Πυροβόλησε δυο φορές τους θηροφύλακες και τους απείλησε ότι θα τους σκοτώσει

Βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης και οι θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης – Δωδεκανήσου (Α΄ΚΟΚΔ), με έδρα τη ΠΕ Χανίων, κατά τη διάρκεια των υπηρεσιακών καθηκόντων, βρέθηκαν αντιμέτωποι με επικίνδυνο λαθροθήρα ο οποίος δεν δίστασε να στρέψει το όπλο κατά το μέρος τους, να τους απειλήσει ότι θα τους σκοτώσει και να πυροβολήσει δυο φορές εναντίον τους προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.

Όπως αναφέρει η Α΄ΚΟΚΔ, τις βραδινές ώρες της 25ης Απριλίου 2019, οι θηροφύλακες περιπολούσαν στην περιοχή του Ελαφονησίου, για τρίτη συνεχόμενη μέρα, καθώς τις δυο προηγούμενες είχαν εντοπίσει δύο άτομα να κινούνται ύποπτα, με χρήση προβολέων και να επιστρέφουν σε ένα συγκεκριμένο σπίτι. Την τρίτη μέρα βγήκαν από το ίδιο σπίτι πάλι δυο άτομα – προφανώς τα ίδια – με προβολείς. Οι θηροφύλακες τα παρακολούθησαν διακριτικά από απόσταση και μετά από κάποια ώρα ακούστηκε ένας πυροβολισμός. Οι θηροφύλακες έστησαν ενέδρα και αιφνιδίασαν το ένα άτομο, που έφερε το όπλο, δηλώνοντας την ιδιότητα τους. Τους απείλησε ότι θα τους σκοτώσει και έστρεψε το όπλο κατά των θηροφυλάκων και πυροβόλησε εναντίον τους δυο φορές από λίγα μέτρα. Ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κάποιος, αν και ο ένας που βρίσκονταν πιο κοντά κινδύνεψε σοβαρά, αλλά αντέδρασε άμεσα πέφτοντας στο έδαφος.

Στη συνέχεια το οπλισμένο άτομο τράπηκε σε φυγή, αλλά οι θηροφύλακες κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν, αφού όμως πρώτα αντιστάθηκε σθεναρά. Τον συλληφθέντα τον οδήγησαν στο ΑΤ Κισσάμου όπου κρατήθηκε και υπέβαλαν μήνυση εναντίον του για όλες τις αξιόποινες πράξεις που διέπραξε.ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: