Συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής της «Πρωτοβουλίας για τα δάση» με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής της «Πρωτοβουλίας για τα δάση» με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 14/11/2018 η συνάντηση των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής της «Πρωτοβουλίας για τα Δάση», αποτελούμενης από τους κκ Νικόλαο Μπόκαρη (Δασολόγο – Συντονιστή της κίνησης), Κώστα Κασσιό (Ομότιμο Καθηγητή ΕΜΠ), Γιώργο Καρέτσο (Ερευνητή ΕΛΓΟ – Δήμητρα), Σοφία Παυλάκη (νομικό), Γεώργιο Φούντα (δασολόγο) και Ευάγγελο Γκουντούφα (δασολόγο), με τον εξοχότατο κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Στη συνάντηση αναπτύχθηκαν προς τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι προτάσεις της «Πρωτοβουλίας για τα Δάση», όπως είχαν διατυπωθεί στην από 30 Αυγούστου 2018 ανοιχτή επιστολή προς την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Χώρας, η οποία είχε θέμα «Λήψη αποφάσεων για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που θα αφορούν στη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού για την προστασία των δασών». Στη συνάντηση συζητήθηκε η ανάγκη της από μηδενικής βάσης επανεξέτασης του πλαισίου δασοπροστασίας της Χώρας και δόθηκε έμφαση στην αναδιοργάνωση των Δασικών Υπηρεσιών, στην αποτελεσματικότερη διάρθρωσή τους, στη διασύνδεσή τους με το φυσικό τους αντικείμενο καθώς και στη συμμέτοχή τους στο σύστημα πολιτικής προστασίας με τρόπο ισότιμο και ουσιαστικό. 

Ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γνωρίζοντας σε βάθος τα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης και την ανάγκη λήψης μέτρων για τη βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητάς της, ιδίως στους νευραλγικούς τομείς της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, εξέφρασε την υποστήριξή του στην προσπάθεια της «Πρωτοβουλίας για τα Δάση», διατυπώνοντας παράλληλα και την επιθυμία να θέσει υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας τα συνέδρια και τις επιστημονικές εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν και θα αφορούν στις δασικές πυρκαγιές και την κλιματική αλλαγή.

Δελτίο Τύπου

Συντονιστική επιτροπή
Email: nbokaris@gmail.comΚατηγορίεςΔασική Πολιτική, Επικαιρότητα

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: