Στη Βουλή το ζήτημα της συνδικαλιστικής εισφοράς των εργαζομένων της Α.Δ. Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας

Το ζήτημα που έχει προκύψει με την απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας (10109/97284/2018 έγγραφο του Τμήματος Εκκαθάρισης Αποδοχών), περί διακοπής της παρακράτησης των συνδικαλιστικών εισφορών από τη μηνιαία μισθοδοσία των μελών των Σωματείων του δημόσιου τομέα, τα οποία δραστηριοποιούνται στα όρια της εν λόγω Αποκεντρωμένης Διοίκησης και οι εργαζόμενοι εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της, φέρνουν στη Βουλή, με δυο ξεχωριστές ερώτησεις, βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αρχή έγινε πρίν λίγες ημέρες με την ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, Διαμάντω Μανωλάκου και Κώστας Στεργίου. Τη συνέχεια έδωσαν με παρόμοια ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Ιγγλέζη Αικατερίνη, κ.α.).

Οι βουλευτές και των δυο κομμάτων υποστηρίζουν ότι πρόκειται για αυθαίρετη και καταχρηστική παρέμβαση του Συνοντιστή της Α.Δ. Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας στη λειτουργία των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων η οποία βάζει εμπόδια στη λειτουργία και δράση του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο και σταδιακά το εκμηδενίζει.

Οι αρμόδιοι υπουργοί καλούνται να απαντήσουν σε ποιες ενέργειες προτίθενται άμεσα να προβούν ώστε να ανακληθεί το επίμαχο έγγραφο του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας– Στερεάς Ελλάδας και με ποιο τρόπο προτίθενται να διασφαλίσουν τις θεσμοθετημένες και πάγια νομοθετημένες διαδικασίες που εξασφαλίζουν την ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος.

Το πλήρες κείμενο των δυο ερωτήσεων:

Η από 24.9.2018 ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Η από 03.10.2018 ερώτηση 25 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

 

 

 

 ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: