Απαγόρευση θήρας σε περιοχή του Δήμου Μουζακίου

Για τα επόμενα πέντε χρόνια, ήτοι από 20-8-2019 έως 19-8-2024, συνεχίζεται η απαγόρευση θήρας όλων των θηραμάτων σε έκταση εμβαδού 1.034 στρεμμάτων στην περιοχή του Διακατεχόμενου δάσους Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου«Καραϊσκάκη», στις θέσεις «Ράχη Σταυρός, Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Καραϊσκάκη, Μέγα Ρέμα» της Δημοτικής Κοινότητας Μαυρομματίου του Δήμου Μουζακίου, όπως απεικονίζεται στο απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη που συνοδεύει τη σχετική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Για την συγκεκριμένη έκταση η απαγόρευση θήρας ορισμένου χρόνου (πενταετής) ξεκίνησε το 2009, ανανεώθηκε η ισχύς της για άλλα πέντε χρόνια το 2014 και με την πρόσφατη απόφαση συνεχίζει η απαγόρευση θήρας και για την επόμενη πενταετία.

Περιγραφή ορίων:

Αρχίζει από τη ράχη «Σταυρός» στη θέση «Δεξαμενή» επί της οδού από Μουζάκι προς Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου «Καραϊσκάκη» και ακολουθεί τη ράχη «Σταυρός» με κατεύθυνση νοτιοανατολική. Διέρχεται από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και με κατεύθυνση νότια ακολουθεί τη ράχη «Σταυρός» μέχρι να καταλήξει στο ρέμα «Μέγα ρέμα». Ακολουθεί το «Μέγα ρέμα» μέχρι την εκβολή του στον ποταμό «Πάμισο» και τον ακολουθεί μέχρι να συναντήσει τη θέση «Δεξαμενή» απ’ όπου άρχισε.

Σχετική απόφαση
Αριθμ. 1548/106732/11.07.2019 (Β΄3034) Έγκριση ανανέωσης απαγόρευσης θήρας ορι- σμένου χρόνου.

Καθημερινή ενημέρωση για την νέα κυνηγετική περίοδο: 

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΗΡΑΣ 2019-2020ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: