Σύλληψη για νυχτερινή θήρα, κατάσχεση οχήματος και διοικητικά πρόστιμα για σκυλιά

 

Στη σύλληψη ενός ατόμου προχώρησαν δασικοί υπάλληλοι της Δ/νσης Δασών Ρεθύμνου με τη συνοδεία θηροφυλάκων της Α΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης – Δωδεκανήσου.

Πιο συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου 2019, το μικτό κλιμάκιο πραγματοποιούσε περιπολία σε περιοχές, στα νότια της Π.Ε. Ρεθύμνου, όπου κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει, στις Μέλαμπες,  ένα άτομο για παράνομη θήρα λαγού τη νύχτα, με μηχανοκίνητο μέσο. Κατασχέθηκαν το όχημα και ένα δίκαννο και υποβλήθηκε μήνυση.

Στη συνέχεια της περιπολίας τους και ενώ είχε ξημερώσει, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε κυνηγούς, όπου μεταξύ άλλων ελέγχθησαν τα βιβλιάρια υγείας και η ύπαρξη τσιπ των σκύλων τους. Σε δύο περιπτώσεις επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για σκυλιά που δεν έφεραν τσιπ. Στην πρώτη περίπτωση, στα Σαχτούρια διαπιστώθηκε ότι 2 κυνηγετικά σκυλιά δεν έφεραν τσιπ και επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο 1200 ευρώ (2Χ600), ενώ στη δεύτερη περίπτωση, στο Σπήλι, διαπιστώθηκε ότι ένα σκυλί δεν έφερε τσιπ και επιβλήθηκε πρόστιμο 600 ευρώ.ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: