Εμφάνιση λύκων σε στρατόπεδο και ενδεχόμενη δίωξή τους ως επιβλαβές είδος

Τη διαπίστωση εμφάνισης λύκων σε στρατόπεδο της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ωραιοκάστρου, αναφέρει έγγραφο του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης και εφιστά τη προσοχή του στρατιωτικού προσωπικού ώστε να απομακρύνονται έγκαιρα τυχόν απορρίμματα τροφών περιμετρικά  του στρατοπέδου διότι αποτελούν πόλο έλξης για άγρια ζώα κατά την αναζήτηση τροφής.

Με το ίδιο έγγραφο, το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης κάνει γνωστό ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο υπηρεσιακής εισήγησης για τη δίωξη των λύκων ως επιβλαβές είδος εφόσον συνεχιστεί η παρουσία τους στη περιοχή.

Όλα ξεκίνησαν όταν το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης έγινε αποδέκτης καταγγελίας για παρουσία ιχνών άγριων ζώων, κυρίως λύκων, εντός του συγκεκριμένου στρατοπέδου. Επιπλέον, ο συντάκτης της καταγγελίας εκφράζει την ανησυχία του για πιθανή επίθεση στο στρατιωτικό προσωπικό αλλά και για πρόκληση υλικών ζημιών στις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.

Από την επιτόπια αυτοψία δασικών υπαλλήλων διαπιστώθηκε ότι πλησίον του στρατοπέδου εμφανίζονται κατά διαστήματα λύκοι. Επίσης, αναφέρθηκαν περιστατικά εμφάνισης λύκων σε γειτονικές κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις κατά τους προηγούμενους μήνες.

O Δήμος Ωραιοκάστρου, στον οποίο κοινοποιείται το ίδιο έγγραφο, καλείται σε συνεργασία με την Δ/νση Κτηνιατρικής να ενημερώσει όπως οφείλει τους κτηνοτρόφους της περιοχής να μην αφήνουν απορρίμματα κοντά στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις τους ώστε να μην αποτελούν πόλο έλξης για τα άγρια ζώα που αναζητούν τροφή.

 

 ΚατηγορίεςΆγρια ζωή

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: