Δράσεις αναδάσωσης από το Δασαρχείο Χαλκίδας

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Την Κυριακή, 08.03.2020, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία αναδάσωση στη περιοχή «Νεράκι» Οικισμού Μακρυμάλλης Δήμου Διρφύων –Μεσσαπίων Ν. Ευβοίας, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακρυμάλλης σε άψογη συνεργασία με το Δασαρχείο Χαλκίδας το οποίο διέθεσε 1.000 δενδρύλλια (Κουκουναριές, Ψευδακακίες, Χαλέπιο Πεύκη και Κουτσουπιές).

Το παρόν έδωσαν περισσότερα από 300 άτομα κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής καθώς και Σύλλογοι (Καστέλας, Εθελοντές Δασοπυροσβέστες Ψαχνών, Πρόσκοποι, κ.λ.π) και φυτεύθηκαν πάνω από 800 φυτά.

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν παιδιά από δυο ετών τα οποία ακούραστα δενδροφύτευσαν και στη συνέχεια πότισαν τα φυτά με την βοήθεια των Δασοπυροσβεστών.

Με την υποστήριξη του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων –ΔΗΚΑΔΙΜΕ, οι οποίοι μετέφεραν τα δενδρύλλια από το φυτώριο Αλιάρτου και πρόσφεραν νερά και φρούτα στους εθελοντές, η όμορφη αυτή δράση έκλεισε με μόνο μελανό σημείο την εύρεση  πυρομαχικών σε σημείο της περιοχής, χωρίς ευτυχώς να δημιουργηθεί κάποιο ατύχημα.

Οι δράσεις αναδάσωσης υπό την αιγίδα και συντονισμό από το Δασαρχείο Χαλκίδας θα συνεχισθούν όλο το Μάρτιο σε μια προσπάθεια αποκατάστασης του περιβάλλοντος της περιοχής που τόσο επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές της θερινής περιόδου 2018 και 2019, έτσι ώστε σε συνδυασμό με τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα του Δασαρχείου Χαλκίδας να έχουμε γρήγορη αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και αποφυγή διαβρωτικών-πλημμυρικών φαινομένων.

Την δράση συντόνισαν από το Δασαρχείο Χαλκίδας, ο Δασολόγος Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, οι δασοπόνοι Ολυμπία Αποστόλου και Ιωάννα Δανέλη καθώς και οι Δασοφύλακες Βασίλης Κουρελιάς και Γιώργος Στούπας.

Δασαρχείο Χαλκίδας



ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Πυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: