ΠΕΔΔΥ: Ενημέρωση για τα επαγγελματικά δικαιώματα (π.δ. 99/2018)

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ε.Δ.Δ.Υ.)

Με πρωτοβουλία που πήραν τα Σωματεία των Δασολόγων (Π.Ε.Δ.Δ.Υ) και των Γεωλόγων (Σ.Ε.Γ), στις 25 Ιανουαρίου συναντήθηκαν εκπρόσωπο των κλάδων (κ.κ Μπόκαρης Νίκος, Θανάσης Μουζινέκης, Ευάγγελος Σπυρίδωνος, Μαρία Τζίμα, Νίκος Σιδηρόπουλος και Δημήτρης Αργυρίου) με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Πιτσιόρλα , ο οποίος είναι ένας από τους 4 Υπουργούς που υπέγραψαν το Π.Δ. των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Μηχανικών.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει στη συνάντηση αυτή από την πλευρά του Αναπληρωτή Υπουργού Οικ. και Ανάπτυξης υπήρξε κατανόηση για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τα επαγγελματικά δικαιώματα. Διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν προηγήθηκε η απαραίτητη στις περιπτώσεις αυτές Δημόσια Διαβούλευση, ούτε ανάμεσα στα ενδιαφερόμενα μέρη (Επιμελητήρια) με αποτέλεσμα το Προεδρικό Διάταγμα για τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών (πδ 99/2018) να προκαλέσει τα γνωστά προβλήματα στους κλάδους στους οποίους αναφέρεται και σύγχυση με τα ήδη ασκούμενα από Γεωτεχνικούς κλάδους Επαγγελματικά δικαιώματα (Π.Δ 344/2000). Ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με το ΤΕΕ και να διερευνήσει τρόπους εκτόνωσης του προβλήματος με τη συναίνεση των επιμελητηρίων.

Σήμερα μετά από πρωτοβουλία και συνεννόηση της Π.Ε.Δ.Δ.Υ συναντήσαμε η ίδια όπως αναφέρεται παραπάνω ομάδα συναδέλφων (Δασολόγοι και Γεωλόγοι Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) τον κ.Γεώργιο Δημαρά, Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας στον οποίο έγινε διεξοδική ενημέρωση για τα σημεία του Προεδρικού Διατάγματος που ζητάμε να διορθωθούν . Θεωρούμε ότι και ο Υφυπουργός περιβάλλοντος κατάλαβε και αυτός πολύ γρήγορα τι έχει γίνει, θεώρησε αντιδεοντολογικό το ότι δεν προηγήθηκε δημόσια διαβούλευση για το θέμα αυτό και δεσμεύτηκε να μιλήσει για αυτό στον συντονιστή της κυβέρνησης (κ. Βερναδάκη) με τον οποίο έχει προγραμματισμένη συνάντηση στις επόμενες ημέρες.

Επίσης με πρωτοβουλία και επικοινωνία της Π.Ε.Δ.Δ.Υ κανονίστηκε για τις 19 Φεβρουαρίου συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη, ο οποίος λόγω του αντικειμένου του, προΐσταται του ΓΕΩΤΕΕ και μπορεί να θέσει το θέμα στην Κυβερνητική Επιτροπή.

Σκοπός των συναντήσεων είναι, με Κυβερνητική πρωτοβουλία και τη σύμφωνη γνώμη των Επιμελητηρίων (ΤΕΕ- ΓΕΩΤΕΕ) να υπάρξει διόρθωση- βελτίωση των ρυθμίσεων που προκαλούν πρόβλημα στα υφιστάμενα επαγγελματικά δικαιώματα των Γεωτεχνικών και να αποκατασταθεί η επαγγελματική κανονικότητα στα θέματα αυτά.

Στη βάση αυτή θα πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα ενέργειες απο την Κυβέρνηση διότι ήδη έχει καθοριστεί δικάσιμος (10 Μαΐου 2019) για την εκδίκαση των αιτήσεων ακύρωσης που έχουν υποβληθεί. Η υπόθεση μας (Προσφυγές ΓΕΩΤΕΕ, Δασολόγων, Γεωλόγων κλπ).έχει παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας

Η πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει όλοι οι Γεωτεχνικοί Σύλλογοι (Π.Ε.Δ.Δ.Υ. Παν. Κίνηση Δασολόγων, Σ.Ε.Γ σύλλογοι μελετητών Δασολόγων και Γεωλόγων , Πανελλήνιος Σύλλογος Γεωλόγων Δημοσίου κλπ) για την απευθείας επικοινωνία μας με τους αρμόδιους Υπουργούς θα συνεχιστεί μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές.

Νίκος Μπόκαρης

Πρόεδρος ΠΕΔΔΥΚατηγορίεςΕπικαιρότητα

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: