Ημερίδα: Η συμβολή της Δασοπονίας και της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην αειφόρο ανάπτυξη της ελληνικής υπαίθρου

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη Διεθνή Ημέρα Δασών – Παγκόσμια Ημέρα Ξύλου (21 Μαρτίου), το Τμήμα Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος Α.Π.Θ., η Ελληνική Δασολογική Εταιρεία, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, η Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων Μακεδονίας – Θράκης, ο ΕΛ.Γ.Ο. Δήμητρα – Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης, το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Ένωση Δασοκτημόνων Ελλάδος, συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα:

«Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019, στην Αίθουσα Τελετών της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ (ώρα: 17.30).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

[su_table]

17:30-18:00 Προσέλευση
18:00- 18:30 Χαιρετισμοί
18:30-19:00 Πολυξένη Ράγκου, Επ. Καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Α.Π.Θ.
Το Δάσος ως θέμα στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.
19:00- 19:30 Σοφία Θεοδωρίδου, Προϊσταμένη-Κ.Π.Ε. Έδεσσας- Γιαννιτσών. Υποψήφια Διδάκτορας Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Α.Π.Θ.
Αειφορία του Δάσους ως αντικείμενο Περιβαλλοντικού Γραμματισμού υπό το πρίσμα της Επικοινωνίας.

[/su_table]

[su_spoiler title=”ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΔΡΑΣΗΣ”]

Η Οργανωτική Επιτροπή της Ημερίδας για την Διεθνή Ημέρα Δασών- Παγκόσμια Ημέρα Ξύλου (Πέμπτη 21 Μαρτίου 17:30 στην Αίθουσα Τελετών Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ), σε συνεργασία με την «Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης» του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, διοργανώνει παράλληλη δράση ξενάγησης- περιήγησης στο Περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης (Σέϊχ Σου) το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019. Σκοπός της δράσης είναι η επαφή και η γνωριμία των πολιτών με τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της πόλης.

Εξειδικευμένοι δασικοί λειτουργοί θα ξεναγήσουν και θα δώσουν τις κατάλληλες πληροφορίες για ότι έχει σχέση με το δασικό οικοσύστημα (χλωρίδα, πανίδα κλπ), για τις ωφέλειες που αποκομίζουμε αλλά και τους κινδύνους που διατρέχει το δάσος. Συγκεκριμένα η δράση αυτή περιλαμβάνει περίπατο στα μονοπάτια Μ4 και Μ3 του Περιαστικού Δάσους Θεσσαλονίκης, με αφετηρία το εξωκλήσι του Αγ. Βασιλείου (ώρα συγκέντρωσης στις 12.00π.μ.) και τερματισμό στον Ζωολογικά Κήπο Θεσσαλονίκης (βλ, συν. χάρτη). Πρόκειται για ένα κατηφορικό και εύκολο μονοπάτι, μήκους περίπου 1,5 χλμ., η κατάβαση του οποίου διαρκεί περίπου μία ώρα και τριάντα λεπτά (1 και 30′).

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι και την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2018 στα ακόλουθα τηλέφωνα:

2310-461171 (εσ.234) και 6977998777
Δρ Νίκος Γρηγοριάδης-ΙΔΕ Θεσ/νίκης & Πρόεδρος ΕΔΕ (ώρες: 08.00-14.30).

Για όσους δεν διαθέτουν μέσο μετακίνησης μέχρι το χώρο της αφετηρίας (μόνο) προβλέπεται δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο από τον Λευκό Πύργο (Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρα 11:30) και μόνο εφ’ όσον το δηλώσουν έγκαιρα.

Για την ασφαλή και ευχάριστη περιήγηση στο Δάσος θα πρέπει να εφοδιαστείτε με κατάλληλο ρουχισμό (μακρύ παντελόνι, μποτάκια ή αδιάβροχα παπούτσια, καπέλο, αδιάβροχο πλάτης, φαρμακείο πρώτων βοηθειών και οπωσδήποτε μπουκάλι με νερό κα ελαφρά τροφή).

Η συμμετοχή στη δράση είναι Δωρεάν

[/su_spoiler]ΚατηγορίεςΣυνέδρια - Ημερίδες

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: