Ανοιχτή εκδήλωση: «Αγροί που άλλαξαν μορφή – Λύση στην αδικία»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση (ΓΕΚ) διοργανώνει την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, και Ώρες 10.00 π.μ. με 2.30 μ.μ. στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών, στο Αλσος Ιλισίων, ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:

«Αγροί που άλλαξαν μορφή – Λύση στην αδικία».

Η εκδήλωση έχει στόχο να αναδείξει το χρονίζον πρόβλημα των αγρών, οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο «δασώθηκαν» και εξ αιτίας του ισχύοντος νομικού πλαισίου, υπέστησαν αναγκαστική αλλαγή χρήσης. Σκοπός είναι και να μας οδηγήσει στη διατύπωση χρήσιμων συμπερασμάτων. Το πρόβλημα είναι άλυτο, μετά από περίπου 40 χρόνια ισχύος του ν. 998/79, και αξίζει να το ξαναδούμε και να το επαναξιολογήσουμε.

Στην εκδήλωσή θα συμμετέχουν ως κύριοι εισηγητές και θα εκφράσουν τις απόψεις τους, οι:

– Φραγκιουδάκης Ελευθέριος, Πρώην Γενικός Διευθυντής Δασών

– Τσιλίκουνας Σταύρος, Διευθυντής Δασικών Έργων και Υποδομών

– Καπράλος Ηλίας, πρώην Διευθυντής Δασών

ενώ θα γίνουν και 6 προγραμματισμένες παρεμβάσεις.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων και των παρεμβάσεων θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με σκοπό να προκύψουν συμπεράσματα και να διατυπωθούν ολοκληρωμένες προτάσεις, τις οποίες η ΓΕΚ δεσμεύεται να καταθέσει στο ΓΕΩΤΕΕ, το οποίο, με το κύρος και τον θεσμικό του χαρακτήρα (ως σύμβουλος της Πολιτείας) θα μπορέσει να βοηθήσει ουσιαστικά, στην επίλυση του προβλήματος. Ταυτόχρονα θα αποτελέσουν χρήσιμη παρακαταθήκη για όποιον χρειαστεί να ασχοληθεί συστηματικά με το ζήτημα στο μέλλον, αλλά και για τη λήψη σχετικών αποφάσεων από την πολιτική ηγεσία.

Η Συντονιστική Γραμματεία της ΓΕΚ

Τηλέφωνα επικοινωνίας: (Μιχαλοπούλου Ντιάνα 6977-096394 Αποστολίδης Ηλίας 6977424261 Στογιάνος Μιχάλης 6977-677733)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 ΚατηγορίεςΣυνέδρια - Ημερίδες

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: