Έκδοση ΚΥΑ για την παράταση του προγράμματος αντιπυρικής προστασίας

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υπογραφής της ΚΥΑ για την τροποποίηση της απόφασης “Για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, για την ANTIΠYPIKH ΠPOΣTAΣIA TΩN ΔAΣIKΩN OIKOΣYΣTHMATΩN THΣ XΩPAΣ”.

Η απόφαση τροποποιείται σε συνέχεια της τροπολογία της 21ης Φεβρουαρίου, που ψηφίστηκε και προέβλεψε την δυνατότητα επέκτασης των κοινωφελών προγραμμάτων αντιπυρικής προστασίας, και με αυτή παρατείνεται η απασχόληση των 5.066 εργαζομένων για οχτώ (8) μήνες μετά την προβλεπόμενη λήξη των συμβάσεων. Επίσης προβλέπεται και αύξηση της αμοιβής των εργαζομένων, με βάση την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για αύξηση του κατώτατου και κατάργηση του υποκατώτατου μισθού.

Η παράταση των συμβάσεων καλύπτει πλήρως την αντιπυρική περίοδο 2019 και σαφώς εντάσσεται στα προληπτικά μέτρα αυτής.

Η απόφαση έχει κατατεθεί στο Εθνικό Τυπογραφείο, έχει λάβει ΚΑΔ και έχει δρομολογηθεί η δημοσίευση της στο ΦΕΚ άμεσα (η ισχύς της απόφασης άρχεται την ημέρα που θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ). Συνυπογραφουν οι Υπουργοί Εργασίας, Εσωτερικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οι αναπληρωτές Υπουργοί Περιβάλλοντος και Οικονομικών και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.ΚατηγορίεςΑπασχόληση, Δασική Υπηρεσία

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: