Εγκληματούν οι λαθροθήρες την άνοιξη

Σε ειδικά διαμορφωμένες φυλάχτρες, φτιαγμένες μέσα στην άμμο και πολύ κοντά στην ακτή, είχαν στήσει καρτέρι δύο λαθροθήρες προσπαθώντας να προσελκύσουν υδρόβια πτηνά με μεγάλο αριθμό πλαστικών ομοιωμάτων.

Η αναπαραγωγική περίοδος στα υδρόβια πτηνά ξεκινά περί τα τέλη Ιανουαρίου. Την άνοιξη φωλεοποιούν σε περιοχές οι οποίες δέχονται ιδιαίτερη ανθρωπογενή πίεση και συρρικνώνονται χρόνο με το χρόνο. Τα υδρόβια πτηνά, ακόμα και τα πολυπληθή είδη που επιτρέπεται η θήρα τους, είναι οικολογικά επιβεβλημένο κατά την αναπαραγωγική περίοδο να μη δέχονται καμία ενόχληση.

Βέβαια αυτά ισχύουν για όσους διαθέτουν τη στοιχειώδη λογική και συνείδηση. Δυστυχώς, υπάρχουν και οι κάποιοι ασυνείδητοι που κάθε άνοιξη εγκληματούν σε βάρος της άγριας πανίδας και της βιοποικιλότητας. Ένα τέτοιο ντροπιαστικό περιστατικό έγινε γνωστό από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου.

Τις πρωινές ώρες του Σαββάτου της 14ης Μαρτίου 2020 μικτό κλιμάκιο Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων του Νομού Ηλείας εκτελούσε τα υπηρεσιακά του καθήκοντα στην ευρύτερη περιοχή της Τ.Κ. Επιταλίου του Δήμου Πύργου.

Εκεί, περί ώρα 10.30, εντόπισαν στην θέση «Αντλιοστάσιο» μεγάλο αριθμό πλαστικών ομοιωμάτων υδρόβιων πτηνών, μέσα και έξω από την θάλασσα, καθώς και ειδικά διαμορφωμένες φυλάχτρες που ήταν φτιαγμένες μέσα στην άμμο, πολύ κοντά στην ακτή. Μέσα σε αυτές βρίσκονταν δύο λαθροθήρες, οι οποίοι όταν αντιλήφθηκαν τους Θηροφύλακες τράπηκαν σε φυγή παίρνοντας μαζί τους κάποια από τα πειστήρια της παράνομης πράξης τους (κυνηγετικά όπλα, κράχτη κ.τ.λ.).

Στην συνέχεια οι Θηροφύλακες μετέβησαν στο Α.Τ. Πύργου, ταυτοποίησαν τα στοιχεία τους και κινήθηκε εναντίον τους η προβλεπόμενη διαδικασία του αυτοφώρου. Επίσης υπεβλήθη εναντίον τους η σχετική μήνυση στο Δασαρχείο Κρεστένων, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Δασικού αλλά και του Ποινικού Κώδικα.

Ακολουθήστε τo dasarxeioΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: