Η ΑΔΜΘ μπροστά στον κίνδυνο του κορωνοϊού

Ανακοίνωση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.

15 Μαρτίου 2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 13/3 πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει ύποπτο κρούσμα σε υπάλληλο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που εργάζεται στο κτήριο της οδού Στρωμνίτσης. Αμέσως, και πριν τη λήξη του ωραρίου, οι υπάλληλοι της ΑΔΜΘ που εργάζονται στο εν λόγω κτήριο απομακρύνθηκαν από τους χώρους εργασίας τους.

Αργότερα και με τη βοήθεια συναδέλφων που εργάζονται εκεί πραγματοποιήθηκε απολύμανση των χώρων όλου του κτηρίου. Ωστόσο, επειδή όπως πιθανόν γνωρίζετε, επιβεβαιώθηκε το ύποπτο κρούσμα, ακολουθώντας τις οδηγίες της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους, να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό όλοι οι υπάλληλοι της ΑΔΜΘ που εργάζονται στο κτήριο της Στρωμνίτσης για 14 μέρες.

Παράλληλα αποφασίστηκε για λόγους άμεσης αντιμετώπισης της πιθανής διασποράς της ίωσης , η απολύμανση του κεντρικού κτηρίου της Καθ. Ρωσσίδου και του κτηρίου της Τακ. Οικονομίδη 1. Τα κτήρια θα είναι κατάλληλα προς χρήση τη Δευτέρα  16/3/2020.

Επιπλέον, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των υπαλλήλων και μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Συντονιστή με τη συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή Εσωτερικής Λειτουργίας, Αθανάσιου Μπογιαννίδη, της Διευθύντριας Πολιτικής Προστασίας, Κρυσταλλένιας Γεωργιάδου, της Διευθύντριας Δημόσιας Υγείας, Γιατρού Στέλλας Πράπα και της Διευθύντριας Οικονομικού, Ειρήνης Μουρτζίνου συστήνουμε:

  1. Να γίνεται χρήση των αδειών που δικαιούνται οι υπάλληλοι βάσει των διατάξεων του νόμου.
  2. Να λαμβάνεται ειδική μέριμνα για όλους όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ώστε να μην έρχονται σε επαφή με κοινό και υπαλλήλους, αν δεν είναι δυνατή η παραμονή τους στο σπίτι.
  3. Να τηρούνται με ευλάβεια οι οδηγίες ατομικής και περιβαλλοντικής υγιεινής, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Επισημαίνεται ότι η πρωτοβουλία για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών και την προστασία των συναδέλφων ανήκει στους προϊσταμένους των Διευθύνσεων, οι οποίοι είναι και οι αρμόδιοι σε συνεννόηση μαζί μας,  να εκτιμήσουν τις καταστάσεις. Η ευθύνη βέβαια είναι πρωτίστως ατομική. Σε κάθε περίπτωση, σε οποιαδήποτε υποψία ύπαρξης κρούσματος, θα πρέπει να ενημερωθεί άμεσα το Γραφείο Συντονιστή.

Με ψυχραιμία, υπευθυνότητα και πρωτίστως προτεραιότητα στην ασφάλεια όλων, παρακαλείστε να τηρείτε τα μέτρα ατομικής και περιβαλλοντικής υγιεινής για την προστασία του κοινωνικού συνόλου και την καθυστέρηση της διασποράς του ιού που αποτελεί εν προκειμένω το στόχο.

Για ό,τι νεότερο θα ενημερώνεστε με αναρτήσεις στο www.syntonistis.damt.gov.gr

Ο Συντονιστής  

Δρ. Ιωάννης ΣάββαςΚατηγορίεςΕπικαιρότητα

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: