Δασαρχείο Πύργου: Μπλόκο στους λαθροϋλοτόμους

Ομάδα ΡΟΜΑ που έκοβε δέντρα για να τα πουλήσει για καυσόξυλα, παράνομα, εντόπισε το προσωπικό του Δασαρχείου Πύργου. Ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας και οι συνεργάτες του, αξιοποίησαν κατάλληλα τις πληροφορίες που είχαν και έτσι κατάφεραν με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών να συλλάβουν τους δράστες που θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Το προσωπικό του Δασαρχείου γνωρίζοντας από πληροφορίες την περιοχή όπου είχαν μεταβεί για παράνομη υλοτομία οι ΡΟΜΑ, έστησαν καρτέρι και περίμεναν. Βγαίνοντας στον δρόμο Πύργου – Οινόης με κατεύθυνση προς Πύργο τα τέσσερα αγροτικά φορτηγάκια φορτωμένα με τα ξύλα από πεύκο, οι δασικοί υπάλληλοι τους ακολούθησαν. Παράλληλα ενημέρωσαν και την Αστυνομία που κινούμενη απο την αντίθετη πλευρά έστησε μπλόκο με τις δυνάμεις της για να σταματήσει τα φορτηγάκια. Τελικά ακινητοποίησαν τα τέσσερα οχήματα στην βοηθητική οδό της Πατρών – Πύργου στον κόμβο Αγ. Γεωργίου. Στη συνέχεια με τη συνοδεία πάντα της Αστυνομίας οι δράστες με τα οχήματα μεταφέρθηκαν στο χώρο του Δασαρχείου Πύργου για το σχηματισμό της δικογραφίας.

Μιλώντας στο ilialive.gr ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας ανέφερε ότι “… είχαμε πληροφορίες ότι στην πόλη του Πύργου το απόγευμα ή τις βραδινές ώρες υπάρχουν αυτοκίνητα με ΡΟΜΑ που κόβουν και μεταφέρουν παράνομα ξύλα τα οποία και πουλάνε.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες σήμερα το πρωί εντοπίσαμε τα οχήματα που πήγαιναν να κόψουν ξύλα και τα περιμέναμε στην επιστροφή.

Με ενέργειες μας ακινητοποιήσαμε 4 οχήματα – 2 αγροτικά και 2 ημιφορτηγά τα οποία ήταν φορτωμένα με ξύλα κυρίως πεύκα τα οποία διοχετεύονταν στην πόλη του Πύργου.

Τα οχήματα μεταφέρθηκαν στην υπηρεσία μας θα συνταχθεί δικογραφία εις βάρος των εμπλεκομένων, ενώ κατασχέθηκε το αλυσοπρίονο και από τα οχήματα θα αφαιρεθούν οι πινακίδες, το δίπλωμα και η άδεια οδήγησης.

Κάποιοι βέβαια δεν έχουν καν δίπλωμα έχει έρθει και η Αστυνομία και θα τα δούμε αυτά σε συνεργασία μαζί της.

Η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μας και έχουν κατασχεθεί, 12,5 χωρικά κυβικά μέτρα ξύλου. Η δικογραφία θα προωθηθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας” είπε ο κ. Λάττας.

https://www.ilialive.gr/live/επικαιρότητα/25595-δασαρχείο-πύργου-μπλόκο-στους-λαθροϋλοτόμους.htmlΚατηγορίεςΥλοτομίες

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: