ΦΕΚ: Ρυθμίσεις Θήρας και Ετήσια Συνδρομή για την νέα κυνηγετική περίοδο

Δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ οι αποφάσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, με τις ρυθμίσεις θήρας (Ρυθμιστική κυνηγιού) και τον καθορισμό της ετήσιας συνδρομής των κυνηγών στις Κυνηγετικές Οργανώσεις για την νέα κυνηγετική περίοδο 2019-2020.

Μένει να δημοσιευτεί και το ΦΕΚ με την ΚΥΑ καθορισμού των τελών έκδοσης αδειών κυνηγιού για να ξεκινήσει και τυπικά η διαδικασία έκδοσης τους από τη δασική Υπηρεσία.

Όλες οι αλλαγές της νέας κυνηγετικής περιόδου 2019-2020 περιγράφονται αναλυτικά ΕΔΩ.

Καθορισμός ετήσιας συνδρομής των κυνηγών στους αναγνωρισμένους από το Υ.Π.ΕΝ. Κυνηγετικούς Συλλόγους

Όπως αναφέρει η υ.α., για την κυνηγετική περίοδο 2019-2020, το ύψος της συνδρομής των κυνηγών-μελών των αναγνωρισμένων ως «συνεργαζόμενων με το Υπουργείο Κυνηγετικών συλλόγων», καθορίζεται στο ποσό των εξήντα πέντε (65) ευρώ.

Η ετήσια εισφορά των ανωτέρω Κυνηγετικών Συλλόγων στις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες και την Κυνηγετική Συνομοσπονδία καθορίζεται ως ακολούθως:

α. ποσοστό 7,69% (ήτοι ποσό 5,00 €) καταβάλλεται στην οικεία Κυνηγετική Ομοσπονδία,
β. ποσοστό 69,23% (ήτοι ποσό 45,00 €) καταβάλλεται στην Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας,
αντίστοιχα, από τις καταβαλλόμενες συνδρομές των κυνηγών – μελών των αναγνωρισμένων ως συνεργαζόμενων με το Υπουργείο Κυνηγετικών Συλλόγων.

Τα ανωτέρω ποσά κατατίθενται από τον Κυνηγετικό Σύλλογο στους τηρούμενους τραπεζικούς λογαριασμούς για την κατάθεση της ανωτέρω εισφοράς της οικείας Κυνηγετικής Ομοσπονδίας και της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας αντίστοιχα, κατά την διαδικασία έκδοσης ή θεώρησης της άδειας θήρας. Τα σχετικά παραστατικά κατάθεσης τους, ήτοι τα τραπεζικά γραμμάτια εισπράξεως αποτελούν απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση ή θεώρηση της αδείας θήρας.

Οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες και οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι διαθέτουν τουλάχιστον το ήμισυ των ετησίων εσόδων τους (50%) για φιλοθηραματικές δαπάνες ενώ η Κυνηγετική Συνομοσπονδία διαθέτει τουλάχιστον το ενενήντα πέντε τοις εκατό (95%) των ετησίων εσόδων της για φιλοθηραματικές δαπάνες συμπεριλαμβανομένων και των δαπανών των φυλάκων θήρας των Ομοσπονδιών και του εξοπλισμού των.

Σχετικές αποφάσεις:
Υ.Α. ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/71082/539//05.08.2019 (Β’ 3137) Ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2019-2020.
Υ.Α. ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/71090/540/05.08.2019 (Β’ 3137) Καθορισμός ετήσιας συνδρομής των κυνηγών στους αναγνωρισμένους από το Υ.Π.ΕΝ. Κυνηγετικούς Συλλόγους.
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [152.10 KB]

 

 ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: