Παρέμβαση της ΠΕΔΔΥ για την αποκατάσταση αδικιών στους αναπλ. εκπαιδευτικούς ΠΕ 88.05 Φυσικού Περιβάλλοντος

Τη δυσαρέσκειά της για την άδικη αντιμετώπιση και τον παραγκωνισμό των Δασολόγων και Δασοπόνων που υπηρετούν ως εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση από τις αναθέσεις μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εξέφρασε η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ) με επιστολή της προς τη υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όπως τονίζει η ΠΕΔΔΥ, εξαιτίας των αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν στις ειδικότητες της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πριν δύο χρόνια, προκλήθηκε o σχεδόν πλήρης εκμηδενισμός των προσλήψεων των Δασολόγων και Δασοπόνων αναπληρωτών εκπαιδευτικών (ΠΕ88.Ο5) στα δημόσια σχολεία. Ενδεικτικά σημειώνει ότι στη σχολική χρονιά 2018-19 πραγματοποιήθηκαν μόνο 4 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ88.Ο5, ενώ την τρέχουσα σχολική χρονιά οι προσλήψεις ανέρχονται ως τώρα σε μόλις 3.

«Ουσιαστικά μιλάμε για την πλήρη απαξίωση των πτυχίων μας, την πρακτική κατάργηση των ειδικοτήτων μας από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας και την εξώθηση στην ανεργία πολλών συναδέλφων που απασχολούνταν στη δημόσια εκπαίδευση επί χρόνια. Και μάλιστα, σε μία περίοδο που η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και αφύπνιση αποτελούν -και θα πρέπει να αποτελούν- την αιχμή των εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών πολιτικών», υπογραμμίζεται στην επιστολή.

Τι ζητάει η ΠΕΔΔΥ από την υπουργό Παιδείας:

  1. Να επανεξεταστεί ο διαχωρισμός των επιμέρους ειδικοτήτων του κλάδου ΠΕ88 με σοβαρά και τεκμηριωμένα επιστημονικά και παιδαγωγικά κριτήρια.
  2. Να προχωρήσει στη δίκαιη και ισόρροπη κατανομή των οργανικών και λειτουργικών κενών μεταξύ των επιμέρους ειδικοτήτων του κλάδου ΠΕ88, είτε με ένταξη όλων των ειδικοτήτων σε έναν κοινό και ενιαίο πίνακα -που εξάλλου αποτελούσε και πρόταση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου- είτε με καθορισμό συγκεκριμένων ποσοστώσεων θέσεων ανά ειδικότητα.
  3. Να επαναφέρει τις αναθέσεις που υπήρχαν στα μαθήματα του Γυμνασίου και του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου οι οποίες αφαιρέθηκαν, πράγμα που δικαιολογούν απόλυτα τόσο τα γνωστικά αντικείμενα των δασολόγων-Δασοπόνων και τα αναλυτικά προγράμματα των σπουδών τους, όσο και οι εκπαιδευτικές απαιτήσεις των συγκεκριμένων μαθημάτων.

Η επιστολή της ΠΕΔΔΥ:ΚατηγορίεςΕπικαιρότητα

Tags: , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: