Απαγόρευση θήρας σε περιοχή της Χαλκιδικής

Με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης απαγορεύεται η θήρα για πέντε (5) χρόνια, ήτοι έως και 29-06-2024, σε έκταση 12.067 στρεμμάτων στην περιοχή Κρασονέρι Βαρβάρας – Καραγιάννη Πηγάδια Ολυμπιάδος, του Δήμου Αριστοτέλη, της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

Τα όρια της περιοχής απαγόρευσης θήρας ορισμένου χρόνου αποτυπώνονται στο τοπογραφικό διάγραμμα το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της σχετικής απόφασης και περιγράφονται ως εξής:

Αφετηρία η θέση «Καλύβια Σταγείρων» στον επαρχιακό δρόμο Ολυμπιάδας – Νεοχωρίου, τον οποίον και ακολουθεί προς Αρναία μέχρι την διασταύρωση με δρόμο προς Πλυντήρια – Καλύβια Βαρβάρας, τον οποίον ακολουθεί μέχρι το ρέμα «Μαυρόλακκας» (νότια όρια της περιοχής απαγόρευσης θήρας Γαβράδια Βαρβάρας). Ακολουθεί το ρέμα Μαυρόλακκα προς τα ανάντη με Δυτική κατεύθυνση μέχρι το ρέμα «Πυρίνια» απ’ όπου με την ίδια δυτική κατεύθυνση ακολουθεί τον δασικό δρόμο Μαυρόλακας – Ζέρνοβο μέχρι τη θέση «Ζέρνοβο». Από εκεί με Νότια κατεύθυνση ακολουθεί ρέμα ώσπου να συναντήσει τον δρόμο Ζέρνοβο – Γκόγκοσα στην θέση «Ζιούφα» και ακολουθεί τον δρόμο προς την τοποθεσία «Πέντες Βρύσες» μέχρι τη θέση «Πέντε Βρύσες» όπου συναντάει τον επαρχιακό δρόμο Ολυμπιάδας-Νεοχωρίου και τον ακολουθεί μέχρι τη θέση «Σκαμνί». Από το σημείο εκείνο ακολουθεί προς Ανατολάς τα όρια του Καταφυγίου Άγριας Ζωής Κρυονερίου, δηλαδή τον επαρχιακό δρόμο προς Ολυμπιάδα μέχρι τη θέση «Τζανίλαβο» όπου αφήνει τον δρόμο και ακολουθεί με ΝΑ κατεύθυνση τα όρια των τμημάτων 61 με 216, θέση «Παπαπαναγιώτη», των τμημάτων 69 με 215 θέση «Ξηράδα» και των συστάδων 213α-213β μέχρι τη συμβολή των ρευμάτων Σμέρνα-Μπαχτσίνα, όπου αφήνει τα όρια του Καταφυγίου και ακολουθεί τον δασικό δρόμο Σμέρνας προς Ολυμπιάδα με Βόρεια κατεύθυνση μέχρι την θέση «Καλύβια Σταγείρων» απ ‘ όπου ξεκίνησε.

Σχετική απόφαση
Αριθμ. 40235/08.07.2019 (Β’ 3177) Απαγόρευση θήρας ορισμένου χρόνου» που αφορά την πενταετή απαγόρευση θήρας έως και 29-06-2024 σε έκταση 12.067 στρεμμάτων στην περιοχή Κρασονέρι Βαρβάρας – Καραγιάννη Πηγάδια Ολυμπιάδος, του Δήμου Αριστοτέλη της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.64 MB]ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: