Ηλεκτρονική έκδοση αδειών θήρας – H απάντηση του ΥΠΕΝ

Το Απρίλιο του 2018, 27 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, ζήτησαν να ενημερωθούν από τους αρμόδιους υπουργούς εάν θα προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την ηλεκτρονική έκδοση των αδειών θήρας.

Μετά από δύο μήνες ήρθε η απάντηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Στο κείμενο της απάντησης αναφέρεται ότι ο εκσυγχρονισμός της διαδικασίας με την ηλεκτρονική έκδοση αδειών θήρας ναι μεν αποτελεί σκοπό για το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλά θα εφαρμοστεί όταν είναι έτοιμο το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, για την εύκολη, μέσω ηλεκτρονικής πληρωμής των τελών και εισφορών, έκδοση άδειας θήρας. Αυτό αποτελεί και αίτημα τόσο των ενδιαφερομένων μερών της χώρας, όσο και των ίδιων των κυνηγών, όπως έχει εκφρασθεί προς το ΥΠΕΝ μέσω του Εθνικού ∆ιαλόγου για το Κυνήγι και από τη συνεργαζόμενη με το Υπουργείο Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας.

Άρα, αφού η ηλεκτρονική έκδοση των αδειών θήρας αποτελεί σκοπό για το ΥΠΕΝ και αίτημα όλων των ενδιαφερομένων μερών της χώρας, ακόμα και των ίδιων των κυνηγών, όπως τονίζει η σχετική απάντηση, είναι καιρός, πλέον, να ξεκινήσουν και οι ενέργειες για το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο. Διότι, όπως τονίζουν και οι βουλευτές στην ερώτησή τους, «αποτελεί αναχρονισμό η αδυναμία της χώρας μας να εκδώσει ή να θεωρήσει ηλεκτρονικά τις άδειες θήρας. Μάλιστα, εν έτει 2018 η σχετική νομοθεσία δεν έχει επικαιροποιηθεί, σε αντίθεση με πολλά κράτη μέλη της Ε.Ε., τα οποία εδώ και πολλά χρόνια εκδίδουν άδεια θήρας ηλεκτρονικά».

[Δείτε σε ένα απλό γράφημα την διαδικασία έκδοσης/ανανέωσης άδειας κυνηγιού στην Ελλάδα και στη Κύπρο. Για μεγέθυνση κάντε κλικ στην εικόνα.]

 

 

 ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. ”Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει σαράντα μέρες κοσκινίζει”….. Κατά τα άλλα θελουμε διαστημικες υπηρεσίες, εκσυχρονισμό, λιγότερη γραφειοκρατία κτλ κτλ κτλ …. Είσοδο με κωδικούς taxis, πληρωμή, εκτύπωση , ΤΕΛΟΣ !

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: