Στην Αθήνα το Παγκόσμιο Συνέδριο «Δάση για τη Δημόσια Υγεία»

Τα δάση και οι χώροι πρασίνου ζωτικοί παράγοντες για τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας του πληθυσμού

Την αναγνώριση της σημασίας του ρόλου των δασών και των χώρων πρασίνου για τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας του πληθυσμού, τις προκλήσεις που ανακύπτουν για τον αστικό και χωροταξικό χειρισμό στο σχεδιασμό πράσινων υποδομών, καθώς και οι ισχυροί διαχρονικοί δεσμοί της φύσης και της ανθρώπινης υγείας-ευεξίας στην Αρχαία Ελλάδα θα αποτελέσουν το αντικείμενο εργασίας του Παγκόσμιου Συνεδρίου «Δάση για την Δημόσια Υγεία» (World Conference on Forests for Public Health, www.fph2019.org) που θα πραγματοποιηθεί στις 8-11 Μαΐου 2019 στην Αθήνα.

Η αστικοποίηση και οι σύγχρονες αλλαγές στον τρόπο ζωής έχουν περιορίσει τις δυνατότητες  του ανθρώπου για επαφή με τη φύση σε πολλές κοινωνίες και ανάμεσα στους επιβαρυντικούς παράγοντες περιλαμβάνονται τα ολοένα και αυξανόμενα καθιστικά επαγγέλματα και επίπεδα ψυχικού άγχους ως απότοκα του αστικού τρόπου διαβίωσης, των σύγχρονων εργασιακών πρακτικών και των περιβαλλοντικών συνθηκών.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο έχει σαν στόχο να συγκεντρώσει κορυφαίους επιστήμονες και ερευνητές στον κόσμο για να παρουσιάσουν τις μελέτες τους, την πιο σύγχρονη γνώση και θεωρίες τους, για να καταδείξουν ότι η επαφή με τη φύση και γενικότερα με τους χώρους πρασίνου βελτιώνει την ψυχική υγεία, ενισχύει τη διάθεση, τη ζωτικότητα και την ευεξία, μειώνοντας ταυτόχρονα τα επίπεδα του άγχους, της κατάθλιψης και της κούρασης.

«Η ανθρώπινη υγεία και η ευημερία είναι ζωτικά κοινωνικοπολιτικά θέματα και ζητήματα δημόσιας υγείας για σήμερα και για το μέλλον» τονίζει ο Δρ. Χρίστος Θ. Γαλλής, Διευθυντής Ερευνών, Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και  Πρόεδρος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την ARTION Conferences & Events στο 2310 250928 και fph2019@artion.com.gr.

Πρόγραμμα Συνεδρίου

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [4.26 MB]ΚατηγορίεςΣυνέδρια - Ημερίδες

Tags: , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: