Διάσπαρτα δηλητηριασμένα δολώματα και εντοπισμός νεκρών προβάτων και αλεπούς 

Διάσπαρτα δηλητηριασμένα δολώματα και θανάτωση αλεπούς και προβάτων στις δασικές θέσεις «Λυκόλακα» και  «Βιργινή» του Ιδιωτικού Δάσους  Άτταλης της Τ.Κ. Άτταλης Π.Ε. Ευβοιας την 1η-08-2019

Το Δασαρχείο Χαλκίδας ενημερώνει ότι κατόπιν τηλεφωνικής καταγγελίας και αναφοράς θηροφύλακα εντοπίστηκαν νεκρά τέσσερα πρόβατα και μία αλεπού  – στις δασικές θέσεις “Λυκόλακα” και   “Βιργινή” του Ιδιωτικού Δάσους Άτταλης  – και πλησίον αυτών αλλά και στην ευρύτερη περιοχή  βρέθηκαν διάσπαρτα συνολικά (10) δέκα δηλητηριασμένα δολώματα σε μορφή κύβου  πλάτους δύο εκατοστών περίπου, χρώματος κίτρινου (ομοιάζοντα με λιωμένο βούτυρο λόγω ρευστοποίησης εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας) την 1η-08-2019.

Η ενημέρωση γίνεται προς όλους τους χρήστες γης, αφενός ως προτροπή για την αποφυγή τέτοιων πρακτικών επίλυσης διαφορών ανάμεσά τους – οι οποίες είναι κοινωνικά και επιστημονικά απαράδεκτες – και εγκυμονούν κινδύνους για τα ζώα της άγριας πανίδας, τα παραγωγικά ζώα και τα οικόσιτα αλλά κάποιες φορές είναι επικίνδυνες για τον ίδιο τον άνθρωπο.

Η παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων αποτελεί ποινικό αδίκημα και ως τέτοιο τιμωρείται από τον νόμο με πρόστιμα και φυλάκιση. Συνεπώς, όλα τα περιστατικά δηλητηρίασης πρέπει να θεωρούνται και να αντιμετωπίζονται ως έγκλημα από τις αρμόδιες Αρχές.

Τα ευρήματα (φόλες, νεκρά ζώα) εμφανίζονται παρακάτω σε 6 ζεύγη φωτογραφιών.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή, Κτηνοτροφία - Βοσκότοποι

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: