Νέοι αεροψεκασμοί στο Σέιχ Σου για την πευκόκαμπια

Αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση του εντόμου πευκόκαμπια (Thaumetopea pityocampa) θα γίνουν αύριο και μεθαύριο από το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης στο περιαστικό δάσος Θεσσαλονίκης.

Οι αεροψεκασμοί θα γίνουν σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποιώντας  εξειδικευμένο βιολογικό σκεύασμα που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι φιλικό προς το περιβάλλον και δεν εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

“Οι ψεκασμοί γίνονται σχεδόν κάθε χρόνο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί κατά πολύ ο πληθυσμός της πευκόκαμπιας” εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δασάρχης Θεσσαλονίκης Ελένη Αγγελίδου.

Αναφερόμενη στο φλοιοφάγο έντομο με την επιστημονική ονομασία Tomicus piniperda που έχει “νεκρώσει” μεγάλη έκταση στο Σέιχ Σου, διευκρίνισε ότι μόλις ολοκληρωθούν οι αεροψεκασμοί, θα ξαναμπούν στο δάσος μέλη υλοτομικών συνεταιρισμών για να προχωρήσουν τις αναγκαίες εργασίες καθαρισμού.

“Με χρηματοδότηση ύψους 500.000 ευρώ από το ΥΠΕΝ, ομάδες υλοτόμων θα εγκατασταθούν εκ νέου στο δάσος για να απομακρύνουν όλα τα ξερά και προσβεβλημένα δέντρα ενώ θα κάνουν και προληπτικές αραιώσεις σε υγιή τμήματα του δάσους για να μη προσβληθούν από το φλοιοφάγο έντομο” ανέφερε η κ. Αγγελίδου.

Ανακοίνωση του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης:

Το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης ανακοινώνει ότι την Τρίτη 12 και την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 θα γίνουν αεροψεκασμοί στο Περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης (Σέιχ Σου) για την καταπολέμηση του εντόμου Πευκόκαμπια (Thaumetopea pityocampa) που προσβάλλει πεύκα. Οι αεροψεκασμοί θα γίνουν σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία (359ΜΑΕΔΥ) χρησιμοποιώντας το εξειδικευμένο βιολογικό σκεύασμα FORAY 48B SU. To σκεύασμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι φιλικό προς το περιβάλλον και δεν εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Σε περίπτωση ματαίωσης λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, θα εκδοθεί νέο δελτίο τύπου.ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: