Απαγόρευση θήρας σε περίοδο χιονοπτώσεων στις Π.Ε. Κοζάνης και Φλώρινας

Αποφάσεις απαγόρευσης θήρας κατά περίοδο που επικρατούν ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες (χιονοπτώσεις μεγάλης διάρκειας και έντασης, ολικού παγετού, πλήρης κάλυψης του εδάφους με χιόνι) εξέδωσαν η Διεύθυνση Δασών Κοζάνης και η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας για την περιοχή αρμοδιότητάς τους.

Οι εν λόγω αποφάσεις δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ισχύουν μέχρι το τέλος της κυνηγετικής περιόδου 2018-2019.

Π.Ε. Κοζάνης

[Απόφαση 193412/23.11.2018 (Β´ 5490) Διεύθυνσης Δασών Κοζάνης]

Απαγόρευση θήρας σε περίοδο χιονοπτώσεων στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

“Απαγορεύουμε τη θήρα παντός θηράματος στην περιοχή αρμοδιότητας μας (περικλείεται στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης) κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου 2018-2019, σε περίπτωση που επικρατούν ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες λόγω: α) χιονοπτώσεων μεγάλης διάρκειας και έντασης και παγετού β) πλήρους κάλυψης του εδάφους με χιόνι.
………….
Η εφαρμογή και η τήρηση της παρούσας ανατίθεται στα όργανα της Δασικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, στους Ιδιωτικούς Φύλακες Θήρας και στα Μέλη των Κυνηγετικών Οργανώσεων.

Η παρούσα ισχύει από τη δημοσίευσή της και μέχρι το τέλος της κυνηγετικής περιόδου 2018-2019.”

Π.Ε. Φλώρινας

[Απόφαση 188938/19.11.2018 (Β´ 5621) Δ/νσης Δασών Φλώρινας]

Απαγόρευση θήρας σε περίπτωση χιονοπτώσεων στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας για την κυνηγετική περίοδο 2018 – 2019.

“Απαγορεύουμε τη θήρα παντός θηράματος στην περιοχή αρμοδιότητας (όρια της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας) κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου 2018 – 2019, όταν και όπου το έδαφος καλύπτεται πλήρως με χιόνι και ιδιαίτερα δια παρακολουθήσεως των ιχνών επί της χιόνος και σε περιπτώσεις ιδιαιτέρως δυσμενών συνθηκών, όπως χιονοπτώσεων και παγετού μεγάλης διάρκειας και έντασης..
……..
Η εφαρμογή και η τήρηση της παρούσας ανατίθεται στα αρμόδια όργανα της Δασικής Υπηρεσίας, της ΕΛ.ΑΣ., των Ιδιωτικών Φυλάκων Θήρας, μέλη των Κυνηγετικών Συλλόγων και σε κάθε φιλόνομο πολίτη.
Η παρούσα ισχύει από τη δημοσίευσή της μέχρι το τέλος της Κυνηγετικής περιόδου 2018 – 2019.”


Για αποφάσεις άλλων περιοχών: Απαγορεύσεις θήρας λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών


.
Δημοσιεύτηκε στο dasarxeio.com | 18.12.2018


follow_fb.gif

 

 

 

 ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: