Προς επαναλειτουργία το Δασικό Κολέγιο Κύπρου

Στην επαναλειτουργία του Δασικού Κολεγίου προσανατολίζεται το υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κύπρου, το οποίο ετοίμασε προσχέδιο πρότασης προς το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews.com, η πρόταση περιλαμβάνει πέντε βασικά σημεία.

  1. Έγκριση έναρξης διαδικασίας αναβάθμισης του Δασικού Κολεγίου στον Πρόδρομο σε Σχολή Ανώτερης Εκπαίδευσης τεχνικής/επαγγελματικής κατεύθυνσης.
  2. Έγκριση υποβολής αξιολόγησης και πιστοποίησης του προγράμματος ενδοτμηματικής εκπαίδευσης διάρκειας ενός χρόνου, που θα προσφέρεται υποχρεωτικά στους νεοεισερχόμενους υπαλλήλους της μη επιστημονικής δομής στο Τμήμα Δασών.
  3. Το Τμήμα Δασών θα απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στα ιδρύματα ανώτερης εκπαίδευσης για από κοινού σχεδιασμό και προσφορά στο Δασικό Κολέγιο εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων μικρής διάρκειας.
  4. Το Τμήμα Δασών θα διερευνήσει δυνατότητα προσφοράς κοινών προγραμμάτων σπουδών και εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων με αναγνωρισμένα ιδρύματα ανώτερης εκπαίδευσης του εξωτερικού.
  5. Υπάρχει ακόμα πρόταση όπως το Τμήμα αξιοποιήσει το Δασικό Κολέγιο για ανάπτυξη και προσφορά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τις ανάγκες του υφιστάμενου προσωπικού του Τμήματος.

Πηγή: http://www.philenews.com/ΚατηγορίεςΕκπαίδευση - Επιμόρφωση

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: