Συνέδριο: Κλιματικές μεταβολές, μεταβλητότητα και κλιματικοί κίνδυνοι

32ο Διεθνές Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Κλιματολογίας (AIC)

Κύκλος «Αειφόρος ανάπτυξη» | Κλιματική αλλαγή: Κίνδυνοι και διαχείριση Καταστροφών

29 – 31.05.2019 | Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Η Διεθνής Ένωση Κλιματολογίας στοχεύει στην ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ κλιματολόγων, προωθώντας την ενημέρωση σχετικά με κλιματολογικές μελέτες, επιστημονικές δραστηριότητες κοινές στα μέλη της, συναντήσεις, συνέδρια και δημοσιεύσεις επιστημονικών έργων.

Αυτή η Ένωση, της οποίας η επίσημη γλώσσα είναι η γαλλική (ενώ η αγγλική χρησιμοποιείται επίσης για την επιστημονική επικοινωνία), ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1988.

Το Συνέδριο του 2019 θα ασχοληθεί με θέματα που αφορούν στην κλιματική αλλαγή και τους κλιματικούς κινδύνους που προκύπτουν. Οι εισηγήσεις θα επικεντρωθούν επίσης στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία, το αστικό κλίμα και την ατμοσφαιρική ρύπανση, την τηλεπισκόπηση και τη μοντελοποίηση, την τοποκλιματολογία και την αγροκλιματολογία.

Το συνέδριο θα ανοίξει με εναρκτήριες ομιλίες δύο διακεκριμένων προσκεκλημένων, τον Joël Guiot, Διευθυντή Έρευνας (Distinguished Research Fellow) του CNRS και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Έρευνας και Διδασκαλίας Περιβαλλοντικών Γεωεπιστημών (CEREGE), βραβευμένο με το Αργυρό Μετάλλιο του CNRS το 2005 και τον Χρήστο Ζερεφό, Ακαδημαϊκό, Επόπτη στο Κέντρον Ερεύνης Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Γλώσσες εργασίας: γαλλικά, αγγλικά

Εγγραφή και πρόγραμμα: aic2019auth.org/enΚατηγορίεςΣυνέδρια - Ημερίδες

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: