«Πρωτοβουλία για τα Δάση»: Ανοιχτή επιστολή προς τη πολιτική ηγεσία για την προστασία των δασών

Ανοιχτή επιστολή προς τον ΠτΔ, τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, απέστειλε η «Πρωτοβουλία για τα Δάση», με ιεραρχημένες προτάσεις για τη λήψη των αναγκαίων πολιτικών αποφάσεων με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού για την προστασία των δασών.

Η «Πρωτοβουλία για τα Δάση» είναι μια προσπάθεια ομότιμων και τακτικών καθηγητών δασικών πανεπιστημιακών και τεχνολογικών σχολών και τμημάτων, ερευνητών των δασικών ερευνητικών ινστιτούτων της Χώρας, νομικών, ελευθέρων επαγγελματιών και στελεχών της Διοίκησης, που έχουν ασχοληθεί στα πλαίσια των θεματικών και επαγγελματικών τους αρμοδιοτήτων με τη δασική ανάπτυξη και προστασία.

Η «Πρωτοβουλία για τα Δάση» στην επιστολή της επισημαίνει ότι η οργάνωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού στη Χώρα μας πρέπει να έχει σαν ξεκάθαρο στόχο την μείωση του αριθμού των δασικών πυρκαγιών, την άμεση επέμβαση στο δάσος πριν η φωτιά πάρει διαστάσεις και τον περιορισμό των ζημιών, είτε αυτές αφορούν στα δασικά οικοσυστήματα, είτε στις υποδομές είτε στις ανθρώπινες περιουσίες και τη ζωή των πολιτών. Οι στόχοι αυτοί μπορούν να υπηρετηθούν μόνο από μια νέα προσέγγιση στον τρόπο διαχείρισης των δασικών πυρκαγιών που θα περιλαμβάνει την πλήρη αναδιοργάνωση του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης.

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή με τα ονόματα όσων την έχουν συνυπογράψει:

Ανοιχτή επιστολή

Αθήνα, 30-8-2018

Προς: Αξιότιμο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο

Προς: Αξιότιμο Πρόεδρο της Κυβέρνησης
κύριο Αλέξιο Τσίπρα 

Προς: Αξιότιμους κ.κ πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής

Κοινοποίηση: τους Έλληνες πολίτες

 

Θέμα:  «Λήψη αποφάσεων για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που θα αφορούν στη  λειτουργία του κρατικού  μηχανισμού για την  προστασία των δασών»

Η Δασική Πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική, με τα τραγικά αποτελέσματα που είχε,  έθεσε σε αμφισβήτηση όλη την υπάρχουσα οργάνωση Δασοπροστασίας και Πυροπροστασίας και ανέδειξε πολλά κενά στην οργάνωση του Κράτους, σε σχέση με την αποτελεσματική προστασία των πολιτών από παρόμοιες καταστροφές.

Με αφορμή αυτήν την τραγωδία όλοι όσοι υπογράφουμε την παρούσα επιστολή (εκπρόσωποι φορέων, εκπαιδευτικών & ερευνητικών ιδρυμάτων, επιμελητηρίων και συνδικαλιστικών οργανώσεων), αλλά και φυσικά πρόσωπα που έχουν επιστημονική γνώση, εμπειρία και σχέση με το δάσος, συναισθανόμαστε την ανάγκη αλλά και την απαίτηση της κοινωνίας να εξαντληθεί θεσμικά κάθε δυνατότητα ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος επανάληψης παρόμοιων τραγικών γεγονότων στο μέλλον.

Θεωρούμε απαραίτητο να συνεισφέρουμε ανάλογα με την εμπειρία και την επιστημονική μας υπόσταση, καταθέτοντας προτάσεις για την καλύτερη οργάνωση της Δασοπροστασίας και θεωρούμε υποχρέωση αλλά και ευθύνη μας να απευθυνθούμε σε όλη την πολιτειακή ηγεσία της χώρας και  σε κάθε πολίτη της και να θίξουμε ορισμένες παραμέτρους του προβλήματος «δασικές πυρκαγιές».

Ασφαλώς ως πρώτο ζητούμενο από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Χώρας, θέτουμε  τη στήριξη, με κάθε τρόπο, των πληγέντων και καλούμε όλους τους πολιτικούς φορείς να αναλάβουν με την απαραίτητη ομοψυχία πολιτικές  πρωτοβουλίες και να στηρίξουν μέτρα πολιτικής για το σκοπό αυτό.

Παράλληλα όμως ζητάμε να προωθηθούν άμεσα και οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, που θα αφορούν την οργάνωση του Κρατικού μηχανισμού και την αποτελεσματικότερη προστασία των δασών από τις πυρκαγιές.

Υπενθυμίζουμε τη βασική αρχή της οικολογίας των δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με την οποία οι δασικές πυρκαγιές «σβήνουν» μέσα στο δάσος, πριν πάρουν διαστάσεις και πώς αυτή η αρχή μπορεί να εκπληρωθεί, όταν ο «διαχειριστής» είναι γνώστης των ιδιαιτεροτήτων των δασικών οικοσυστημάτων  όσον αφορά τη σύνθεση της βλάστησης και τη συμπεριφορά τους, αλλά και των «κρίσιμων τοπικών συνθηκών» (ανάγλυφο, έδαφος, άνεμοι, έργα υποδομής κ.λπ.) που επηρεάζουν την εξέλιξη μιας πυρκαγιάς.

Θεωρούμε σοβαρό στρατηγικό λάθος να επικεντρώνεται η πολιτεία σχεδόν αποκλειστικά στην αυθαίρετη και άναρχη δόμηση των οικισμών (η οποία είναι υπαρκτό πρόβλημα) και να θεωρεί ότι εκεί κατά κύριο λόγο οφείλεται η τραγωδία που ζήσαμε. Ασφαλώς υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν από τις αρμόδιες αρχές, όπως επίσης επιβάλλεται με καθαρή σκέψη να διορθώσουμε τα λάθη, τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού, όσο και σε επίπεδο εφαρμογής του.

Επισημαίνουμε ιδιαιτέρως ότι η Δασική Νομοθεσία σήμερα, όπως διαμορφώνεται με τις συνεχείς αλλαγές του νομικού και θεσμικού πλαισίου για τη δασοπροστασία, ευνοεί τους κάθε λογής «αυθαιρετούντες και τους καταπατητές», θεωρούμε δε πως ακόμα και η αντισυνταγματική εξαίρεση των «οικιστικών πυκνώσεων» από την ανάρτησή τους στους Δασικούς χάρτες,  συμβάλλει σε αυτό, αφού δεν επιλύει κάποιο πρόβλημα των πολιτών, αλλά περιπλέκει και ουσιαστικά διαιωνίζει το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο.

Με το να «βλέπουμε και να προβάλλουμε» ως Πολιτεία μόνο μία από τις όψεις του κακού, δηλαδή την ύπαρξη αυθαίρετων οικισμών, μετατοπίζουμε την ουσία του επιχειρησιακού προβλήματος της Δασοπυρόσβεσης στην αυθαίρετη συγκρότηση οικισμών, δίπλα και μέσα στα δάση, υποτιμώντας το υπαρκτό πρόβλημα της ελλιπούς οργανωτικής και εκτελεστικής λειτουργίας του μηχανισμού πυροπροστασίας. Με τον τρόπο αυτό, παραβλέποντας την ανάγκη επιχειρησιακών αλλαγών στο πεδίο, είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε σε μη ουσιαστική αξιολόγηση του προβλήματος, αποσπασματικές παρεμβάσεις και στη βέβαιη επανάληψη ανάλογων καταστροφών, στο άμεσο μέλλον.

Ως Πολιτεία και ως κοινωνία οφείλουμε να προχωρήσουμε μπροστά, στηρίζοντας τους πυρόπληκτους και τις οικογένειες των θυμάτων, αναδημιουργώντας τις πόλεις και τους οικισμούς που καταστράφηκαν αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πραγματική αιτία του προβλήματος, που είναι η ανάγκη αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών μέσα στο δάσος.

Εκτιμούμε ότι αυτό δεν έχει γίνει απολύτως κατανοητό και αυτό διαφαίνεται από το  γεγονός ότι από τα 20 σημεία -παρεμβάσεις- που εξαγγέλθηκαν από τον Πρωθυπουργό στην Σύσκεψη της 7ης Αυγούστου, μόνο ένα αφορούσε τα δάση και αυτό με πολύ γενική μορφή.

Η σημαντικότερη προσφορά των πολιτικών δυνάμεων της χώρας για την ορθή διαχείριση του προβλήματος των δασικών πυρκαγιών είναι η λήψη μέτρων πολιτικής που θα επανεξετάσουν από μηδενική βάση τον τρόπο οργάνωσης του Κρατικού μηχανισμού και θα αξιοποιούν όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, με την ουσιαστική συμμετοχή των Δασικών Υπηρεσιών. Σε αυτή τη λύση έχουμε την υποχρέωση να συμβάλουμε όλοι μας, στο μέτρο που μας αναλογεί επιστημονικά και διοικητικά.

Στη βάση αυτή προτείνουμε να ληφθούν οι αναγκαίες πολιτικές αποφάσεις για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τη δασοπροστασία και την οργάνωση και λειτουργία του Κρατικού μηχανισμού, ώστε να λειτουργεί με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο, εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα να υπηρετήσει τις σύγχρονες ανάγκες της Κοινωνίας για προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών παράλληλα με την απαίτηση για την αποτελεσματική προστασία των δασικών πόρων και της δημόσιας περιουσίας, τη μείωση του αριθμού των δασικών πυρκαγιών καθώς και  των ζημιών που προκαλούνται από αυτές. Οι μεταρρυθμίσεις που προτείνουμε  βρίσκονται σε απόλυτη σύμπνοια και με το περιεχόμενο και τις επιταγές του άρθρου 24 παρ. 1 του Συντάγματος, που προβλέπει ότι η λήψη μέτρων για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, του οποίου θεμελιώδες στοιχείο συνιστούν και τα δασικά οικοσυστήματα, αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας.

Ειδικότερα, τα μέτρα που προτείνουμε αφορούν:

 • Στη λήψη Κεντρικής Πολιτικής Απόφασης για την αναδιοργάνωση του Δασικού Τομέα και τη επανασύνδεση των Κεντρικών και Περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών με το φυσικό τους αντικείμενο (δασικά χερσαία οικοσυστήματα). Προτείνεται η επανίδρυση της Γενικής Γραμματείας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος.
 • Στο ναπροχωρήσει άμεσα η καθετοποίηση των υφιστάμενων δομών των Περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών και η υπαγωγή τους σε ένα Υπουργείο. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλιστεί η επιχειρησιακή δυνατότητα τους, ενόψει της ενεργούς συμμετοχής τους και της άσκησης αρμοδιοτήτων δασοπυρόσβεσης στο πλαίσιο της δασοπροστασίας και του ελέγχου του χερσαίου φυσικού περιβάλλοντος της Χώρας.
 • Στον καθορισμό των απαραίτητων προϋποθέσεων για την υποστήριξη των προαναφερόμενων σκοπών δασοπροστασίας, καθώς και των αναγκών σε προσωπικό (αναγκαίες διεπιστημονικές προσλήψεις προσωπικού, μετατάξεις από υφιστάμενες δομές) και η προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού και μέσων, για την εξασφάλιση σύγχρονης και άμεσης επιχειρησιακής δυνατότητας.
 • Στην νομική θεσμοθέτηση της εμπλοκής των Δασικών Υπηρεσιών στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιώναποκλειστικά στο χώρο ευθύνης τους και της ισότιμης συμμετοχής τους, στα επιχειρησιακά κέντρα πολιτικής προστασίας, με αποφασιστικό ρόλο στο θέμα των δασικών πυρκαγιών.
 • Στην άμεση ένταξηστα χρηματοδοτικά μέσα των Υπουργείων ΥΠΕΝ ή ΥΠΑΑ&Τ, της εκπόνησης προτύπων επιχειρησιακών σχεδίων πρόληψης και καταστολής δασικών πυρκαγιών (δασικών μελετών δασοπροστασίας- αντιπυρικά σχέδια), με κλίμακα οργάνωσης του μηχανισμού και ενεργειών (δασοπυρόσβεσης) το Δασαρχείο.
 • Στο να συνδεθεί η ανάγκη πυροπροστασίας των δασών και δασοπυρόσβεσης με την έρευνα, που είναι πλούσια στην χώρα μας, με εξαίρετους επιστήμονες, αλλά μέχρι σήμερα υποτιμάται και δεν αξιοποιείται επαρκώς από την πολιτεία.
 • Στην ενίσχυση της ψηφιακής σύγκλισης, με τη χρήση σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων, στον τομέα της προστασίας, της διαχείρισης και της ανάπτυξης των δασών.
 • Στην αναμόρφωση (επικαιροποίηση) των εφαρμοζόμενων δασοπονικών πρακτικών, με τις οποίες διενεργείται η διαχείριση των δασών και δασικών εκτάσεων σήμερα, ώστε να διασυνδεθεί η διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων (καθαρισμοί δασών) με τους σκοπούς δασοπροστασίας.
 • Στην εισαγωγή στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ειδικού μαθήματος το οποίο θα διδάσκουν ειδικοί επιστήμονες κατά ειδικότητα (όπως π.χ. Δασολόγοι-Περιβαλλοντολόγοι, Γεωλόγοι, Μηχανικοί κλπ.) και θα αφορά στην πολιτική προστασία και την ασφάλεια των πολιτών, έναντι των κινδύνων πυρκαγιάς, πλημμυρών, κλπ.
 • Στην ενεργοποίηση της συμμετοχής δασικών συνεταιρισμών και αγροτών, στο σχεδιασμό αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών. Σαν πρώτο βήμα προτείνεται η σύσταση μητρώου, κατά περιοχή (Δασαρχείο), δασεργατών, αγροτών και διαθέσιμων ελαφρών ιδιωτικών μέσων, ώστε να είναι δυνατή η άμεση ενεργοποίησή τους σε περίπτωση ανάγκης.
 • Στον ενεργότερο ρόλο της κοινωνίας στην προστασία των δασών, με την θεσμοθέτηση του «εθελοντή δασοφύλακα» που θα μπορεί, με τον ελάχιστο ατομικό εξοπλισμό και την απαραίτητη εκπαίδευση (που θα γίνει από τους δασικούς υπαλλήλους), να στελεχώνει παρατηρητήρια, πυροφυλάκεια και να συμβάλει προληπτικά (με την παρουσία του μέσα στα δάση), στη δασοπροστασία.
 • Στην αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών για την παρακολούθηση των δασών και τη δασοπροστασία (monitoring, χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ψηφιακά μέσα).
 • Στη λήψη άμεσων μέτρων εντοπισμού και οριοθέτησης ευαίσθητων περιοχών, που είναι ευπρόσβλητες σε δασικές πυρκαγιές, με την συμμετοχή των Δασαρχείων. Είναι αδιανόητο να βρεθούμε απροετοίμαστοι σε μια παρόμοια καταστροφή και το καλοκαίρι είναι ακόμη μακρύ.
 • Στην άμεση συγκρότηση μικτών συνεργείων ειδικών επιστημόνων προκειμένου να αξιολογήσουν το βαθμό επικινδυνότητας, από ενδεχόμενη πυρκαγιά, οικισμών που βρίσκονται δίπλα σε δάση, προτείνοντας και άμεσα μέτρα προστασίας τους.

Όλοι εμείς, που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, πιστεύουμε πως το θέμα της προστασίας και διαχείρισης των δασών είναι ένα Εθνικό Θέμα και του αρμόζει αντίστοιχη αντιμετώπιση.

Ζητάμε συνάντηση επιτροπής εκπροσώπων μας με την πολιτική ηγεσία της χώρας, για να εξηγήσουμε τις προαναφερόμενες θέσεις μας και τις ρεαλιστικές προτάσεις μας, που είναι υλοποιήσιμες με σχετικά μικρό οικονομικό κόστος.

Κυρίως όμως απευθυνόμαστε στους συμπολίτες μας, για να τους ενεργοποιήσουμε στο θέμα της προστασίας των δασών, που αποδείχτηκε με τον πιο τραγικό τρόπο, πως είναι και θέμα προστασίας της ζωής μας.

Ως υποσημείωση παραθέτουμε Απόσπασμα της με αριθμό 3342/1999 απόφασης της επταμελούς σύνθεσης του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα της μεταφοράς της Δασοπυρόσβεσης από την Δασική Υπηρεσία στην Πυροσβεστική το έτος 1998.

Υποσημείωση: Η γνώμη των τεσσάρων δικαστών της επταμελούς σύνθεσης του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (του Προέδρου, ενός συμβούλου και δύο παρέδρων), στην με αριθμό 3342/1999 απόφασή του, (ανεξάρτητα του ότι επικράτησε η αντίθετη άποψη των υπόλοιπων τριών συμβούλων της σύνθεσης του Δικαστηρίου), καταγράφεται ως εξής:

«Στην προκειμένη περίπτωση, η νομοθετική επιλογή (ν. 2612/1998) για την διάσπαση του φορέως προστασίας των δασών και την ανάθεση στις μεν Δασικές Υπηρεσίες της εν γένει εποπτείας των δασών και της προλήψεως των δασικών πυρκαϊών, με την αφαίρεση όμως σημαντικού μέρους των διατιθεμένων από αυτές μέσων, στο δε Πυροσβεστικό Σώμα της καταστολής των πυρκαϊών αυτών, δεν συνιστά πρόσφορο και αποτελεσματικό σύστημα για την προστασία των δασών, εν όψει και του γεγονότος ότι με τον τρόπο αυτό παύει πλέον, κατά ένα μέρος της, η διοίκηση και διαχείριση των δασικών εκτάσεων από τις Δασικές Υπηρεσίες, ενώ αυτές αποτελούν βασικό στοιχείο της κρατικής εποπτείας επί των δασών και των δασικών εκτάσεων, για την κατά το Σύνταγμα διατήρηση αναλλοίωτης της μορφής των (πρβλ. ΣτΕ Ολομ. 2753/1994). Συνεπώς, κατά την γνώμη αυτή, πρόσφορο σύστημα προστασίας των δασών είναι μόνο σύστημα ενιαίας αντιμετωπίσεως όλων των σχετικών με την προστασία των δασών θεμάτων από τις Δασικές Υπηρεσίες


 

Οι Υπογράφοντες την ανοιχτή επιστολή
1 Μπόκαρης Νίκος Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος, Μέλος Δ.Σ. ΓΕΩΤΕΕ – Μέλος Δ.Σ. Π.Ε.Δ.Δ.Υ (Συντονιστής, nbokaris@gmail.com)
2 Δρ. Κασσιός Κωνσταντίνος Ομότιμος καθηγητής Ε.Μ.Π
3 Δρ. Παπαναστάσης Βασίλης Δασολόγος, Oμ. καθηγητής στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ και Διευθυντής του Εργαστηρίου Λιβαδικής Οικολογίας
4 Δρ. Θεοχάρης Ζάγκας Καθηγητής Α.Π.Θ Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος
5 Κατσούδας Δημήτριος τ. Γενικός Γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ΥΠΕΞ, τ. Γενικός Γραμματέας Δασών και Φυσικού Περ/ντος
6 Δρ. Φραγκισκάκης Νικήτας Δασολόγος, μέλος του ΔΣ της Π.Ε.Δ.Δ.Υ και μέλος της Κ.Π.Ε του Κινήματος Αλλαγής.
7 Δρ. Αραβανόπουλος Φίλιππος Δασολόγος, καθηγητής στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ
8 Δρ. Καλαμποκίδης Κώστας Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου
9 Δρ. Παπαχρήστου  Θωμάς Τακτικός Ερευνητής ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης
10 Δρ. Τσαγκάρη Κωνσταντίνα Τακτική Ερευνήτρια ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, Ινστιτούτο δασικών και Μεσογειακών Οικοσυστημάτων & Τ.Δ.Π
11 Μάμαλης Σπυρίδων Γεωπόνος, Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Αναπληρωτής Καθηγητής Marketing στη Σ.Δ.Ο. (Tμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων) του Τ.Ε.Ι. Καβάλας
12 Αμοργιανιώτης Γιώργος Δασολόγος, τ. Ειδικός Γραμματέας Δασών ΥΠΕΝ
13 Δρ. Καρέτσος Γεώργιος Δασολόγος, Ερευνητής ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, Ινστιτούτου Δασικών και Μεσογειακών Οικοσυστημάτων και Τ.ΔΠ
14 Δρ. Δημόπουλος Παναγιώτης Καθηγητής Βοτανικής και Οικολογίας, Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών
15 Δρ. Κούτσιας Νίκος Αναπληρωτής Καθηγητής – Πανεπιστήμιο Πατρών
16 Δρ. Γρηγοριάδης Νικόλαος Τακτικός Ερευνητής ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης
17 Δρ. Στεφανίδης Παναγιώτης Καθηγητής Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Α.Π.Θ. – τ. Πρόεδρος του Τμήματος τ. Πρόεδρος του Δ.Σ. Πανεπιστημιακών Δασών
18 Δρ. Γήτας Ιωάννης Δασολόγος – Καθηγητής ΑΠΘ
19 Δρ. Πλατής Παναγιώτης Δασολόγος Ερευνητής ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ, Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης
20 Τσακίρης Κωνσταντίνος Νομικός – Δασολόγος
21 Σωτηρόπουλος Γιώργος Δασολόγος – Προϊστάμενος Δ/νσης Δασών Ν. Μεσσηνίας
22 Καραγεώργος Γεώργιος Δασολόγος, τ. Διευθυντής Δασών Ν.Ευρυτανίας
23 Παυλάκη Σοφία Δικηγόρος, ΜΔΕ Περιβαλλοντική Πολιτική
24 Διαμάντης Ευάγγελος Δασολόγος τ. Διευθυντής Δ/νσης Προστασίας Δασών
25 Γκουντούφας Ευάγγελος Δασολόγος, Μέλος Δ.Σ. Π.Ε.Δ.Δ.Υ
26 Δρ. Μπίρτσας Περικλής Δασολόγος, Καθηγητής ΤΕΙ πρόεδρος Τμήμ. Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος ΤΕΙ Θεσσαλίας
27 Καζάκης Γιώργος Δασολόγος – Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων
28 Δρ. Χαλυβόπουλος Γεώργιος Δασολόγος – Ερευνητής Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης
29 Τσακανίκας Χρήστος Δασολόγος,  τ. Περ. Δ/ντής Δασών, Δασάρχης Πατρών
30 Δρ. Κωνσταντινίδης Παύλος Δασολόγος Ερευνητής ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ, Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης
31 Δρ. Αϊναλής Απόστολος Δασολόγος,  Δ/ντής Συντονισμού και Επιθεώρησης Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης
32 Καπράλος Ηλίας Δασολόγος, π. Δασάρχης Λίμνης, Δ/ντής Δασών Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας
33 Δρ. Σπύρογλου Γαβριήλ Δασολόγος, ερευνητής ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Ινστιτούτο  Δασικών Ερευνών
34 Φούντας Γεώργιος Δασολόγος – Δασάρχης Μεσολογγίου, μέλος Δ.Σ  Π.Ε.Δ.Δ.Υ
35 Δρ. Τσιτσώνη Θέκλα Καθηγήτρια Α.Π.Θ. Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Τομέας Δασικής Παραγωγής Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος
36 Πέτρου Βαρουχάκη Νατάσσα Δασολόγος, Αντιπρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ Ελληνικό Κτηματολόγιο
37 Δρ. Σταματίου Ελένη Αρχιτέκτων –Πολεοδόμος ΕΜΠ, MSc, PhD, PPhD, Ειδ. Επιστ. Συνηγόρου του Πολίτη, Καθηγήτρια Σύμβουλος Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου
38 Δρ. Σπανός Κων/νος Δασολόγος -Τακτικός Ερευνητής ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης
39 Δημόπουλος Κων/νος Δασολόγος, Απόφοιτος Εθν. Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Γενικός Διευθυντής ΥΠΕΝ
40 Δρ. Γκανάτσας Πέτρος Αναπληρωτής Καθηγητής Α.Π.Θ. Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος. Τομέας Δασικής Παραγωγής-Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος
41 Δρ. Μπακαλούδης Δημήτριος Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος, Α.Π.Θ.
42 Φουρναράκης Γιώργος Αρχιτέκτων – πολεοδόμος, Δ/ντής Πολεοδομίας Ηρακλείου Κρήτης 
43 Δρ. Μπαλατσός Παναγιώτης Δασολόγος, Ειδικός Δασικών Πυρκαγιών YΠEN
44 Γιακουμή Ελένη Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος ΥΠΕΝ, μέλος ΠΕΔΔΥ
45 Χατζηνίκος Βαγγέλης Msc Δασολόγος – Βιοοικολόγος
46 Δρ. Σπαγοπούλου Φωτεινή Βιολόγος , Ερευνήτρια πανεπιστημίου Uppsala
47  Δρ. Σώκος Χρήστος Δασολόγος- Περιβαλλοντολόγος, Θηραματολόγος, Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας
48  Λάγκας Θωμάς Δασολόγος, Ελεύθερος  Επαγγελματίας
49  Δρ. Τσαντόπουλος Γιώργος Καθηγητής Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΔΠΘ
50  Δρ. Βραχνάκης Μιχάλης Αντιπρύτανης ΤΕΙ Θεσσαλίας Τμήμα Δασοπονίας και Διαχ. Φυσικού Περιβάλλοντος
51  Δρ. Μανωλάς Ευάγγελος Αναπλ. Καθηγητής, Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
52 Δρ. Κακούρος Πέτρος Δρ. Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, ΕΚΒΥ
53 Δασκαλάκης Τρύφων Δασολόγος,  π. Προϊστάμενος  Δ/νσης Προστασίας, Δ/νσης Προγραμματισμού, Δ/ντης Συντονιστής 191 την περίοδο 1993 1997
54 Δρ. Μαμώλος Ανδρέας Καθηγητής , Γεωπονίας ΑΠΘ
55 Ποϊραζίδης Κώστας Δασολόγος, Επ. Καθηγητής τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος, ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
56 Δρ. Αβτζής Δημήτριος Δασολόγος -Τακτικός Ερευνητής ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης
57 Δρ. Τσιουρλής Γεώργιος Τακτικός Ερευνητής ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης
58 Ντινόκας Δημήτρης Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος. Δασάρχης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, Πεντέλης – Υμηττού, Καπανδριτίου, τ. Διευθυντής  Προστασίας Δασών &   Αγροπεριβάλλοντος
59 Δρ. Σταματόπουλος Ελευθέριος Δασολόγος Ελεύθερος Επαγγελματίας, Διαχείριση Οικοσυστ.
60 Ρήγας Αλέξανδρος Δασολόγος ,  Β ΄Αντιπρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ
61 Ντρές Ηλίας Δασολόγος, πρώην Επιθεωρητής Δασών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, Οικολογική Κίνηση  Πάτρας
62 Ζίγκιρης Σπύρος Δασολόγος, Δασαρχης Λίμνης Ευβοίας
63 Βαρούδης Λεωνίδας Κτηνίατρος, Προϊστάμενος Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Σερρών, Μέλος Δ.Σ ΓΕΩΤΕΕ
64 Γαρδικιώτης Μενέλαος Γεωπόνος, Γενικός Γραμματέας ΓΕΩΤΕΕ
65 Καραμπατζάκης Θεοφάνης Δασολόγος & Δ. Μηχανολόγος μηχανικός, Μόνιμος καθηγητής στη δημόσια επαγγελματική εκπαίδευση & Επιστημονικός συνεργάτης της ΚΟΜΑΘ
66 Γερμανός Δημήτριος Δασολόγος, Δ/νσης Διαχείρισης Δασών ΥΠΕΝ
67 Φωτάκης Ιωάννης Δασολόγος, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής Παραρτήματος ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης – Δ/νση Δασών Χανίων
68 Γκούτης Διονύσιος Γεωλόγος Ελεύθερος Επαγγελματίας, μέλος Δ.Σ ΓΕΩΤΕΕ
69 Κακαβάς Νικόλαος Γεωπόνος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ)
70 Γρίβας Γιάννης Δασολόγος, Προϊστάμενος Δ/νσης Δασών Βοιωτίας, μέλος ΠΕΔΔΥ
71 Λατσούδης Παναγιώτης Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος – Πρόεδρος Δ.Σ. Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας
72 Λασηθιωτάκη Αικατερίνη Γεωπόνος, MSc Πανεπιστημίου Αιγαίου Οργανωτική Γραμματέας ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε
73 Σπυρίδης Ευθύμιος Γεωλόγος, Α΄Αντιπρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ, Εργολήπτης
74 Δρ. Γιοβανόπουλος Ρηγας Δασολόγος Ελεύθερος Επαγγελματίας, μέλος Δ.Σ ΓΕΩΤΕΕ
75 Δελησταμάτης Βασίλειος Κτηνίατρος,  Ταμίας  Δ.Σ. ΓΕΩΤΕΕ
76 Αλεξίου Βασίλειος Δασολόγος MSc  θηραματοπονία
77 Δρ. Παιταρίδου Δέσποινα Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος ΥΠΕΝ
78 Χαλικιά Δήμητρα Δασολόγος πρ. Γραμματέας Κοινοτικών πόρων Υπ. Εργασίας
79 Καλόγηρος Αντώνης Δασολόγος πρώην αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς
80 Σκορδάς Κυριάκος Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος ΜΣΨ στην άγρια πανίδα, Δ/ντής υποστήριξης ΚΟΜΑΘ
81 Καραπουρναλίδης Στέλιος Δασολόγος, Μέλος Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ε.Δ.Δ.Υ)
82 Μιχαλοπούλου Κωνσταντίνα Γεωλόγος, MSc Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε
83 Δρ. Βασιλάκης Δημήτριος Γεωτεχνικός – Δασολόγος Phd, Διατήρησης – Διαχείρισης Άγριας Πανίδας & Χωρικού Σχεδιασμού MSc Περιβαλλοντικής Πολιτικής & Διαχείρισης
84 Δρ. Καλούδης Σπυρίδων Αναπληρωτής Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος
85 Δρ. Αρβανίτης Παντελής Δασολόγος, MSc , μέλος της Δ.Ε. παραρτήματος Κρήτης ΓΕΩΤΕΕ
86 Σπύρος Ψαρούδας Γεωπόνος, Γεωργοοικονομολόγος, MSc Αγροτικής Οικονομίας
87 Τσέλιγκας Ηλίας Δασολόγος, πρώην Αναπληρωτής Γενικός Δ/ντής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας
88 Κορασίδης Μόσχος Γεωπόνος , πρώην Γενικός Γραμματέας Υπ.Α.Α.Τ.
89 Δρ. Δημήτριος Βακάλης Δασολόγος, Προϊστάμενος Γενικής Δ/νσης Δασών του ΥΠΕΝ
90 Τσιλίκουνας Σταύρος Δασολόγος Περιβαλλοντολόγος  ΥΠΕΝ
91 Κακαράς Ιωάννης Ομότιμος καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας
92 Σκαρβέλης Μιχάλης Δασολόγος, Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας
93 Αλεξίου Ειρήνη Δασολόγος MSc θηραματοπονίας
94 Ντούλης Ανδρέας Δασολόγος, Τακτικός Ερευνητής, Βιοτεχνολογίας Φυτών & Γενωμικών Πόρων, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός (ΕΛΓΟ) ΔΗΜΗΤΡΑ
95 Σάσσαλος Παναγιώτης Δασολόγος, Προϊστάμενος Δ/νσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής
96 Δρ. Καραγεώργος Αντώνης Αναπληρωτής Καθηγητής στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, Μαθηματικός-Πληροφορικός
97 Λούκα Βερενίκη Δασολόγος, MSc Διαχείριση υδατικών πόρων ΥΠΕΝ
98 Μαργιολάκης Γεώργιος Δασολόγος, Ελεύθερος Επαγγελματίας -Μελετητής
99 Τσόπελας Παναγιώτης Δασολόγος (B.Sc., M.Sc., Ph.D.) -Τακτικός Ερευνητής ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Αθηνών
100 Καούκης Κωνσταντίνος Δασοπόνος, M.Sc Διαχείριση φυσικών καταστροφών, Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Αθηνών
101 Δρ. Μιχόπουλος Παναγιώτης Εδαφολόγος Τακτικός Ερευνητής ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Αθηνών
102 Πρωϊμάκης Ζαχαρίας Δασολόγος, Προϊστάμενος της Δ/νσης Δασικών Εργων και Υποδομών ΥΠΕΝ
103 Καπετάνιος Αντώνιος Δασολόγος, Προϊστάμενος της Δ/νσης Προστασίας Δασών ΥΠΕΝ
104 Στάμου Ιωάννης Δασολόγος, πρώην Προϊστάμενος της Δ/νσης Προγραμματισμού και Δασικής Πολιτικής ΥΠΕΝ
105 Αποστολίδης Ηλίας Δασολόγος – ελεύθερος επαγγελματίας
106 Παλάσκας Δημήτρης Δασολόγος – ελεύθερος επαγγελματίας
107 Παπαστεργίου Κωνσταντινιά Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου
108 Κουλουκούρας Ηλίας Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος Α.Π.Θ., MSc
109 Γαβριηλίδης Γεώργιος Δασοπόνος
110 Κόκκας Δημήτρης Δασολόγος – Ελεύθερος επαγγελματίας
111 Ξένος Αναστάσιος ΤΕ Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος
112 Πουλής Γιώργος Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος, Ελεύθερος επαγγελματίας
113 Καπετανγιάννης Ιωάννης Δασολόγος, Διευθυντής Δασών Ν. Καβάλας
114 Γεωργούλας Γιώργος Δασολόγος – Υπάλληλος Δασαρχείου Αμφιλοχίας
115 Ρίζου Ρηγούλα Φαρμακοποιός
116 Σμυρνή Βασιλική Δασοπόνος, Δ/νση Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών Αιγαίου
117 Τσακίρης Σταύρος MSc Δασολόγος Περιβαλλοντολόγος, Δικαστικός Πραγματογνώμων, Ελεύθερος επαγγελματίας, τ. υπάλληλος Δασαρχείων Θεσ/νίκης & Σταυρού
118 Δρ. Τρίγκας Μάριος Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας
119 Σούλιος Στυλιανός Οικονομολόγος – Δασοπόνος M.Sc, Βοτανικός Κήπος Ι. & Α. Ν. Διομήδους
120 Φωτεινάκης Κώστας Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece
121 Δρ. Βασιλόπουλος Γεώργιος Δασολόγος, Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής – πρώην Ειδικός Επιστήμονας στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Αθηνών (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.).
122 Τσιούρης Σωτήριος Ομότιμος καθηγητής Χημείας και Προστασίας Περιβάλλοντος, Τμήματος Γεωπονίας ΑΠΘ.
123 Ορφανέλλη Άννα Εργάτρια κοινωφελές πρόγραμμα πυροπροστασίας 2018, εκπαιδευτικός
124 Λεπίδη Αναστασία Δασολόγος, Δασαρχείο Ναυπάκτου
125 Θεοφάνους Νίκος Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος, Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου
126 Σουρβάς Γιώργος Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος MSc Γεωπληροφορικής. Μελετητής
127 Γιαννακόπουλος Βασίλειος ΕΔΙΠ Δασική Διαχειριστική & Τηλεπισκόπηση, Τμήμα Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ
128 Γκιουμουσίδης Κ. Χρήστος Γεωτεχνικός – Δασολόγος MSc
129 Αγγελή Γεωργ. Μαρία Δικηγόρος, Μέλος ΔΣ ΕΑΝΔΑ, τ. Γεν. Γραμματέας ΔΣ ΕΑΝΔΑ
130 Δρ. Κατσίδη Ελισσάβετ Δασολόγος – Ελεύθερος Επαγγελματίας
131 Απατσίδης Λάζαρος Συνταχιούχος Δασολόγος- τ Α΄ Ερευνητής στο ΙΔΕ Αθηνών
132 Δρ. Lacroix E. Richard – Nicolas Επιστήμων Πληροφορικής, Logistics – Αειφορικές Προμήθειες, MSc, PhD, PPhD, Διδάσκων Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
133 Τσάμης Αλέξανδρος Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος MSc, Θηραματοπόνος, μέλος Δ.Ε. ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας, Δασαρχείο Σερρών.
134 Καλόγηρος Αντώνιος Δασολόγος, πρώην Γενικός Δ/ντης Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στ. Ελλάδας
135 Μαρίνος Μιχάλης Δασοφύλακας, Δασαρχείο Έδεσσας
136 Λαδας Γεώργιος Δασοφύλακας, Δασαρχείο Μολάων
137 Νατσιουλας Αθανάσιος Πρόεδρος Δασικού Συνεταιρισμού Αγίας Κυριακής Βελβεντό Κοζάνης
138 Γεωργακόπουλος Πάρις Γεωπόνος M.Sc, Δ/ντής Πρασίνου Δήμου Αθήναιων
139 Σταμάτης Θανάσης Δασολόγος – Δασαρχείο Ναυπάκτου
140 Ιορδανίδης Σωκράτης Συμβασιούχος εργάτης 8μηνου προγράμματος πυροπροστάσιας
141 Σίδερης Χαράλαμπος Δασικός υπάλληλος
142 Ουζουνίδης Γεώργιος  Δασοπόνος, Δ/νση Δασών Χανίων
143 Κόκκα Ευαγγελία MSc Δασολόγος-περιβαλλοντολόγος ΥΠΕΝ
144 Δρ. Καλαϊτζη Τατιάνα Δασολόγος-Περιβ/γος PhD-MSc Τεχνολόγος Ξύλου, Δασαρχείο Θεσσαλονίκης
145 Τσίπας Γεώργιος Δασοπόνος, MSc Βιοοικονομία
146 Αμπατζίδης Ιωάννης Πολίτης που ζει βιωματικά το δάσος -Κυνηγός
147 Γκουγκουλιάς Απόστολος Γεωτεχνικός – Δασοφύλακας, Πρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου δασοφυλάκων Δημοσίων υπαλλήλων Κεντρικής Ελλάδος
148 Σίμος Νικόλαος Δασολόγος
149 Ανδριόπουλος Παναγιώτης Πτυχιούχος Δασοπονίας
150 Ζέρβας Νικόλαος Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος
151 Βλάχος Σπύρος Δασολόγος MSc, προϊστάμενος τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων Δ/νσης Δασών Αιτ/νίας
152 Κατσαΐτη Χαρά  Δασοπόνος ΤΕΙ Δασοπονίας και Διαχείριση Φυσικού Περιβάλλοντος
153 Σταγγίδης Διαμαντής Δασολόγος – προϊ/νος Τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Καβάλας
154 Παπαδόπουλος Σταύρος Αναπληρωτής Διευθυντής Δασών Θεσσαλονίκης
155 Μαρίνος Διονύσης Γεωπόνος-Ελεύθερος Επαγγελματίας
156 Καρακώστας Ιωάννης Δασολόγος ελεύθερος επαγγελματίας- Μελετητής
157 Τοκατλίδης Αλέξανδρος Δασολόγος – Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρηση Δασών Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
158 Κινιαζοπούλου Ζωή Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος, Προϊ/νη Διεύθυνσης Δασών Ν. Σάμου
159 Γεωργακιλα Αδαμαντία Δασοπόνος, ΤΕΙ Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος
160 Κωνσταντάκης Στέργος Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος
161 Δρ. Παντέρα Αναστασία Δασολόγος, Καθηγήτρια, ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, μέλος EURAF, ΕΑΔ, EC EIP-AGRI Focus group “Forest Practices & Climate Change”
162 Κατσούδας Κων/νος
Δασοφύλακας Δασαρχείο Θεσ/νίκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Δασοφυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας και Οργανωτικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων
163 Κασιουλας Σπύρος
Ιδιωτικός υπάλληλος
164 Σαγρής Σταύρος Δασολόγος
165 Βρανάς Θεοδόσιος Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης
166 Γιαννιωτης Δημήτρης Γεωτεχνικός-δασοφύλακας
167 Ταγάρα Ιωάννα
Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
168 Σημανίκας Ιωάννης
Δασολόγος – Γραφείο Προστασίας Δασών Δήμου Βέροιας
169 Ζίκος Αστέριος Δ.Υ.
170 Μπαλατσούκα Αικατερίνη Δασολόγος- Περιβαλλοντολόγος, Προϊσταμένη Δ/νσης Δασών Δωδεκανήσου
171 Αργυροπούλου Χρυσούλα
Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπεύτρια – Άνεργη
172 Παπαγιαννόπουλος Αντώνης Τέως Ερευνητής Α’ του ΕΘΙΑΓΕ στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών της Θεσσαλονίκης
173 Μιχονταβας Γεώργιος Αξιωματικός του Πυροσβεστικου Σώματος msc στην ανάλυση και διαχείριση ανθρωπογενων και φυσικων καταστροφών
174 Λάππα Βασιλική Φοιτήτρια Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος ΤΕΙ Καρπενησίου, Δασκάλα, Μέλος Εθελοντικού Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας, Σαμαρείτιδα του Ερυθρού Σταυρού
175 Καλυβας Νικόλαος Δασοφύλακας
176 Βασιλόπουλος Γρηγόρης Δασολογος, MSc Περιβαλλοντικής Βιολογίας, Μελετητής
177 Κριεμάδης Παναγιώτης Φοιτητής
178 Γεωργακάκου Ευστρατία Νηπιαγωγός
179 Ραπτοπουλου Όλγα Έμπορος
180 Γίτσης Γιώργος Δασολόγος MSc
181 Κατριτζιδάκης Μιχαήλ Δασολόγος
182 ΛΑΖΑΡΗΣ Αντώνιος Εκπαιδευτικός, βιολόγος
183 Τσολάκη Στέλλα Msc Δασοπόνος
184 Σουφλιάς Δημήτρης Δασικός Υπάλληλος
185 Δεληγιαννίδου Δέσποινα Πολιτικός Μηχανικός
186 Τσιλικη Καλλιόπη Δασολόγος, Προϊσταμένη του τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων Δ/νσης Δασών Θεσσαλονίκης
187 Παπαθανασίου Θεόδωρος Δασολόγος-Ιχθυολόγος, MSc
188 Αρσενίου Γεώργιος Δασολόγος, Υποψήφιος Διδάκτορας Δασικής Μοντελοποίησης – Department of Forestry, Michigan State University, USA
189 Δαρδαμάνη Μάρθα Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος
190 Στρατηγάκης Αντώνης Δασολόγος
191 Πούλος Δημήτρης Δασολόγος Περιβαλλοντολόγος, ελεύθερος επαγγελματίας
192 Αθανασοπούλου Μαρία Φοιτήτρια
193 Κοντεσιδης Βασίλειος Φοιτητής δασολογίας ΑΠΘ
194 Βασιλείου Χαράλαμπος
Εργοδηγός Δασαρχείο Αταλάντης
195 Γραμματικόγιαννη Ευσταθία Φοιτήτρια
196 Ανδριανοπούλου Ευαγγελία Δασολόγος – Ελεύθερος Επαγγελματίας – Εργολήπτης
197 Μπαρότας Παναγιώτης Δασοφύλακας Δ/νσης Δασών Ευβοίας
198 Πέτρου Γεώργιος Συνταξιούχος δασολόγος
199 Αχνούλα Γεωργία Τοπογράφος
200 Παληχωρίτης Νικόλαος Δασολόγος Περιβαλλοντολόγος Μελετητής
201 Κουτσογιάννης Σωτήριος Δασολόγος
202 Πετσάνη Κατερίνα Συνταξιούχος εκπαιδευτικός Δασολόγος Περιβαλλοντολόγος
203 Στόκας Βασίλειος Υπαστυνόμος Α.΄ε.α.
204 Γαληνός Κων/νος Δασολόγος
205 Φωτίου Βασίλειος Δ.Υ. της Δ/νσης Δασικών Εργων και Υποδομών ΥΠΕΝ
206 Τσιτσωνη Πολυξένη Δικηγόρος, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, Διαιτητής ΕΒΑ
207 Μπινιάρη Αργυρώ Φοιτήτρια Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος
208 Δημητρίου Ευαγγελία Γραμματέας της Κι.Π.Η (Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης)
209 Τότσικας Πάνος Πρωτοβουλία Πολιτών για την προστασία του Υμηττού
210 Πολύμερος Σταύρος Δασολόγος, MSc – Ελεύθερος Επαγγελματίας (Μελετητής)
211 Αμπατζης Θεοδόσιος Δασολόγος
212 Dr. Spyridon Paparrizos Postdoctoral researcher LCSE/IPSL University Paris-Saclay
213 Ασπρογέρακας Κώστας Δικηγόρος, Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Χαϊδαρίου επικεφαλής της δημ. παράταξης “ΔΙΑΦΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣ”
214 Εξωμερίτης Κωνσταντίνος Δ.Υ.
215 Τζιοβάρας Ηλίας Πτυχιούχος ναυτιλιακών σπουδών
216 Λεγάκη Γεωργία Δασολόγος Msc
217 Παπαδιάς Γεώργιος Δασοφύλακας πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων
218 Γενιτσαριώτης Ευστράτιος Ειδικός δασικής προστασίας ΙΕΚ
219 Μπενέκος Χριστόφορος Συνταξιούχος φιλόλογος
220 Νίτσας Λουκάς Δασοπόνος, MSc. – Skellefteå Kraft, Σουηδία
221 Δρ. Βασιλική Καζάνα Δασολόγος – Καθηγήτρια ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Τμήμα Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Δράμας
222 Βάλλας Θεμιστοκλής Δασολόγος συνταξιούχος Δ.Υ.
223 Πάγκας Νικόλαος Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος (Α.Π.Θ.) – Δρ Χωροταξίας (Ε.Μ.Π.)
224 Φουρλίγκας Νικόλαος Δασολόγος Μελετητής
225 Μπουλούμπαση Αβα Αρχιτέκτων Μηχανικός
226 Κωνσταντινίδου Ανυσία Δασολόγος- Περιβαλλοντολόγος (Α.Π.Θ)
227 Μελάνθιος Παπαλεξίδης Δασολόγος – Μελετητής
228 Αποστόλου Ιωάννης Εμπόριο
229 Ανδρικόπουλος Γ. Δήμος Δασοπόνος Δασαρχείου Πατρών
230 Καραΐσκου Μαρία
Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος Δασαρχείο Ελασσόνας
231 Ρουθουνάς Γεώργιος Δασολόγος-Ελεύθερος Επαγγελματίας
232 Δαβής Μιχάλης Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος – Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης
233  Νικήτας Μάζης Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος MSc
234 Τερζοπούλου Εμμανουέλα Χημικός
235 Αγγελόπουλος Παναγιώτης
Δασολόγος-MsC Γεωπληροφορικής, Προϊστάμενος Τμήματος Δασ. Χαρτογραφήσεων Δ/νσης Δασών Μεσσηνίας
236 Αναστασίου Αλέξιος Δασολόγος, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Δ/νσης Μακεδονίας – Θράκης
237 Σίρκου Δήμητρα ΠΕ Δασολόγος, Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων Δ/νσης Δασών Καβάλας
238 Ξουραφά Ευαγγελία (Γκέλλυ) Δασολόγος, Δασαρχείο Πεντέλης
239 Γκεκόπουλος Αθανάσιος Δασοφύλακας
240 Καμπουρογλου Παναγιώτης Δασοπόνος, εν ενεργεία Δασικός Υπάλληλος Δασαρχείου Λαυρίου
241 Τσορης Αναστάσιος Δασοφύλακας
242  Βασιλάκης Στυλιανός Δασοφύλακας Δ/νσης Δασών Καρδίτσας
243  Καραπιδάκης Ελευθέριος Δασολόγος μελετητής
244 Σκιαδαρέσης Αριστοτέλης-Φίλιππος
Τεχνολόγος Φυσικού περιβάλλοντος
245 Ιωάννου Αναστάσιος Δασολόγος, Διευθυντής Συντονισμού & Επιθέρησης Δασών και Γενικός Διεyθυντής Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης
246 Κουτζιαμπασόπουλος Βασίλειος Δασολόγος- Περιβαλλοντολόγος (Α.Π.Θ)
247 Δρ Κωνσταντινίδου Ελισάβετ Δασολόγος, Δ/ντρια Δασών Ν. Δράμας
248 Κουκουβίνου Αριστέα Δασολόγος-Δ/νση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου
249 Μαρουγκλιάνης Χαράλαμπος Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος, Δασάρχης Θάσου
250 Μήνογλου Δέσποινα Δρ. Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος
251  Δρ. Ευαγγελία Αβραμίδου Δασολόγος- Δόκιμη Ερευνήτρια- Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων, Αθήνα
252 Παπαδοπούλου Δήμητρα Δρ. Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Επιστ. Συνεργάτης Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας
253 Λύτρα Άννα Δασολόγος, Δ/ντρια Δασών Ν. Κεφαλληνίας
254 Γιαλαμίδης Κωνσταντίνος ΤΕ Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος
255 Τσίγγης Ανδρέας Δασολόγος, Προϊστάμενος τμήματος δασοτεχνικών έργων Δ/νση Δασών Ν. Δράμας
256 Στυλιάδου Δέσποινα Δασολόγος, Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας και Διαχείρισης Δασών, Διεύθυνση Δασών Καβάλας
257 Δερβένη Άννα Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος MSc, Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνηθας
258 Τσιατούρα Μαρία MSc Δασολόγος- Περιβαλλοντολόγος Προϊσταμένη του Δασικού Τμήματος Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας
259 Απότας Κωνσταντίνος Δασολόγος π.προϊστάμενος τμ. Μελετών και Προγραμματισμού Δ/νσης Δασών Τρικάλων
260 Βάκκα Ελένη Msc Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος, Αν. Προϊσταμένη Τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων Δ/νσης Δασών Ιωαννίνων
261 Χρυσανθοπουλου Γαρυφαλλιά Δασολόγος
262 Δρ. Σολωμού Αλεξάνδρα Ερευνήτρια ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Ινστιτούτο Μεσογειακών & Δασικών Οικοσυστημάτων, Αθήνας
263 Γκουντάρα Ειρήνη Δασολόγος περιβαλλοντολόγος
264 Σιμούλης Χρήστος
Δασοπόνος Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, δημόσιος Κατήγορος δασικών & αγροτικών Πταισμάτων παρά των Πταισματοδικείων Θεσσαλονίκης, Βασιλικών & Κουφαλίων.
265 Μαυρογονάτου Διαμάντω Δασοπόνος Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, Προϊσταμένη Δασονομείου Βασιλικών
266 Μπαζίγος Παναγιώτης Δρ. Δασολόγος Επ. Γεν. Δ/ντη Περιφέρειας Πελοποννήσου
267 Λούζη Μαργαρίτα Μέλος Συλλόγου ”ΙΛΙΣΟΣ”
268 Σωτηρίου Γεώργιος Δασολόγος MSc, τ. Δ/ντης ΥΠΕΝ
269 Μουτσούλας Παύλος Δασικός Υπάλληλος
270 Λιαποπούλου Αριστέα Δασολόγος Ε.Δ.Δ.Ε. και Έργων Πρασίνου
271 Kακοκέφαλος Αθανάσιος Δασοφύλακας Δασαρχείου Ξυλοκάστρου , Ταμίας της Πανελλήνιας Ένωσης Δασοφυλάκων και μέλος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Πελ/σου
272 Δρ. Οικονομάκης Νικόλαος Δασολόγος – Μελετητής
273 Ελληνας Παναγιώτης Αξιωματικός εε Πολεμικού Ναυτικού, Ιατρός Ακτινολόγος
274 Παπαντώνης Αθανάσιος Δασοπόνος – MSc Αειφορική Διαχείριση Υδατικού Περιβάλλοντος, Δ/νση Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας
275 Πάλλια Τριανταφυλλιά Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος
276 Δρ. Αργυροπούλου Χρυσάνθη Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος PhD-MSc Τοπογραφία-Δασικό Κτηματολόγιο, Διεύθυνση Δασών Σερρών
277 Κασαμπαλής Δημήτρης Δασολόγος MSc., Ελεύθερος Επαγγελματίας
278 Καρρά Ελένη Δασολόγος
279 Σπανούδη Δέσποινα Χημικός μηχανικός, περιβαντολλόγος, σύμβουλος τοπικής ανάπτυξης και αυτοδιοίκησης
280 Μπαξεβάνη Μαρία Δασολόγος προϊσταμένη του Τμήματος Προστασίας Δασών και Δασικών Εκτάσεων του Δασαρχείου Πολυγύρου
281 Παπαγεωργίου Αριστοτέλης Αναπληρωτής καθηγητής, Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Ορεστιάδα
282 Ηλιάδου Σταυρούλα Δασολόγος
283 Ευάγγελος Ανδρέου Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος – Μέλος Παγκύπριας Ένωσης Δασολόγων
284 Βασιλειώρης Κωνσταντίνος Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος
285 Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνος Φαρμακοποιός
286 Οικονομοπούλου Βασιλική Ιδ. υπάλληλος
287 Καρανικόλα Παρασκευή Επικουρος Καθηγήτρια, Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Ορεστιάδα
288 Ταμπάκης Στυλιανός Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Ορεστιάδα
289 Τσουγκράκης Γιάννης Δασολόγος
290 Δρ Κοράκης Γεώργιος Δασολόγος, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Ορεστιάδα
291 Ψαρογένης Συμεών Υπάλληλος ΔΕ τεχνικών Γενική Δ/νση Δασών
292 Μάνης Παναγιώτης Αν. Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Π.Ε. Ιωαννίνων
293 Πασαγιάννης Γεώργιος Αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Δασών Κοζάνης
294 Τριάντης Κων/νος Δασολόγος
295 Τσίμπλινας Δημήτριος Δασολόγος – Αντιπρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Δυτ.Μακεδονίας- Δ/νση Δασών Κοζάνης-τ.προϊστάμενος Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Περιφ.Δυτ.Μακεδονίας
296 Χαριζάνος Ιάκωβος Δασολόγος
297 Ντόβας Ιωάννης ΔΕ Δασοφυλάκων
298 Μπουκουβάλα Μαρία Δασολόγος, Αν. Προϊσταμένη Τμήματος Εκτέλεσης Δασοτεχνικών Έργων Δασαρχείου Ιωαννίνων
299 Παφιλας Χρήστος ΔΕ Δασοφυλάκων
300 Μανούσης Δημήτριος Δασοφύλακας
301 Κατσαρού Μαρία Εργάτρια, κοινωφελέs πρόγραμμα ΟΑΕΔ Πυροπροστασίαs 2018
302 Κατσιούλης Σωκράτης Δασολόγος Δνσης Δασών Φλώρινας
303 Μπαλούτσος Γεώργιος Δασολόγος-Υδρολόγος, Τέως Τακτικός Ερευνητής του ΕΘΙΑΓΕ
304 Κουριδάκης Αντώνιος Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος Msc Δασικής Πολιτικής
305 Τζαβέλλα Δήμητρα Άνεργη-οικιακά
306 Γαλατσίδας Σπύρος Αναπληρωτής καθηγητής, Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Ορεστιάδα
307 Ρούσσος  Ανάργυρος Δασοπόνος, Δ/νση Δασών Ρεθύμνου
308 Ζαχαράκης Ιωάννης Ελεύθερος Επαγγελματίας
309 Τζακόπουλος Παναγιώτης Δασοφύλακας
310 Πελεκάσης Χ. Θεόδωρος Ελεύθερος επαγγελματίας
311 Κίτσος Θωμάς Δασοφύλακας
312 Τσιμπίδας Παναγιώτης
Δασοφύλακας
313 Σκραπαλιώρη Κονδυλία Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος Α.Π.Θ.
314 Μιχαλας Στέλιος 30 χρόνια εθελοντής δασοπυροσβέστης, ενεργό μέλος του Συλλόγου Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου
315 Ντερόπουλος Γεώργιος Δασολόγος -Περιβαλλοντολόγος της Δ/νσης Δασών Καστοριάς
316 Τσικονδούρα Κωνσταντινιά Έλληνας πολίτης
317 Μαγουλάς Γεώργιος Δασοπόνος
318 Ψαχούλα Αικατερίνη Δασολόγος
319 Κρόμπα Ευαγγελία Δασολόγος -Δασαρχείο Αταλάντης
320 Καφετζή Βασιλική Δασολόγος
321 Ταμπάκης Αντώνιος
Φοιτητής Δασολογίας ΑΠΘ
322 Στάμου Βασίλης Τεχνικός Δασικής Προστασίας
323 Αλαμάνου Βανέσα
Δασοπόνος
324 Παπακώστας Στάθης MSc Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος, Μελετητής
325 Προδρόμου Ιωάννης Ιδιώτης
326 Ταβλάς Ιωάννης
Εθελοντής δασοπυροσβέστης
327 Κούβαρη Σταυρούλα
Δασεργάτης
328 Πίτη Χριστίνα-Ιωάννα
Δασολόγος
329 Αβραμίδης Σταύρος, PhD Καθηγητής Δασολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Βρετανικής Κολομβίας, Βανκούβερ, Καναδάς
330 Γκουβά Μαρία Δασολόγος -Περιβαλλοντολόγος
Μελετήτρια, Μέλος ΔΣ ΓΕΩΤΕΕ Ηπείρου &Νήσων
331 Δρ. Κυριαζόπουλος Απόστολος
Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Ορεστιάδα
332 Καλέσης Δημήτριος Δασολόγος ελεύθερος επαγγελματίας
333 Δρ. Βασίλειος Κ. Δρόσος Καθηγητής, Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλοντος και Φυσικών Πόρων του Δ.Π.Θ., Τομέας Δασοτεχνικών και Υδρονομικών Έργων
334 Κατσουγκρη Ειρηνη Δασολογος ΑΠΘ Διευθυνση Δασων Ρεθυμνου τμήμα προστασίας και διαχείρισης Δασων, MSc Βιοηθικης ΠΜΣ Πανεπιστημίου Κρητης
335 Γαβριήλ Λεωνίδας Δασοφύλακας Γενική Δ/νση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων Απ. Διοικ. Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας
336 Γκολφης Παναγιώτης
Δασονομος Στυλίδας
337 Δρ Δασκαλάκου Ευαγγελία
Αναπληρώτρια Ερευνήτρια-Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός (ΕΛΓΟ) “ΔΗΜΗΤΡΑ”
338 Οικονόμου Αναστάσιος
Συνταξιούχος (πρώην Τακτικός Ερευνητής ΕΘΙΑΓΕ και Δ/ντής Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και ΤΔ Προϊόντων)
339 Χρηστιδης Αριστειδης Τεχνολογος Γεωπονος / ΕΛΓΟ Δημητρα – Ινστιτουτο Αλιευτικής Ερευνας
340 Αλουγδέλης Απόστολος
Δασοφύλακας Δ/νσης Δασών Καστοριάς
341 Παππάς Μάνθος Δασοπόνος του Δασαρχείου Ιωαννίνων
342 Μπούγιας Χρήστος Δασοφύλακας
343 Μαντέλης Ιωάννης Δασοφύλακας
344 Τσίπης Αριστείδης
Δασοφύλακας
345 Λεύκα Αθηνά
ΤΕ Δασοπόνος Δασαρχείου Ιωαννίνων
346 Λαμπρουσης Γεώργιος Δασοφύλακας Δ/νσης Δασών Ιωαννίνων
347 Σταμούλης Γεώργιος Δασοπόνος, Διεύθυνσης Δασών Π. Ε. Ιωαννίνων
348 Μανούρης Παναγιώτης
Δασικός υπάλληλος κλάδου ΔΕ Γεωτεχνικών (Δασοφυλάκων)
349 Λιόντος Δημήτριος
ΔΕ Γεωτεχνικών Δασοφυλάκων Δασαρχείο Ιωαννίνων
350 Ζυγούρας Αθανάσιος Δασολόγος
351 Γκελβέρης Αθανάσιος Υπάλληλος κλάδου ΔΕ Γεωτεχνικών (Δασοφυλάκων) Δασαρχείο Ιωαννίνων
352 Δρ. Αμανατίδου Δέσποινα Δασολόγος, Δασαρχείο Διδυμοτείχου
353 Κωστακοπούλου Στυλιανή Δασολόγος , Δ/νση Δασών Καστοριάς
354 Καπελιάρης Ευάγγελος Δ.Ε.Τεχν. Δομ. Εργων Δασαρχείο Ιωαννίνων
355 Φλίγκου Γαρουφαλιά ΤΕ Δασοπόνος Δασαρχείου Ιωαννίνων
356 Φίνου Αφροδίτη ΤΕ Δασοπόνος Δασαρχείου Ιωαννίνων
357 Σπυριδωνίδης Νικόλαος Δασολόγος – Προϊστάμενος Δασαρχείου Κοζάνης
358 Καπελιάρης Ευάγγελος Υπάλληλος κλάδου ΔΕ τεχνικών έργων, Δασαρχείο Ιωαννίνων
359 Λάππας Αθανάσιος
Δασοφύλακας
360 Ντεμίρης Σπυρίδων ΔΕ Γεωτεχνικών Δασοφυλάκων
361 Ναυρόζογλου Γεώργιος ΔΕ Γεωτεχνικών Δασοφυλάκων, Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρηση Δασών Απ. Διοικ. Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας
362 Χριστοδούλου Λεωνίδας ΔΕ Γεωτεχνικών Δασοφυλάκων Δασαρχείο Ιωαννίνων
363 Λεγνίδου Αναστασία MSc Δασολόγος – Προϊσταμένη του τμήματος Εκτέλεσης Δασοτεχνικών Έργων του Δασαρχείου Κοζάνης
364 Τσουμάρης Γρηγόριος Συνταξιούχος Δασολόγος
365 Ιωάννου Αργύριος Δασολόγος, Δ/νση Δασών Καστοριάς
366 Μπούσιος Σπυρίδων
MSc Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος, Αν. Προϊστάμενος του Τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων της Δ/νσης Δασών Κοζάνης
367 Παπαμήλιου Ιωάννα Δασολόγος Δ/νσης Δασών Καστοριάς
368 Νάσκα Αλεξάνδρα – Ανίσα Δασολόγος, Ελεύθερος επαγγελματίας
369 Μαρκούδη Βασιλική Φοιτήτρια του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ
370 Καϊντάση Ζωή Πολιτικός Μηχανικός, Μελετήτρια Υδραυλικών Έργων
371 Κοτσαρίνης Παναγιώτης Ετεπ τριτοβαθμια εκπαίδευση
372 Τσίτσιου Χρυσή Δασολόγος Δασαρχείου Διδυμοτείχου
373 Δεληγιαννάκης Στρατής Δασολόγος
374 Κέκερης Ιωάννης Δασοπόνος, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Πανελλήνιας Ένωσης Δασοπόνων Διαχειριστών Φυσικού Περιβάλλοντος (Π.Ε.Δ.ΔΙ.ΦΥ.Π). Συνταξιούχος με 40ετή συντάξιμη υπηρεσία ως μόνιμος Δασικός Υπάλληλος.
375 Σαράφης Φίλιππος
Δασολόγος Δ/νσης Δασών Καστοριάς
376 Ιγγλέζη Κατερίνα Δασολόγος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής
Πρόεδρος της Ειδικής Μονιμής Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων.
377 Ήρα Σταματούκου Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος, MSc στον τομέα των Δασικών Πυρκαγιών με τη χρήση G.I.S., Διεύθυνση Δασών Ν. Ευβοίας
378 Σφήκα Όλγα Υπάλληλος τράπεζας
379 Πατούλης Ιωάννης Δασολόγος – Προϊστάμενος  Δασαρχείου Αταλάντης
380 Βλάχος Νίκος Δασοφύλακας
381 Αρβανίτης Θωμάς Δασολόγος, Αν. Προϊστάμενος Τμήματος Εκτέλεσης Δασοτεχνικών έργων Δασαρχείου Πολυγύρου Ν. Χαλκιδικής
382 Παπαδημητρίου Αντώνιος Msc Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος
383 Ζάρρας Σπυρίδων
Μsc Θηραματοπονίας-Δασολόγος, Προϊστάμενος του τμήματος Σχεδιασμού & Δασικής Ανάπτυξης της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών, Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας
384 Τσομπανίκος Δημήτρης Δασολόγος, ελεύθερος επαγγελματίας μελετητής
385 Κιτσάκης Γεώργιος ΔΕ Γεωτεχνικών Δασοφυλάκων -Οδηγός του Δασαρχείου Ιωαννίνων, Μέλος του συλλόγου εργαζομένων της Α.Δ.Η. -Δ.Μ.
386 Στεφανίδης Ιωάννης Δασολόγος Περιβαλλοντολόγος M.Sc. ελεύθερος επαγγελματίας μελετητής
387 Φλώτσιος Αλέξανδρος
Δασοφύλακας
388 Τζατζάνης Ιωάννης Δασολόγος-Προϊστάμενος Τμήματος Προγραμματισμού & Μελετών Δ/νσης Δασών Γρεβενών
389 Κρανάς Βασίλης Δασολόγος- Περιβαλλοντολόγος, Msc Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων, Στέλεχος Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
390 Καϊμακαμούδης Αθανάσιος Συνταξιούχος Δασολόγος
391 Δρ. Ζαγαλίκης Γεώργιος
Δασολόγος Περιβαλλοντολόγος, ελεύθερος επαγγελματίας μελετητής
392 Δρ. Τσακαλδήμη Μαριάνθη Ε.ΔΙ.Π, Εργαστήριο Δασοκομίας, Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ
393 Ρουμελιώτου Αλίκη Δασολόγος – MsC Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών
394 Γιουρίεβα Βικτώρια Δασολόγος ΑΠΘ
395 Τζανίδης Γεώργιος Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος
396 Κοσμάς Σταύρος Δασολόγος, τέως Δασάρχης Φουρνα
397 Σαμαριτάκης Βασίλης Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος Α.Π.Θ., MSc GIS
398 Παπασπύρος Ηλίας Δασοπόνος ΜSc
399 Χαρισμίδου Ελένη Δασολόγος ΑΠΘ
400 Πετσαβας Στέφανος Δασοφύλακας Δασαρχείου Αγρινίου
401 Μπαλάφα Χριστίνα Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος, MSc Διαχείριση Φυσικών & Ανθρωπογενων Καταστροφών
402 Καλπακίδης Δαμιανός Διαχειριστής Περιβάλλοντος κ Φυσικών πόρων Παν/μιο Ιωαννίνων, MSc Αειφορική Διαχείριση Προστατευόμενων περιοχών, Μελετητής κατ27
403 Δρ. Ιάκωβος Παπαδόπουλος Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος Α.Π.Θ., M.Sc. Βιολογίας Α.Π.Θ., Διδάκτωρ Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Α.Π.Θ., Μόνιμος Υπάλληλος ΠΕ Γεωτεχνικών – Δασολόγων, Προϊστάμενος Τμήματος Προστασίας και Διαχείρισης Δασών, Διεύθυνση Δασών Νομού Χαλκιδικής
404 Μάρης Γιώργος Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος
405 Ατματζίδου Όλγα Εκπαιδευτικός
406 Βουλγαρίδης Ηλίας Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ
407 Δεμερτζή Αλεξάνδρα Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος
408 Θάνος Δημοσθένης Φυσικός – Δρ. Μαθηματικών ΕΜΠ
409 Σχοινάκη Χαριτωμένη Έμπορος
410 Γαζή Αναστασία Δασοπόνος-Ευρωπαιολόγος, Μsc, Διαχείριση Περιβάλλοντος και Ιστορία του Τοπίου, Phd c.
411 Αυγερης Σάββας Δασονόμος Θέρμου. Περιφερειακός Σύμβουλος. Αντιπρόεδρος οικονομικής Επιτροπής Περιφ. Δυτ. Ελλάδας.
412 Παππά Ελευθερία Δασολόγος Διεύθυνσης Δασών Άρτας
413 Παπαστέργιος Κωνσταντίνος Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος
414 Γκανιάτσου Ελίνα Δασοπόνος
415 Σουλουτζόγλου Αντώνιος Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος
416 Μπιζεκη Μαρία Δασοτεχνολογος
417 Αποστόλη Αγγελική Δασολόγος ΠΕ Προϊσταμένη Πρασίνου Δήμου Αρταίων
418 Χαλβατζάρα Παναγιώτα Δασολόγος
419 Θεοδωρόπουλος Φώτιος Δασοπόνος Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής
420 Σαράντης Νικόλαος Δασικός Υπάλληλος Τ.Ε. Γεωτεχνικών, Δ/νση Δασών Μεσσηνίας, Οικολόγοι Πράσινοι Πελοποννήσου
421 Κατσέλας Νικόλαος Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος Α.Π.Θ. M.Sc. Ε.Α.Π., Υποψήφιος Διδάκτωρ Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Α.Π.Θ., Υπάλληλος Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης
422 Εσερίδου Ευριδίκη Δασολόγος
423 Ζηκούλη Αθηνά Δασολόγος Α.Π.Θ., MSc Δασική Πολιτική και MSc Κτηματολόγιο: Νομικές, Τεχνικές και Περιβαλλοντικές Διαστάσεις, Μελετητής
424 Κρητικού Ελισάβετ Ιδιώτης, δασεργάτρια
425 Τσιαντικούδης Σταύρος Δρ. Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος, Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου
426 Βαξεβανιδου Σταυρουλα Επιχειρηματίας
427 Γιτίσογλου Κωνσταντίνος Ιδιωτικός υπάλληλος, Γενικός Γραμματέας Ε.Π.Α.Α.Ζ. (Εταιρεία για την Περίθαλψη Αδέσποτων & Αγρίων Ζώων)
428 Δημητρίου Ιωάννης εκπ/κός συντ/χος
429 Dr. Constantine Stephanou Licourinos Business Analyst, Business Executive
430 Ioannis Bougas Statistician, Author
431 Αλεξιάδης Παύλος Ιατρός
432 Φιάδα Αλεξάνδρα Συνταξιούχος δημοσιογράφος
433 Παπαβασιλειου Ευάγγελος Πολιτικός Μηχανικος
434 Θεοδωροπούλου Νικολέττα Πολιτικός Επιστήμων ΕΚΠΑ, Ειδικότητα Χωροταξία-Τοπική Αυτοδιοίκηση
435 Παττας Βαγγέλης Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης
436 Tobias Schorr Φωτογράφος, tour operator
437  Γιούργκερτ Παναγιώτης Δήμας Διεθνολόγος
438 Σιδερής Δημήτρης Ομότιμος καθηγητής καρδιολογίας
439 Βαρδάκα Διόνη συνταξιούχος Φαρμακοποιός
440  Κολοκα Μαρια ειδικος δασικης προστασιας ιεκ συμμετοχη σε ερευνητικα προγραμματα των τει
441 Κολοκα Περσα εποχιακη δασοφυλακας Δασαρχείο Καρπενησίου πυροπροστασια
442 Απέργης Σπύρος Δασολόγος, Δασαρχείο Καρπενησίου
443 Βερβέρης Κωστας Δασοπόνος – Δ/νση Δασών Λέσβου
444 Δρ. Αναστάσιος Νάστης Ομ. Καθηγητής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
445 Παπαϊωάννου Νικόλαος Δικηγόρος Αθηνών
446 Ζαλαβράς Ηλίας τ. Δασάρχης
447 Ντομινίκ Αρβανίτη Δικηγόρος
448 Πέτρος Τσιγκρης Πτυχιούχος Μηχανολόγος
449 Λάμπρου Ελευθερία Ασκούμενη Δικηγόρος
450 Χαρλαύτης Αθανάσιος Δασοπόνος – Συνταξιούχος Δημοσίου. π Τμηματάρχης Προστασίας Δασών Δ)νσεως Δασών Νομού Κορινθίας
451 Αλέξιος Κουρελής Ανώτερος Αξιωματικός του Στρατού Ξηράς με εξειδίκευση στο αντικείμενο της “Διαχείρισης και αντιμετώπισης φυσικών και ανθρωπογενών Κινδύνων- Καταστροφών” σε επίπεδο μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης.
452 Γκάλφα Τριανταφυλλιά Δασολόγος – Συνταξιούχος Μελετήτρια Δημ. Έργων κατηγ. 24Γ και 25Γ
453 Γκόλας Δημήτρης Επικεφαλής ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ – EUROPE DIRECT – ΗΠΕΙΡΟΥ
454 Καλαποδης Θεοφάνης
Ιδιωτικος Υπαλληλος
455 Καλιαρντά Ευθαλία Δασοπόνος
456 Κουπαράνη Αλεξάνδρα
Μελετήτρια Δασολόγος (ΔΠΘ) και Ελευθερη Εκπαιδευτικός (Παν.Κρήτης)
457 Δημήτριος Δούκα Σουφλέρης Δικηγόρος με επιμόρφωση στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και το Περιβάλλον
458 ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΑΡΙΑ Δασοπόνος M.Sc.
459 ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ
460 Δήμητρα Νίκου Δασεργάτρια
461 Τσιόπτσια Ι. Ελένη MSc Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος Α.Π.Θ
Μελετητής – Ελεύθερη επαγγελματίας
462 Παπαστεργιόπουλος Χαράλαμπος Δασοπόνος
463 ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΗΣ ΣΥΝ/ΧΟΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΥΠ-ΓΕ
464 ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ
465 Σεργίνη Μαρία Δασοπόνος
466 ΤΣΩΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ & ΓΕΩΠΟΝΟΣ , ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
467 Πολυχρόνης Δρόσος Φυσικός
468 Λειβαδίτης Γεώργιος Δασολόγος Ελεύθερος επαγγελματίας
469 Παπαδάκου Βιργενία Δασοπόνος
470 Δασταμάνης Χρυσοβαλάντης Φοιτητής, Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Ορεστιάδα
471 Νίκου Βασίλειος του Θωμά Δασολόγος-Οικονομολόγος,
Τέως Δασάρχης Καρδίτσας-Μουζακίου
Τέως Πρόεδρος και Αντιδήμαρχος του Δ.Σ. Καρδίτσας.
472 Κανέλλου Δέσποινα Υπάλληλος ΕΕ
473 Στέφανος Γεώργας Δασοφύλακας / Ειδικός Δασικής προστασίας
474 ΚΡΑΝΟΥΛΗ ΜΑΛΑΜΑ Δασοπόνος
475 ΠΑΛΗΣΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δημόσιος Υπάλληλος
476 Χατζηρβασάνης Βασίλης Δασολόγος
477 Ζάμπρας Δημήτριος Εκπαιδευτικός Φ.Α., Δ/ντης Δημοτικού Σχολείου,
M.Sc. «Οργάνωση και Διοίκηση Εκπαιδευτικών μονάδων»
478 Μιχαηλιδου Χριστίνα Εκπαιδευτικός ΠΕ
479 Διαμάντης Χρήστος Μηχανικός Τηλεπικοινωνιών
480 Μπερέτσος Μαρίνης Δασολόγος, Διευθύνων Σύμβουλος Αναπτυξιακού Οργανισμού Πάρνωνα

Τελευταία ενημέρωση: 23.8.2021

Εάν επιθυμείτε να συνυπογράψετε την ανοικτή επιστολή της «Πρωτοβουλίας για τα Δάση» παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα που ακολουθεί. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) σε καμία περίπτωση δεν εμφανίζεται δημόσια και δεν χρησιμοποιείται για άλλο σκοπό.ΚατηγορίεςΔασικά Οικοσυστήματα, Δασική Πολιτική, Δασική Υπηρεσία, Πυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: