Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για δασικούς χάρτες και «οικιστικές πυκνώσεις»

Στη συγκρότηση Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, με έργο την αντιμετώπιση θεμάτων στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του έργου κύρωσης των Δασικών Χαρτών, προχώρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Η επιτροπή θα επιληφθεί των θεμάτων που έχουν ανακύψει έως σήμερα και άπτονται της κατάρτισης, του ελέγχου, της θεώρησης και της ανάρτησης των δασικών χαρτών, της επίσπευσης εξέτασης των αντιρρήσεων από τις αρμόδιες Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠΕΑ), των «οικιστικών πυκνώσεων» μετά την υπ’ αριθμ. 685/2019 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικράτειας και οποιουδήποτε άλλου σχετικού ζητήματος.

Όπως αναφέρει η σχετική υ.α., έργο της επιτροπής θα είναι η πρόταση συγκεκριμένων λύσεων, ακόμα και με τη μορφή διατάξεων νόμου, προς την κατεύθυνση της άρσης των οποιονδήποτε προβλημάτων και καθυστερήσεων, με στόχο την όσο το δυνατόν πιο άμεση ολοκλήρωση του έργου, μέσω της κύρωσης των δασικών χαρτών, που θα εδραιώσει το αίσθημα ασφάλειας και δικαίου των πολιτών και θα κατοχυρώσει θεσμικά το εν γένει δασικό περιβάλλον και τη δημόσια περιουσία.

Η ομάδα εργασίας θα πρέπει να παραδώσει τελικό κείμενο συγκεκριμένων προτάσεων και προτεινόμενων νομοθετικών ρυθμίσεων, το αργότερο μέχρι 18-11-2019. Δύναται μετά από αιτιολογημένη εισήγηση της Επιτροπής να δοθεί παράταση ενός (1) μηνός.

Η σύνθεση της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής ορίζεται ως εξής :

 1. Αραβώσης Κωνσταντίνος, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του ΥΠΕΝ, Πρόεδρος της Επιτροπής, με αναπληρωτή του τον Βακάλη Δημήτριο, Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ.
 2. Κοσμά Σωτηρία, Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου ΝΣΚ για τους τομείς Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Δασών, με αναπληρώτρια την Ιωσηφίδου Αφεντιά του ίδιου Γραφείου.
 3. Κουφογιάννης Νικόλαος, Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου ΝΣΚ για τους τομείς Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Δασών, με αναπληρώτρια την Παπαρούνη Γιολάντατου ίδιου Γραφείου.
 4. Καρτάλου Αθηνά, Νομικός, Τμήμα Νομοπαρασκευαστικό και Καλής Νομοθέτησης του ΥΠΕΝ, με αναπληρώτρια την Πούλου Ειρήνη, Νομικό της ίδιας υπηρεσίας.
 5. Γκουντούφας Ευάγγελος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Προστασίας Δασών, με αναπληρωτή τον Τζαφέρο Στυλιανό, Τμηματάρχη στην ίδια Διεύθυνση.
 6. Τσιλίκουνας Σταύρος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δασικών Έργων και Υποδομών του ΥΠΕΝ, με αναπληρώτριά του την Τεστέμπαση Κυριακή, Τμηματάρχη Α/Α στην ίδια Διεύθυνση.
 7. Νίκου Νικόλαος, Δασολόγος και Προϊστάμενος Διοίκησης και Υλοποίησης μελετών Δασικών Χαρτών και Φυσικού Περιβάλλοντος, Εκπρόσωπος του Φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ», με αναπληρωτή του τον Ελευθεριάδη Ιωάννη, Δασολόγο, Υπάλληλο της Δ/νσης Δασικών Χαρτών και Φυσικού Περιβάλλοντος.
 8. Παυλόπουλος Σταύρος, Τμηματάρχης Πολεοδομικών Μελετών και Ρυθμίσεων του ΥΠΕΝ, με αναπληρώτρια την Ζωνόρου Σταυρούλα, υπάλληλο του ιδίου Τμήματος.
 9. Τσιούρας Αθανάσιος, Νομικός Σύμβουλος του Υπουργού ΠΕΝ, με αναπληρώτρια την Τζατζάκη Βασιλική, Νομικό Σύμβουλο επίσης.
 10. Χλύκας Νικόλαος, Εκπρόσωπος Πανελλαδικού Συνδέσμου Μελετητών Γεωτεχνικών με αναπληρωτή του τον Διαμαντόπουλο Στέργιο.
 11. Μάμαλης Σπυρίδων, Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., με αναπληρωτή του τον Γιοβαννόπουλο Ρήγα, μέλος του Δ.Σ.
 12. Ανδρουλάκη Δέσποινα, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός, Εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, με αναπληρωτή της τον Σαντριβανόπουλο Σπυρίδωνα, Αγρονόμο Τοπογράφο Μηχανικό.
 13. Μπουζινέκης Αθανάσιος, Εκπρόσωπος Πανελλήνιας Κίνησης Δασολόγων, με αναπληρωτή του τον Λάγκα Θωμά.
 14. Μπόκαρης Νικόλαος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΔΥ, με αναπληρωτή του τον Φούντα Γεώργιο, Δασολόγο και Δασάρχη Μεσολογγίου.

Καθήκοντα Γραμματέα για τις εργασίες της Ομάδας θα εκτελεί η Πανούση Κωνσταντίνα, υπάλληλος της Διεύθυνσης Προστασίας Δασών του ΥΠΕΝ, με αναπληρώτρια την Κρεντήρη Παναγιώτα, υπάλληλο της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Δασικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ.

Η Ομάδα Εργασίας δεν είναι αμειβόμενη.

Σχετικό αρχείο:
Υ.Α. ΥΠΕΝ/ΔΔΥ/97718/11178/25.10.2019 (ΑΔΑ: ΩΓΩΠ4653Π8-ΦΕ7) Συγκρότηση Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής με έργο την αντιμετώπιση θεμάτων στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του έργου κύρωσης των δασικών χαρτών.
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [168.35 KB]ΚατηγορίεςΔασικοί Χάρτες, Νομοθεσία

Tags: , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: