Ιδέα και Πρόταση

Ηλίας Κουρκουλής,
Σν/χος Γεωπόνος

Παρόλες τις προσπάθειες της Κυβέρνησης στο σύνθημα «μένουμε σπίτι» η ανταπόκριση του κόσμου δεν είναι η πρέπουσα.

Για πρακτικούς λόγους αλλά και ψυχολογικούς κάνω την πρόταση άμεσης εφαρμογής προγράμματος ψεκασμών με αντισηπτικά διαλύματα μέσα στο δομημένο περιβάλλον με την χρήση των ισχυρών ψεκαστικών μηχανημάτων που λειτουργούν ως παρελκόμενα ελκυστήρων ως φερόμενα ή συρόμενα, κυρίως των δενδρωδών καλλιεργειών αλλά και άλλων και βρίσκονται σε αφθονία στις εγγύς γεωργικές περιοχές.

Ίσως με το μέτρο αυτό μπορέσουν πολλοί παραγωγοί μας να εξασφαλίσουν ένα πρόσθετο εισόδημα την εποχή που και αυτοί πλήττονται λόγω των άλλων μέτρων.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Με σύμβαση έργου του Δήμου ή άλλης Δημόσιας Αρχής, με παραγωγούς (χειριστού και μηχανήματος) αναλαμβάνεται το έργο με υποχρέωση να ψεκαστούν όλες οι επιφάνειες της πόλης που αποτελούν ενδιαίτημα του ιού με οδηγίες των ειδικών όσον αφορά τα απολυμαντικά υλικά και την χρονική επανάληψη.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ

Κορμοί δένδρων, φυλλικές επιφάνειες θάμνων, παγκάκια, παρκαρισμένα οχήματα, πόρτες οικοδομών, κάγκελα πεζοδρομίων, οδοστρώματα κλπ.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ

Εάν επιχειρήσουν στις γειτονιές τέτοια μηχανήματα πέραν της ουσιαστικής δράσης τους, πιστεύω ότι και μόνον η εικόνα τους και ο θόρυβος θα δράσει αποτελεσματικά σε πολλούς που δεν έχουν καταλάβει μέχρι τώρα την κρίσιμη κατάσταση για τον εαυτό τους και τους άλλους.

Εάν η κρίση αυτή επιμηκυνθεί χρονικά και για άλλες εβδομάδες ή μήνες μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια ότι πολλοί δεν θα αντέξουν την καραντίνα και με την εφευρετικότητα που μας διακρίνει θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν κάθε απαγορευτικό μέτρο.

Περίπου το ίδιο κείμενο έστειλα στο ΥΠΑΑΤ στις 16/3/2020 που καταχωρήθηκε με αρ. πρωτ. 61857304 με την ελπίδα να ενταχθεί άμεσα σε κάποιο πρόγραμμα.

Ηλίας Κουρκουλής
Σν/χος Γεωπόνος

 

Δημοσιεύτηκε στο dasarxeio.com | 27.03.2020

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους, χωρίς να συμπίπτουν κατ’ ανάγκη με την άποψη του dasarxeio.comΚατηγορίεςΕπικαιρότητα

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: