, ήτοι από 21-08-2018 μέχρι 20-08-2020, απαγορεύεται το κυνήγι όλων των θηραμάτων σε έκταση εμβαδού (3.577) τριών χιλιάδων πεντακοσίων εβδομήντα επτά στρεμμάτων, στις θέσεις «Τρυπητή – Καλουλιμε – Παλιόπυργος – Αγ. Κοιλανή – Αγ. Μαρκέλλα – Λαμψα κ.τ.λ.», της Χίου, σύμφωνα με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Η απαγόρευση του κυνηγιού στην εν λόγω έκταση ξεκίνησε πριν τρια χρόνια, το 2015. Παρά την παρέλευση των τριών ετών απαγόρευσης, η Διεύθυνση Δασών Χίου εισηγήθηκε την παράτασή της για άλλα δυο χρόνια διότι η πανίδα της περιοχής χρήζει περαιτέρω προστασία.

Δείτε τον ΧΑΡΤΗ

Περιγραφή ορίων:

Δυτικά και Βόρεια: Με αφετηρία το τέλος του χωματόδρομου Παρπαριά – Τρυπητή Καλουλιμέ επί της ομώνυμης παραλίας τον ακολουθεί με κατεύθυνση βόρεια προς Παρπαριά μέχρι να συναντήσει τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο Παρπαριά – Αγ. Μαρκέλλα στην θέση Παλιόπυργος. Στη συνέχεια συνεχίζει τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο Παρπαριά – Αγ. Μαρκέλλα με κατεύθυνση προς Παρπαριά μέχρι το σημείο συμβολής του με τον αγροτικό δρόμο που οδηγεί στην Αγ. Μαρκέλλα.
Ανατολικά: Στη συνέχεια με κατεύθυνση νότια ακολουθεί τον αγροτικό δρόμο που οδηγεί προς την Αγ. Μαρκέλλα μέχρι που να συναντήσει το χείμαρρο της Αγ. Μαρκέλλας τον οποίο και ακολουθεί μέχρι το υφιστάμενο γεφύρι του ασφαλτοστρωμένου δρόμου Παρπαριά – Αγ. Μαρκέλλα. Κατόπιν συνεχίζει τον υπάρχοντα χωματόδρομο βόρεια της εκκλησίας της Αγ. Μαρκέλλας μέχρι να συναντήσει την υπάρχουσα επαρχιακή οδό Χίου – Βολισσού την οποία και ακολουθεί μέχρι την παραλία Λαμψά.
Νότια: Με δυτική κατεύθυνση δυτική ακολουθεί την ακτογραμμή μέχρι την παραλία Τρυπητή Καλουλιμέ φθάνοντας στο τέλος του χωματόδρομου Παρπαριά – Τρυπητή Καλουλιμέ από όπου ξεκίνησε.

Σχετική απόφαση:
Αριθμ. 47857/16.08.2018 (Β´ 3599) Παράταση χρόνου απαγόρευσης θήρας σε περιοχή του Δήμου Χίου.

Καθημερινή ενημέρωση για την νέα κυνηγετική περίοδο: 

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΗΡΑΣ 2018-2019ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , ,

1 reply

  1. Καλησπέρα. Θα ήθελα να μάθω γιατί να επιτρέπεται το κυνήγι στην περιοχή Αγιου Παντελεήμωνα Μονοδενδριου ? (κατικοιμενη περιοχή)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: