Περιπετειώδης σύλληψη για παράνομη θήρα. Σκότωνε τη νύχτα και τα εμφάνιζε ως νόμιμα

Οι θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης – Δωδεκανήσου με περιοχή ευθύνης τη Π.Ε. Ρεθύμνου ήταν δέκτες καταγγελιών που αφορούσαν σ ένα άτομο το οποίο κυνηγάει λαγούς τις νυχτερινές ώρες (πριν τα ξημερώματα) κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή. Μετά, τη νυχτερινή θήρα, σύμφωνα με την καταγγελία, συνέχιζε να κυνηγά στη διάρκεια της μέρας κανονικά, προφανώς για να εμφανίζει τα σκοτωμένα θηράματα της παράνομης νυχτερινής δραστηριότητάς του ως νόμιμα.

Οι θηροφύλακες επί πολλές μέρες παρακολουθούσαν την περιοχή Κέντας στο χωριό Αχτούντα, Δήμου Αγ. Βασιλείου, που τους είχε υποδειχθεί από τις καταγγελίες και κατάφεραν τελικά να διαπιστώσουν την παράνομη δραστηριότητα.  Με τη συνδρομή ανδρών της Δ/νσης Δασών Ρεθύμνου λίγη ώρα πριν τα ξημερώματα του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου 2019, κατάφεραν να του στήσουν ενέδρα.

Στην πρώτη προσπάθεια να τον σταματήσουν για έλεγχο, αυτός επιτάχυνε το αυτοκίνητό του και με επικίνδυνους ελιγμούς, που έθεσαν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα ενός δασικού υπαλλήλου της Δ/νσης Δασών Ρεθύμνου και ενός θηροφύλακα, κατάφερε αρχικά να ξεφύγει. Όμως, 70 μέτρα παραπάνω υπήρχε και δεύτερο αυτοκίνητο με δασοφύλακες που κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Στη διαδρομή αυτών των 70 μέτρων το άτομο αυτό πέταξε το σκοτωμένο λαγό από το παράθυρο του συνοδηγού, αλλά οι άντρες της Δ/νσης Δασών Ρεθύμνου και της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κατάφεραν να τον περισυλλέξουν.

Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν μια καραμπίνα εκτός θήκης, 71 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και 2 φακοί.

Το άτομο αυτό συνελήφθη και κατασχέθηκαν ο σκοτωμένος λαγός, το  αυτοκίνητο και τα λοιπά μέσα της παράνομης θήρευσης και υποβλήθηκε μήνυση στη Δ/νση Δασών Ρεθύμνου.ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: