Κυνηγούσαν παπιά σε απαγορευμένη περιοχή

Εντός απαγορευμένης για άσκηση θήρας περιοχής εντοπίστηκαν να κυνηγούν δύο άτομα στην περιοχή «Καματίρα» Ψαθοτοπίου του δήμου Αρταίων, κατά τη διάρκεια περιπολιών της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στον Αμβρακικό κόλπο.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε, ότι είχαν ήδη θηρεύσει τρία παπιά, τα οποία κατασχέθηκαν. Σε βάρος των δύο σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση άρθρων της νομοθεσίας που αφορά την άσκηση θήρας, με τη μηνυτήρια αναφορά να υποβάλεται στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Εκτός από τα παπιά, κατασχέθηκαν τα δύο κυνηγετικά όπλα και τα φυσίγγια που έφεραν μαζί τους.

Η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου δηλώνει ότι η ίδια και η συντριπτική πλειονότητα της κυνηγετικής οικογένειας δεν πρόκειται να επιτρέψουν τη διαιώνιση φαινομένων, που πλήττουν την κυνηγετική δραστηριότητα και την αξιοπρέπεια των χιλιάδων κυνηγών, ούτε όμως και την πρόκληση προβλημάτων που αφορούν στο φυσικό περιβάλλον και το ευαίσθητο οικοσύστημα.
Όπως επισημαίνει, «η ευρύτερη περιοχή του Αμβρακικού κόλπου αποτελεί έναν μοναδικό υγρότοπο για την Ήπειρο και γενικότερα για την Ελλάδα. Η καθοριστική παρέμβαση των κυνηγετικών οργανώσεων, η εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία, με βάση τα στοιχεία των ετήσιων επιστημονικών καταμετρήσεων, σε συνδυασμό με την ενεργό και καθημερινή παρουσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και η συνεργασία με τις συναρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες, τον Φορέα Διαχείρισης, το Λιμενικό Σώμα και την ΕΛ.ΑΣ είχαν και έχουν ορατά αποτελέσματα. Αφενός την άσκηση της θήρας σε συγκεκριμένες ζώνες εντός του κόλπου και αφετέρου τον καθημερινό και συστηματικό έλεγχο για την καταπολέμηση του φαινομένου της λαθροθηρίας και της λαθραλιείας, με ορατά αποτελέσματα».ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: