Επίσκεψη Βαυαρών Δασολόγων στα δάση του Ν. Δράμας

Την Τρίτη και Πέμπτη, 17 και 19 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα δασικά οικοσυστήματα του Ν. Δράμας στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης (ΕΠΟΡ) από Γερμανούς Δασολόγους (εκπρόσωποι Πανεπιστήμιων, Ινστιτούτων, Δασικής Υπηρεσίας, κ.τ.λ.) με σκοπό την μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ των υπηρεσιών.

Οι επισκέψεις έλαβαν χώρα στο Δάσος Ελατιάς και στο Δάσος Φρακτού, οι οποίες διοργανώθηκαν από την Δασική Υπηρεσία Δράμας με την συνδρομή και του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης (ΦΔΟΡ). Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων οι Γερμανοί Δασολόγοι ξεναγήθηκαν σε περιοχές αυξημένου ενδιαφέροντος, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της Δασικής Υπηρεσίας, για τα δασικά οικοσυστήματα της περιοχής, για την οικολογική και αισθητική αξία του ΕΠΟΡ, για την διαχείριση – προστασία των δασών, τον φυτοϋγειονομικό έλεγχο καθώς και για το ρόλο του ομώνυμου Φορέα Διαχείρισης (ΦΔΟΡ).

Η ενημέρωση έγινε από τη Διευθύντρια Δασών Δράμας, κα Κωνσταντινίδου Ελισάβετ, τον Συμπλεγματάρχη του Δάσους Ελατιάς και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΔΟΡ, κ. Κεχαγιόγλου Σταύρο,τον Συμπλεγματάρχη του Δάσους Φρακτού, κ. Τσιρίδη Αλέξανδρο και το στέλεχος του ΦΔΟΡ Σωτηρίου Αλέξανδρο, καθώς και από στελέχη των Δασικών Υπηρεσιών Δράμας και του ΦΔΟΡ.ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: