Τουρκία: Διαδηλώσεις φοιτητών ενάντια στα σχέδια Πανεπιστημίου της Άγκυρας για κόψιμο εκατοντάδων δέντρων

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Middle East Technical University (METU) στην Άγκυρα διαδήλωσαν ενάντια στα σχέδια για το ξερίζωμα εκατοντάδων δέντρων με σκοπό την ανέγερση μιας νέας φοιτητικής εστίας στην πανεπιστημιούπολη. Στην κινητοποίηση των φοιτητών, η αστυνομία απάντησε με χρήση πιπεριού για να διαλύσει το πλήθος και μπουλντόζες ξεκίνησαν το ξερίζωμα των δέντρων, σύμφωνα με πλάνα από δημοσιευμένα βίντεο.

Οι φοιτητές είχαν κατασκηνώσει στο εργοτάξιο για 55 μέρες, διαμαρτυρόμενοι ότι οι οικοδομικές εργασίες θα διαταράξουν το οικοσύστημα μιας καταπράσινης περιοχής 10 στρεμμάτων, προκαλώντας περιβαλλοντική καταστροφή.

Νωρίτερα σήμερα, η αστυνομία προειδοποίησε τους φοιτητές να διασκορπιστούν και αργότερα χρησιμοποίησε δακρυγόνα αφού αρνήθηκαν να απομακρυνθούν.

Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι κανένας φοιτητής δεν συνελήφθη.

Έπειτα από τις συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων, οι αρχές ξεκίνησαν να κόβουν τις λεύκες στην περιοχή, όπως έδειξαν βίντεο.

Περίπου 750 δέντρα θα κοπούν, ανέφερε το γραφείο του προέδρου του πανεπιστημίου, προσθέτοντας ότι η νέα φοιτητική εστία θα χτισθεί σε σημείο της πανεπιστημιούπολης όπου επιτρέπεται η οικοδόμηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΚατηγορίεςΕπικαιρότητα

Tags:

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: