Απολογισμός 19ου Πανελλήνιου Δασολογικού Συνεδρίου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε προχθές 02/10 το 19ο Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο, το οποίο έλαβε χώρα στο Λιτόχωρο, στους πρόποδες του μυθικού Ολύμπου.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εναρκτήρια τελετή σημαντικά πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των σωμάτων ασφαλείας, της εκκλησίας και της επιστήμης. Στις εργασίες συμμετείχαν εξέχοντες ακαδημαϊκοί, ερευνητές, νέοι επιστήμονες και δασικοί της πράξης, οι οποίοι με τα πορίσματα τους πρόκειται να συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη των χερσαίων οικοσυστημάτων της Ελλάδας και ειδικότερα των ορεινών περιοχών της. Οι εργασίες κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεματικών και ενέπνευσαν τους συνέδρους με τον διεπιστημονικό τους προσανατολισμό και την έντονη ευαισθησία τους όσον αφορά στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Ο κύκλος των εργασιών έκλεισε με συνεδρίαση του σώματος της Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας και επισφραγίστηκε με ένα αποχαιρετιστήριο δείπνο γεμάτο μουσική και χορό σε χώρο εκδηλώσεων της Λεπτοκαρυάς.

Την τελευταία μέρα πραγματοποιήθηκε πεζοπορία στον Όλυμπο, την οποία ακολούθησε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων και γεύμα στον Νέο Παντελεήμονα.

Η Ελληνική Δασολογική Εταιρεία ευχαριστεί θερμά όλους τους ανθρώπους και τους φορείς που συνέβαλλαν με την προσπάθεια τους στην ομαλή διεξαγωγή της σημαντικής αυτής διοργάνωσης και απέδειξαν περίτρανα ότι η ομαδική δουλειά είναι το κλειδί για κάθε επιτυχημένη διοργάνωση.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.ΚατηγορίεςΔασική έρευνα, Επικαιρότητα

Tags: , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: